ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταξιλδάρης : «Στόχος μου να κάνω την Κομοτηνή την πρώτη σε προσβασιμότητα πόλη της Ελλάδας»

fonirodopis.gr

Με στήριξαν στις εκλογές και πολλοί νέοι που δεν ανήκουν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ

Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα καθώς τα χρέη του Δήμου είναι μεγάλα, παρά μόνο ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό

Τα «Ελευθέρια» με την είσοδο αλόγων στην πόλη και την αναπαράσταση μου θύμισαν εποχές 7ετίας

Συνέντευξη στη «Φωνή της Ροδόπης» έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, ο οποίος αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της «Κοινωνίας Πολιτών» του Γιώργου Πετρίδη.

Μιλώντας για την πρωτιά αυτή ο Άλεξ Ταξιλδάρης σημείωσε ότι «πρόκειται για μία αναγνώριση μέσα από το πρόσωπο το δικό μου στο έργο που γίνεται μέσα από τον αναπηρικό χώρο είτε με το «Περπατώ» είτε με τον «Ηρόδικο» και τον ΓΑΣ Κομοτηνή και μέσα από την προσωπική μου μάχη αλλά και τη συλλογική προσπάθεια.

Πιστεύω ότι με ψήφισε κόσμος καθαρά και μόνο από αυτό και όχι για καμία άλλη κομματική ιδιότητα ή παραταξιακή. Πρώτα απ’ όλα γιατί ο κόσμος πίστεψε στον Γιώργο Πετρίδη αλλά και γιατί πίστεψε σε μένα και στο έργο μου. Οι εκλογές αυτές έδωσαν μηνύματα στους πολιτικούς ότι η αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίζεται όχι κομματικά αλλά με βάση τον άνθρωπο και τι θέλει να προσφέρει.

Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι που δεν ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ με τίμησαν με την ψήφο τους. Πολλοί νέοι ειδικά μου είπαν ότι δεν θα πήγαιναν καν στην κάλπη αλλά ψήφισαν μόνο και μόνο για μένα.

Εγώ ανήκω στον κεντροαριστερό χώρο, ο πατέρας μου ήταν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της «Νέας Πορείας» αλλά ούτε εγώ ούτε ο πατέρας μου έχουμε κομματική ταυτότητα. Με έχουν στηρίξει άτομα μέσα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά υπάρχουν και άτομα εκτός από το ΠΑΣΟΚ που έχουν στηρίξει τόσο εμένα όσο και το σύλλογο «Περπατώ».

Ο Γιώργος Πετρίδης από την πρώτη στιγμή που πήρε το χρίσμα και έθεσε υποψηφιότητα, είπε ότι μας θέλει στο πλευρό του γιατί πιστεύει στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από το αναπηρικό κίνημα, και γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να συμμετάσχω κι εγώ στις δημοτικές εκλογές».

Όσον αφορά το τι έχει κατά νου να πράξει στη νέα Δημοτική Αρχή του Γιώργου Πετρίδη, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης μας είπε πως «δεν μπορούμε να τάξουμε πράγματα σε μια δύσκολη συγκυρία. Αυτό που λέμε σίγουρα είναι ότι πρέπει να μπει σε μια σειρά ο Δήμος γιατί τον παραλαμβάνουμε με μεγάλα χρέη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αυτό για το οποίο δεσμεύομαι εγώ προσωπικά είναι ότι θα προσπαθήσω να γίνει η Κομοτηνή μια ανθρώπινη πόλη και προσβάσιμη στα άτομα με διαφορετικότητα, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά και για όλα τα άτομα με οποιοδήποτε κοινωνικό αποκλεισμό, είτε πρόκειται για τη μειονότητα είτε για τους Ρωμά είτε οτιδήποτε άλλο.

Θέλω να πιστεύω ότι θα το πετύχουμε για να γίνει η Κομοτηνή πρώτη πόλη σε προσβασιμότητα και να έχουμε ακόμα ένα ατού. Η Κομοτηνή είναι εύκολη πόλη γεωγραφικά, επειδή είναι επίπεδη. Μπορεί να έχει κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά δεν έχει δρόμους ταχείας κυκλοφορίας οπότε δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τα ΑμεΑ. Η Κομοτηνή αναλογικά με το μέγεθος της είναι μια από τις καλύτερες στην προσβασιμότητα πόλεις της Ελλάδας. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες είναι προσβάσιμες και το στοίχημα είναι να κάνουμε και προσβάσιμους χώρους αναψυχής και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις».

«Η είσοδος των αλόγων στη πόλη για τα Ελευθέρια μου θύμισε περίοδο 7ετίας»

Πέρα από τον τομέα της προσβασιμότητας, αυτό που δεν έκανε καθόλου καλή εντύπωση στον Άλεξ Ταξιλδάρη είναι ο τρόπος με τον οποίον γινόντουσαν μέχρι σήμερα οι γιορτές στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα τα «Ελευθέρια», οι γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα η εντύπωση που μου έδιναν αυτές οι γιορτές ήταν ότι γίνονταν με λαϊκίστικο τρόπο. Σαν φιλοσοφία συμφωνούσα με την περικοπή π.χ. του προϋπολογισμού των «Ελευθερίων» αλλά επειδή συμμετείχα σαν Σύλλογος, υπήρχαν αποφάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις που πιστεύω ότι ήταν πάρα πολύ ατυχείς και χωρίς κανένα ουσιαστικό κέρδος για τον τόπο όπως αυτή η είσοδος των αλόγων στην πόλη που μου θύμισε μια αναπαράσταση των δρώμενων που γινόντουσαν επί 7ετίας στο Παναθηναϊκό Στάδιο».

«Να δώσουμε βάση στον μαζικό αθλητισμό και να διαλέξουμε ένα άθλημα για να πρωταγωνιστήσουμε»

Βάση στον μαζικό αθλητισμό θέλει να δώσει ο Άλεξ Ταξιλδάρης. «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ακόμα και πρωταθλητισμό να κάνουν κάποιες ομάδες της πόλης μας, είναι καλοδεχούμενος, αλλά εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στον μαζικό αθλητισμό» λέει ο Κομοτηναίος Παραολυμπιονίκης και προσθέτει πως «να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να φέρουμε όλο και πιο πολύ κόσμο στον μαζικό αθλητισμό. Σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα άτομα. Το έργο του ΔΟΝΑ σε κάποια σημεία είναι πολύ καλό αλλά σε άλλα σημεία είναι ελλιπές. Έχω στο μυαλό μου να διαμορφώσουμε ακόμα καλύτερα το Κολυμβητήριο Κομοτηνής».

Όσον αφορά τα αθλήματα τα οποία θα πρέπει να στηρίξει ο Δήμος Κομοτηνής, σύμφωνα με τον Άλεξ Ταξιλδάρη, αυτό θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεργασίας με τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. «Δεν μπορούμε να είμαστε παντού πρώτοι και να τα θέλουμε όλα. Μόνο η Ελλάδα θέλει σε όλα τα αθλήματα να είναι πρώτη παντού. Αυτό όμως δεν γίνεται. Πρέπει να επιλέξουμε ένα άθλημα και στα υπόλοιπα αθλήματα να δώσουμε βάση μόνο στον μαζικό αθλητισμό. Αν δούμε ότι ο Πανθρακικός πάει καλά και τον στηρίζει ο κόσμος, στηρίζουμε τον Πανθρακικό.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απαξιώνουμε τον ΓΑΣ Κομοτηνή ή άλλες ομάδες, γιατί και ο ΓΑΣ έφερε διακρίσεις και έκανε γνωστή την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα. Αλλά πρέπει να δούμε τι λεφτά έχουμε, τι δυνατότητες και να δώσουμε βάρος σε όποιο άθλημα ή ομάδα πάει καλά. Αλλά κυρίως να δώσουμε βάση στον μαζικό αθλητισμό» σημείωσε καταλήγοντας ο Άλεξ Ταξιλδάρης.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ