ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Το κίνδυνο αναπτυξιακής ασφυξίας επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου

fonirodopis.gr

Στις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών εν μέσω των δύσκολων καιρών της παγκοσμιοποίησης, μέσα από μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας έχει την προεδρία.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στην «Ομάδα των 20» και στις αποφάσεις που θα πρέπει να παρθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Οι λύσεις για τις παγκόσμιες ισορροπίες» είπε, «θα πρέπει να εντάσσουν θέματα όπως η προστασία της εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η υποστήριξη των γυναικών, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και τις στρατηγικές για τη μείωση της φτώχειας».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην ελληνική οικονομική κρίση για την οποία χρειάσθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συχνά οι συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα προέρχονται από το σύστημα κοινωνικής προστασίας ή το κράτος πρόνοιας.

«Είναι σίγουρο ότι θέλουμε να κάνουμε το σύστημα πιο αποτελεσματικό. Τα προβλήματα όμως προέρχονται κυρίως από τις ανά τον κόσμο αδικίες και ανισορροπίες: ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες, ανάμεσα στα κράτη, στον τομέα των φυσικών πόρων, στα φάρμακα κ.ά. Πρόκειται για ανισότητες που δημιουργούν ανταγωνιστικά μειονεκτήματα στους μεν και πλεονεκτήματα σε άλλους.

Εάν θελήσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση μόνο μέσω των προϋπολογισμών θα προσθέσουμε λάθη με επιπτώσεις στην ανάπτυξη», είπε και συνέχισε: «Η Σοσιαλιστική Διεθνής εκφράζει τις πολιτικές αλλαγής, αλληλεγγύης, της λογικής, μιας πολιτικής με όραμα. Θέλουμε ανοιχτές κοινωνίες, με ένα καλύτερο επίπεδο ζωής για τους πολίτες μας μέσω και μιας περιβαλλοντικής πολιτικής, πρεσβεύοντας μια ανθρώπινη διάσταση για την παγκοσμιοποίηση».

«Για μια μεγάλη μερίδα πολιτών παγκοσμίως η καθημερινότητα είναι σημαδεμένη από το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου. Τέτοιες πολιτικές φόβου έχουν ολέθριες επιπτώσεις στο δημοκρατικό βίο. Επιδίωξη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι να παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, πράγμα που ειλικρινά προσπαθούμε» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ