ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ολομέτωπη επίθεση κατά Ντόρας Μπακογιάννη από τη Ρηγίλλης

fonirodopis.gr

Από τη στάση αδιαφορίας η Ρηγίλλης πέρασε στην ολομέτωπη επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη και της «Δημοκρατικής Συμμαχίας». Βασικό επιχείρημα της ΝΔ είναι ότι «το νεοϊδρυθέν κόμμα συνιστά προσωπικό πολιτικό γινάτι της κ. Μπακογιάννη που οφείλεται στην διαγραφή της από τη ΝΔ». Επίσης, της καταλογίζουν ότι «βασικός στόχος της είναι να εμποδίσει τον Αντώνη Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός».

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Μαρκόπουλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος εξαπέλυσαν ομοβροντία σε μία προσπάθεια να απαξιώσουν την «Δημοκρατική Συμμαχία».

Τα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι «μέχρι πριν από 12 μήνες η κ. Μπακογιάννη ήταν κορυφαίο στέλεχος του κόμματος που διεκδικούσε την ηγεσία, ενώ τώρα εμφανίζεται απέναντι».

Στο ουσιαστικό πολιτικό πεδίο, η Ρηγίλλης προβάλλει ότι «το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δεν έχει αντιστοίχιση με την κοινωνία και δεν εκφράζει πραγματική πολιτική ανάγκη της κοινωνίας».

Παράλληλα, κόβουν οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου λέγοντας ότι «η κ. Μπακογιάννη υπερψήφισε το μνημόνιο και ανήκει στην συμμαχία των προθύμων, αποτελώντας ουσιαστικά δεκανίκι του κ. Παπανδρέου».

Η Ρηγίλλης τονίζει ότι η κ. Μπακογιάννη «με τη στάση της υπέρ του μνημονίου, αλλά και με την σκληρή φιλελεύθερη γραμμή, στην οποία κινείται, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα γραφής, είναι σε απόσταση από την κοινωνία, αλλά και από την κοινωνική βάση της ΝΔ» και προσθέτουν ότι «δεν συνιστά απειλή για τη ΝΔ και δεν θα μπει στην Βουλή».

Έτσι, η ΝΔ ανταποδίδει τα πυρά που εξαπέλυσε εναντίον της η κ. Μπακογιάννη την Κυριακή, όταν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας έλεγε ότι «η επιλογή να αρνηθείς την ψήφο σωτηρίας της χώρας, για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού».

Κι ενώ η Ρηγίλλης δηλώνει ότι δεν απειλείται από το εγχείρημα προβληματίζεται για τους βουλευτές του κόμματος, που φέρονται να είναι κοντά της και οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν ζημιά με δηλώσεις τους.

Ήδη, στην ΝΔ δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις ευνοϊκές για το νέο κόμμα δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος προέβλεψε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» θα μπει στην Βουλή και παράλληλα άσκησε κριτική στην λειτουργία της ΝΔ.

Σειρά βουλευτών της ΝΔ, που φέρονται να είναι κοντά στην κ. Μπακογιάννη και επικρίνονται πως είτε δε βοήθησαν, είτε στάθηκαν απέναντι στους υποψηφίους του κόμματος στις δημοτικές εκλογές, απασχολούν την ηγεσία του κόμματος, αλλά η κατ’ αρχήν θέση είναι να μην υπάρξουν διαγραφές.

Δεν είναι, όμως, καθόλου βέβαιο αν η Ρηγίλλης θα επιμείνει σε αυτή την στάση, αν εκτιμηθεί ότι «με τις δηλώσεις τους προκαλούν φθορά στο κόμμα».

Τα συμπεράσματα για τους βουλευτές που δεν βοήθησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ληφθούν υπόψη στις αλλαγές, που σκοπεύει να κάνει ο πρόεδρος του κόμματος στη δομή και στα πρόσωπα που στελεχώνουν το σχήμα των τομεαρχών ή την «σκιώδη» κυβέρνησή του.

Η Ρηγίλλης φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταθέτει τις αλλαγές για μετά τον προϋπολογισμό, σημειώνει, πάντως, ότι το νέο σχήμα θα διορθώνει τα λάθη και τις δυσλειτουργίες, που έχουν παρατηρηθεί και θα εξυπηρετεί την στρατηγική του κόμματος που διαμορφώνεται, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την άνοιξη.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ