ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μήνυμα αλλαγής έστειλε ο λαός της Κομοτηνής με θρίαμβο Πετρίδη στον πρώτο γύρο

fonirodopis.gr

Μήνυμα αλλαγής έστειλε ο λαός της Κομοτηνής την πρώτη Κυριακή (7/11) των δημοτικών εκλογών σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα του νέου Δήμου δίνοντας εντυπωσιακό προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων στον επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία Πολιτών», Γιώργο Πετρίδη, έναντι του συνδυασμού του νυν Δημάρχου, Δημήτρη Κοτσάκη.

Με το που έκλεισαν οι κάλπες στις 19:00 μ.μ. και άρχισαν να έρχονται τα πρώτα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα ο Γιώργος Πετρίδης διαμόρφωσε μια σταθερή διαφορά η οποία αυξανόταν σταδιακά φτάνοντας με την ενσωμάτωση του 100% των εκλογικών τμημάτων στις 13 ποσοστιαίες μονάδες και στις 4.000 περίπου ψήφους διαφορά από τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου, Δημήτρη Κοτσάκη.

Ο Γιώργος Πετρίδης στο μήνυμα του ευχαρίστησε τους δημότες της Κομοτηνής για την εμπιστοσύνη που έδειξαν με την ψήφο τους και ενόψει της δεύτερης Κυριακής σημείωσε πως «Διεκδικούμε, την εμπιστοσύνη και όσων συμπολιτών μας δε μας επέλεξαν την πρώτη Κυριακή. Μακριά από συμφωνίες, συναλλαγές και συσχετισμούς, με γνώμονα το σεβασμό στο δικαίωμα της ανεπηρέαστης και ελεύθερης βούλησης του καθενός χωριστά και όλων μαζί».

Αντιθέτως, ο Δημήτρης Κοτσάκης στο δικό του μήνυμα απέδωσε το αποτέλεσμα στα εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε η κεντρική πολιτική σκηνή και κάλεσε τους δημότες της Κομοτηνής να συγκρίνουν και να κρίνουν τη δεύτερη Κυριακή το πρόγραμμα, τη συμπεριφορά και το έργο έναντι της λευκής, όπως σημειώνει ο ίδιος, επιταγής που προτάσσεται από την άλλη πλευρά.

Ο κ. Κοτσάκης αναφέρει αναλυτικά πως : «Πρότεινα και ζήτησα από τους συμπολίτες μου να ψηφίσουν τοπικά, να δράσουν συλλογικά, επιλέγοντας τον καταλληλοτερο για Δήμαρχο. Το δίλημμα που έθεσα στην πρώτη φάση της αναμέτρησης δεν κυριάρχησε. Αντί της συλλογικότητας κυριάρχησαν η αποχή και η δυσαρέσκεια. Αντί της καταλληλότητας του Δημάρχου κυριάρχησαν εκβιαστικά διλήμματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και του παρασκηνίου.

Την Κυριακή στις 14 Νοεμβρίου αποφασίζουν οριστικά οι συμπολίτες ποιος είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος Νέου Δήμου Κομοτηνής μεταξύ του Δημήτρη Κοτσάκη και του Γιωργου Πετρίδη. Ζητώ απ’ όλους να συγκρίνουν ήθος ακεραιότητα και τεκμήριο ικανότητας. Απέναντι στους θιασώτες των δυνάμεων του χτες, που δεν έχουν πρόγραμμα και δεσμεύσεις και ζητούν λευκή επιταγή από τους συμπολίτες μας, προκρίνω τη δουλειά μου, τη συμπεριφορά μου, το έργο μου, καθώς και το πρόγραμμα της νέας περιόδου. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης.

Ζητώ απ’ όλους να ξεπεράσουν διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα που θέτουν δυνάμεις εκτός της τοπικής μας κοινωνίας. Ζητώ οι Κομοτηναίοι συμπολίτες να προσέλθουν την Κυριακή μαζικά για να επιλέξουν ποιος θα διαχειριστεί την καθημερινότητά τους για τα επόμενα χρόνια. Για να μην αφήσουν στα χέρια τρίτων ή άλλων το μέλλον τους».

Σε ότι αφορά τους άλλους συνδυασμούς επικρατούσε σαφής απογοήτευση και κατήφεια εκτός από το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου, Νεκτάριου Δαπέργολα, ο οποίος συγκέντρωσε ένα πολύ καλό ποσοστό της τάξεως του 5,31%, ποσοστό που δίνει στον «Σπάρτακο» μία έδρα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντιθέτως, κατώτερα των προσδοκιών ήταν τα αποτελέσματα των εκλογών για τους συνδυασμούς του Σταμάτη Μαρούδα, του Νίκου Φακιρίδη αλλά και της Σιμπέλ Μουσταφάογλου. Μάλιστα, οι επιτελείς του συνδυασμού της κ. Μουσταφάογλου έκαναν λόγο για 5.000 ψήφους το λιγότερο αλλά τελικά η μειονότητα του Δήμου Κομοτηνής απέδειξε με τη στάση της ότι δεν χειραγωγείται και δεν κατευθύνεται και οι περισσότεροι των μειονοτικών προτίμησαν τους συνδυασμούς των κ.κ. Πετρίδη και Κοτσάκη.

Αίνιγμα αποτελεί προς τη στιγμή η στάση που θα κρατήσουν οι ψηφοφόροι της κ. Μουσταφάογλου στις επαναληπτικές εκλογές. Στο νέο δημοτικό συμβούλιο ο συνδυασμός της Σιμπέλ Μουσταφάογλου θα εκπροσωπείται από δύο συμβούλους ενώ μία έδρα κέρδισαν οι κ.κ. Μαρούδας και Φακίριδης, οι οποίοι και σαν επικεφαλής των συνδυασμών θα εκπροσωπούν τους συνδυασμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ