ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα, σκληρότερα μέτρα θα φέρει η αναθεώρηση του ελλείμματος, λέει ο Αλ.Τσίπρας

fonirodopis.gr

«Αφορμή για νέα, πιο σκληρά και αντικοινωνικά» μέτρα θα αποτελέσει η αναθεώρηση του περυσινού ελλείμματος στο 15,4%, λέει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως οι εξελίξεις καθιστούν αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του χρέους. Τα μέτρα που, σύμφωνα με τον Αλ.Τσίπρα, θα ακολουθήσουν «είναι ήδη προσυμφωνημένα από την υπογραφή του μνημονίου τον προηγούμενο Μάιο».

O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως «το μνημόνιο δεν είναι η σωτηρία αλλά η χρεοκοπία της κοινωνίας και της οικονομίας», με στόχους άπιαστους και όρους καταστροφικούς.

Με αυτή την πολιτική «η αναδιάρθρωση του χρέους καθίσταται αναπόφευκτη και η κυβέρνηση, αντί να επεξεργάζεται σχέδιο απεμπλοκής, παζαρεύει τώρα την επιμήκυνση του μνημονίου, δηλαδή παζαρεύει την χρονική επιμήκυνση της ύφεσης, της λιτότητας, της κοινωνικής κατεδάφισης» συνέχισε.

Η επιλογή της κυβέρνησης, κατέληξε ο Αλ.Τσίπρας, είναι «συντριπτικά μειοψηφική στην ελληνική κοινωνία. Ανάγκη των καιρών δεν είναι η παράταση αλλά η απεμπλοκή της χώρας μας από το μνημόνιο της χρεοκοπίας και η αναζήτηση του άλλου δρόμου. Του δρόμου της κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης, με αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ