ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστρέφει το μετάλλιο της Βουλής ο Άλεξ Ταξιλδάρης

fonirodopis.gr

Δεν έχουν καταβληθεί τα πριμ των παραολυμπιονικών από το 2008

Με αναπηρικά αμαξίδια θα γεμίσει το κέντρο της Αθήνας στη διαμαρτυρία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Το μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων που χορηγήθηκε σε όλους τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες των αγώνων του Πεκίνου 2008 αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στον πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο όλοι οι παραολυμπιονίκες αθλητές, μαζί με αυτούς και ο Άλεξ Ταξιλδάρης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ).

Ο λόγος της κίνησης αυτής της ΕΠΕ είναι το γεγονός ότι από το 2008 δεν έχουν καταβληθεί ακόμα τα πριμ των παραολυμπιακών αγώνων από το ελληνικό κράτος. «Όλο το ποσό για ολυμπιονίκες και για παραολυμπιονίκες δεν ξεπερνάει τα 7 εκ. ευρώ, σκεφτείτε μόνο ότι ο ΟΠΑΠ φέτος έχει δώσει μόνο στον Ολυμπιακό 6 εκ. ευρώ» σημείωσε ο Άλεξ Ταξιλδάρης στη «Φωνή της Ροδόπης» ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο πριμ έχει ψηφιστεί Νόμος και δεν πρόκειται για κάποια υπουργική απόφαση ή οτιδήποτε άλλο σχετικό.

«Εφ’ όσον δεν καταβληθούν τα ποσά αυτά εντός δύο ετών έχουμε δικαίωμα να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουμε την καταβολή τους μαζί με τον νόμιμο τόκο» προσθέτει ο Κομοτηναίος Παραολυμπιονίκης.

Εκτός από τη μη καταβολή του πριμ, όμως, υπάρχουν και άλλα θέματα που απασχολούν τα μέλη της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, για να προετοιμαστεί κάποιος αθλητής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου θα πρέπει να πάρει από τη δημόσια υπηρεσία στην οποία δουλεύει άδεια άνευ αποδοχών ενώ το πλέον τραγικό της απαξίωσης που υφίστανται οι παραολυμπιονίκες αθλητές μας είναι το γεγονός ότι εφ’ όσον τελικά κατορθώσουν και περάσουν τα όρια και προκριθούν στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, τότε θα αναγκαστούν να δώσουν το παρών εξαντλώντας την κανονική τους άδεια του καλοκαιριού!

«Όλοι οι αθλητές που θα διεκδικήσουν όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 δεν είναι πάνω από 80 αθλητές. Από αυτούς θα τα πιάσουν 30-40 αθλητές» λέει ο Άλεξ Ταξιλδάρης, για να προσθέσει πως «από αυτούς τους αθλητές δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες 20 άτομα περίπου, τα οποία ακόμα και για να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να πάρουν άδεια από την κανονική τους άδεια του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με τον Κομοτηναίο Παραολυμπιονίκη σε αυτή την κίνηση της ΕΠΕ θα συμμετάσχουν όλοι οι παραολυμπιονίκες αλλά και πολλά ΑμΕΑ από όλη την Ελλάδα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας στις 23-25 Νοεμβρίου. «Θα γεμίσει η Αθήνα με πάνω από 1.000 αναπηρικά αμαξίδια» τονίζει ο Άλεξ Ταξιλδάρης.

Βέβαια, περιττό να πούμε ότι σε περίπτωση κάποιας διάκρισης των Ελλήνων αθλητών στους αγώνες του Λονδίνου, οι πρώτοι που θα τρέξουν να φωτογραφηθούν δίπλα τους και να προβληθούν θα είναι οι ίδιοι πολιτικοί οι οποίοι σήμερα με τις κινήσεις τους απαξιώνουν και βάζουν εμπόδια στις επιτυχίες αυτές των ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών μας, που μας κάνουν εθνικά περήφανους.

1 Σχόλιο
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
ulichris
ulichris
10 έτη πριν

Το ελληνικό “κράτος” και η ακόμη χειρότερη ΕΕ θα πάρουν πολλά ωραία μαθήματα εντός του 2011, που θα φτάσουν ακόμη και σε bank runs, όπως εκείνο της Continental Illinois το 1950. Ξέρει κανείς ιστορία? Θα… κλάψει και το κατά τ’ άλλα γελαστό παρδαλό κατσίκι!!!

Περιμένετε και θα δείτε (αλλά δεν θα το πιστεύετε, ούτε εσείς, αλλά ούτε κι οι… άμεσα ενδιαφερόμενοι)!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x