ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Το χριστουγεννιάτικο της παζάρι πραγματοποίησε η Φιλόπτωχος

fonirodopis.gr

Συγκεντρώθηκαν 1.500 ευρώ περίπου τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες της Κομοτηνής

Το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο της παζάρι πραγματοποίησε η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών και Δεσποινίδων Κομοτηνής την προηγούμενη Τετάρτη (17/11) σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Στο παζάρι πουλήθηκαν αντικείμενα που αγόρασαν αλλά και έφτιαξαν μόνες τους οι γυναίκες της Φιλοπτώχου με το ποσό που συγκεντρώθηκε να ανέρχεται στα 1.500 ευρώ περίπου τα οποία και θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες της Κομοτηνής ενόψει των Χριστουγέννων.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου, Νίκη Μουστάκα, μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» τόνισε πως «είναι το καθιερωμένο μας χριστουγεννιάτικο παζάρι που σκοπό έχει μέσα από την πώληση διάφορων προϊόντων να καλύψουμε τις πολλαπλές ανάγκες της Φιλοπτώχου που είναι η αγορά ειδών θέρμανσης και κυρίως τώρα με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου αυτό το έξοδο είναι δυσβάσταχτο για τα οικονομικά μας. Και φυσικά να μπορέσουμε να κάνουμε και τα χριστουγεννιάτικα δέματα που τα προσφέρουμε όχι μόνο στις οικογένειες που κάθε μήνα βοηθάμε αλλά και σε διπλάσιες περίπου οικογένειες που κάθε χρόνο περιμένουν να πάρουν το δέμα για να μπορέσουν να κάνουν Χριστούγεννα.

Υπάρχουν πράγματα τα οποία τα αγοράσαμε αλλά τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από κυρίες, οι οποίες βλέποντας το έργο που προσφέρει η Φιλόπτωχος εδώ και πάρα πολλά χρόνια έφτιαξαν από μόνες τους, χωρίς καν να το ζητήσουμε, είτε κεντήματα είτε χειροτεχνίες είτε κεριά και στεφάνια και μας τα έφεραν για να μπορέσουμε να τα πουλήσουμε και να έχουμε περισσότερα έσοδα».

Οι οικογένειες που βοηθάει κάθε μήνα η Φιλόπτωχος είναι γύρω στις 65 ενώ έκτακτα βοηθήματα δίνονται τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για το Πάσχα αλλά και για είδη θέρμανσης περίπου σε 130-150 οικογένειες της Κομοτηνής.

Βέβαια, σύμφωνα με την κ. Μουστάκα, οι απαιτήσεις είναι πάρα πολλές. «Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε όχι διπλάσιο αλλά δεκαπλάσιο κόσμο απ’ όσο βοηθάμε αλλά όπως ξέρετε η Φιλόπτωχος είναι ένα Σωματείο που δεν έχει καμία κρατική χορηγία και ότι προσφέρει αυτή τη στιγμή στον κόσμο της είναι από εκδηλώσεις, από έσοδα που έχουμε από κάποιες εκδρομές και από κάποιες μικρές δωρεές μελών μας οι οποίες λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει φέτος είναι ελάχιστες έως μηδαμινές σε σχέση με άλλες χρονιές» σημείωσε η Νίκη Μουστάκα.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το βοήθημα της Φιλοπτώχου αρχίζει από 60 ευρώ μέχρι 150 ευρώ που στέλνονται στους φοιτητές ενώ λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια, είδη ρουχισμού δεν δίνονται παρά μόνο τρόφιμα και χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ