ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Υπό «παρακολούθηση» τα στελέχη της ΝΔ που φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμμαχία

fonirodopis.gr

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία το κόμμα που ίδρυσε την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού βλέπει αρκετούς βουλευτές της να πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στη Δημοκρατική Συμμαχία. Μετά την αρχική «διαρροή» προς τα ΜΜΕ ότι αγνοεί το νέο κόμμα και τη γραμμή προς τους βουλευτές να αποφύγουν τα σχόλια, η Ρηγίλλης άλλαξε πλεύση, περνώντας στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με Tο Βήμα, η Ρηγίλλης αφήνει να διαρρεύσει ότι η Δημοκρατική Συμμαχία αποβλέπει στο να προσφέρει στήριγμα στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

«Η κυρία Μπακογιάννη μέχρι πριν από 12 μήνες έδινε μάχη για να ηγηθεί της ΝΔ. Τώρα, 12 μήνες μετά, χωρίς να σεβαστεί το αποτέλεσμα της 29ης Νοεμβρίου -μετά το οποίο έλεγε ότι είναι στρατιώτης του κόμματος- κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, για να στηρίξει την πολιτική του μνημονίου» είναι η κεντρική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, με εντολή του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά όλα τα κορυφαία στελέχη, με πρώτο τον εκπρόσωπο του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλο και εν συνεχεία τους Α. Λυκουρέντζο, Κ. Τασούλα, Κ. Μαρκόπουλο και Ευρ.Στυλιανίδη, οριοθέτησαν τη γραμμή της Ρηγίλλης έναντι της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ουσιαστικά έθεσαν τα όρια για το πώς θα πρέπει να τοποθετούνται οι βουλευτές για να αποφευχθούν δηλώσεις που μπορεί να προκαλέσουν τη διαγραφή τους.

Η ηγετική ομάδα της ΝΔ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τους βουλευτές που θεωρούνται «ύποπτοι», ενώ έχουν γίνει πολλές συναντήσεις και αρκετά τηλεφωνήματα από τους κ. Τασούλα και Κ.Αρβανιτόπουλο (διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Σαμαρά) προς ορισμένα μέλη της ΚΟ για να διαγνώσουν τις μελλοντικές προθέσεις τους.

Πάντως, δεν είναι λίγοι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που θεωρούν λανθασμένη την τακτική της Ρηγίλλης να ασχολείται επί δύο ημέρες με την κυρία Μπακογιάννη. «Είναι προτιμότερο να την αγνοήσουμε. Εμείς τον δρόμο μας και αυτή τον δικό της, και όσοι την ακολουθήσουν» λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους και πιστεύουν ότι «από τις κινήσεις του Σαμαρά εξαρτάται εάν θα ψηλώσει ή θα κοντύνει η Ντόρα».

Υπό τη δαμόκλειο σπάθη των διαγραφών κινούνται αρκετοί βουλευτές και το πρόσωπο που απασχόλησε τη Δευτέρα την κομματική ηγεσία ήταν ο κ. Ελ. Αυγενάκης. Ο βουλευτής Ηρακλείου προέβλεψε είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή και προκάλεσε αναστάτωση, αφού την ώρα που η ηγετική ομάδα με συντονισμένες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ επέκρινε την κυρία Μπακογιάννη αυτός χαρακτήριζε «ενδιαφέρουσες τις κεντρογενείς προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Παράλληλα άφησε αιχμές ότι δεν συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος και υποστήριξε ότι το νέο κόμμα «φέρνει κάτι το ρεαλιστικό που πιθανότατα πρέπει να απασχολήσει την ηγεσία της ΝΔ, για να αναθεωρήσει κάποιες θέσεις και απόψεις». Αμέσως πήραν φωτιά τα τηλέφωνα και στα γραφεία της ΝΔ υπήρξαν εισηγήσεις για διαγραφή, αν και ακούστηκε και το επιχείρημα ότι μια τέτοια απόφαση θα έδειχνε «πανικό» δίνοντας πόντους στην κυρία Μπακογιάννη. Πάντως όλα είναι ανοιχτά, γιατί, όπως έλεγαν τη Δευτέρα τακτικοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά, «ο πρόεδρος δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα απόψε».

Υπό «παρακολούθηση» βρίσκονται και άλλα στελέχη της ΝΔ, όπως η Ελσα Παπαδημητρίου και οι Κ.Καραγκούνης (έκανε δήλωσε ότι είναι και παραμένει βουλευτής της ΝΔ – ο πατέρας του έδωσε το παρών στην εκδήλωση της κυρίας Μπακογιάννη), Γ. Κοντογιάννης, Μιχ. Μπεκίρης και Αθ. Γιαννόπουλος. Ο κ. Σ. Κεδίκογλου, που θα συναντηθεί την Τρίτη, με τον κ. Σαμαρά, όπως και ο κ. Γιαννόπουλος, επιμένει πως παραμένει στο κόμμα, λέγοντας ότι εξελέγη με τη σημαία της ΝΔ.

«Με κανέναν δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όποιος ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη θα λάβει και την ανάλογη απάντηση» έλεγαν με νόημα συνεργάτες του κ. Σαμαρά.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ