ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Uncategorized

Επικράτησε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο Άρης Γιαννακίδης παρά τις εσωκομματικές κόντρες στον Έβρο

fonirodopis.gr

Ντέρμπι στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκτυλίχθηκε μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής (14/11) καθώς η διαφορά της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και της «Περιφερειακής Αναγέννησης» ήταν για πολλή ώρα της τάξεως του 1-2%.

Όσο όμως περνούσε η ώρα η ψαλίδα μεταξύ των δύο συνδυασμών άνοιγε υπέρ της «Κοινωνικής Συμμαχίας», η οποία και τελικά επικράτησε με 158.262 ψήφους και ποσοστό 51,49% έναντι 149.101 και ποσοστό 48,51% της «Περιφερειακής Αναγέννησης» του Γιώργου Παυλίδη ενώ το ποσοστό της αποχής σε περιφερειακό επίπεδο ανήρθε στο 48,47%.

Ο κ. Γιαννακίδης θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» από νωρίς την εκλογή του αν τα αποτελέσματα του Νομού Έβρου δεν ήταν τόσο χαμηλά για το συνδυασμό της «Κοινωνικής Συμμαχίας». Σε αυτό το γεγονός συνετέλεσαν οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, επίσημα στελέχη του συνδυασμού του κ. Κογιομτζή (υποψήφιος Δήμαρχος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) τη δεύτερη Κυριακή στήριξαν το συνδυασμό του κ. Λαμπάκη (υποψήφιος με τη ΝΔ) αντί του συνδυασμού του κ. Αλεξανδρή (ανεξάρτητος υποψήφιος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ).

Η διάσπαση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Έβρου απέφερε και την ήττα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στο Νομό με μια διαφορά των 6.000 ψήφων και 8,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Τελικά, η «Κοινωνική Συμμαχία» επικράτησε στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ χάρη στην ανατροπή που σημειώθηκε στο Νομό Ξάνθης, στη διατήρηση των δυνάμεων της στους άλλους Νομούς αλλά και στην αύξηση των ποσοστών της στο Νομό Ροδόπης.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ