ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Πεταλωτής : «Στις εκλογές δεν επιλέγουμε πρόσωπα αλλά πολιτικές»

FoniRodopis

Το μήνυμα ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν επιλέγουμε πρόσωπα αλλά πολιτικές έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, από την Κομοτηνή σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μετά το τέλος της ομιλίας του Υποψηφίου Δημάρχου Κομοτηνής, Γιώργου Πετρίδη.

Ο κ. Πεταλωτής αναφερόμενος στην επόμενη μέρα των εκλογών και τον «Καλλικράτη» σημείωσε ότι «οι άνθρωποι που θα κληθούν να τον υπηρετήσουν είναι με αυξημένη ευθύνη και προοπτική. Πρέπει να δώσουμε προοπτική στον τόπο μας όπου η γραφειοκρατία, ο συγκεντρωτισμός, η διαφθορά ήταν δυστυχώς μέχρι τώρα όλα αυτά που ακούγαμε και ζούσαμε και αυτά που ζούμε ακόμη.

Είναι στο χέρι όλων μας να κάνουμε πράξη την τοπική αυτοδιοίκηση, που σημαίνει διοίκηση δίπλα στον πολίτη, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, μακριά από τις ίντριγκες του κέντρου.

Αυτό όμως αν και θετικό είναι και πολύ ευαίσθητο γιατί όταν η εξουσία είναι δίπλα στον πολίτη ελέγχεται ανά πάσα στιγμή και εδώ είναι ο ρόλος των καινούριων αυτοδιοκητικών αρχόντων. Μέσα από ένα άλλο τοπίο διεκδικούμε στην Περιφέρεια μια διαφορετική ποιότητα ζωής, μια διαφορετική σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Είναι το μεγάλο δίλημμα, το μεγάλο τόλμημα για όσους εκλεγούν να υπηρετήσουν μια τέτοια κατάσταση. Εκεί πραγματικά θα φανούν όλοι και θα φανούμε όλοι πόσο αντάξιοι αυτής της αλλαγής είμαστε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το εάν στις εκλογές επιλέγουμε πρόσωπα, απάντησε πως «πέρα από τα πρόσωπα που επικαλούμαστε να επιλέξουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να πούμε ότι τα πρόσωπα εφαρμόζουν πολιτικές. Έχουν από πίσω τους νοοτροπίες του παρελθόντος, έχουν μπροστά τους ένα μέλλον και χωρίς πολιτικές με τα πρόσωπα, αν είναι ωραία ή άσχημα, αν είναι χαρούμενα ή δημοφιλή, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά.

Η Αυτοδιοίκηση έτσι όπως διαμορφώνεται από δω και πέρα είναι τόσο σημαντική κατάσταση που δεν μπορούμε να βρεθούμε σε κριτήρια του παρελθόντος. Είναι μία πρόκληση όχι μόνο για τους υποψηφίους αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν το σημαντικό ρόλο που θα έχουν, να διεκδικήσουν, να επιβάλλουν τις πολιτικές τους και υπό αυτή την έννοια είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για να μπορούμε να ζητάμε και απολογισμό από αυτούς που θα ψηφίσουμε».

Ο Γιώργος Πεταλωτής δεν παρέλειψε όμως να καταλογίσει ευθύνες στην αντιπολίτευση για την πολιτικοποίηση των εκλογών και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο η συζήτηση για τον «Καλλικράτη» μπήκε στο περιθώριο.

«Η ευθύνη είναι όλων αυτών που προσπαθούσαν εδώ και καιρό να δώσουν δήθεν μηνύματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν πάρει οι ίδιοι. Ευτυχώς όμως από δω και πέρα αναγκαστικά θα μιλάνε όλοι για τον «Καλλικράτη» γιατί θα φανεί ποιοι είναι αυτοί που πιστεύουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δικαιούνται να μιλάνε για επανάσταση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο Γιώργος Πεταλωτής εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε τοπικό επίπεδο καθώς «τα πρόσωπα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κριτήρια και είναι ευκαιρία να πάμε μπροστά μας».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ