ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Uncategorized

«Όλοι μαζί, συμμαχούμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε. Βάζουμε την Κομοτηνή πάνω από όλα»

Συνέντευξη στη «Φωνή της Ροδόπης» παραχώρησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για το Νέο Δήμο Κομοτηνής», Δημήτρης Κοτσάκης, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Κοτσάκης μίλησε για τη «μετάβαση» στην επόμενη ημέρα και τον «Καλλικράτη», τους ανεξάρτητους συνδυασμούς που διεκδικούν το Δήμο Κομοτηνής, το έργο που επιτελέστηκε την τελευταία 4ετία, το πρόγραμμα και την πρότασή του για την 4ετία που ακολουθεί, αλλά και για το θέμα των τελευταίων ημερών περί πολιτικοποίησης των δημοτικών εκλογών. Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμα του προς όλους τους δημότες του νέου Δήμου Κομοτηνής.

Κύριε Δήμαρχε, υποψήφιος και πάλι, αυτή τη φορά σε ένα Νέο Δήμο Κομοτηνής με μεγαλύτερη έκταση και περισσότερες κοινότητες και οικισμούς.  Πόσο έτοιμος αισθάνεστε εσείς και πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος για αυτή τη μετάβαση;

Στο Νέο Δήμο Κομοτηνής δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μέρα. Είμαστε ήδη έτοιμοι, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεδομένο έργο ώστε να επιτύχουμε την άμεση λειτουργική διασύνδεση υπηρεσιών και υποδομών του Νέου Δήμου.

Από την πόλη μέχρι την πιο απομακρυσμένη κοινότητα και οικισμό. Έχουμε γνώση των αναγκών, των προβλημάτων και των ελλείψεων που αντιμετωπίζει ο κάθε οικισμός.

Καθ’ όλη την τετραετία είχαμε παρουσία με ανοιχτές διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου στα χωριά. Μίλησα προσωπικά με τους κατοίκους. Μέσω της επιτροπής για τη νέα διοικητική αρχιτεκτονική του Καλλικράτη που συστήσαμε ως Δήμος, διασφαλίσαμε ότι όλοι οι νέοι οικισμοί που προστέθηκαν στο Δήμο Κομοτηνής, θα συμμετέχουν ισότιμα και η ανάπτυξη θα είναι συνολική, όπως και η αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι αντίπαλοι σας, σας ασκούν κριτική ότι δεν δώσατε βαρύτητα στους οικισμούς και προσέχατε μόνο την πόλη.

Δυστυχώς ορισμένοι είναι μηδενιστές. Όμως ρωτήστε τους πολίτες των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής. Εκεί θα λάβετε την απάντηση γιατί ο Δημήτρης Κοτσάκης ήταν παρών και μπορεί να μην λύσαμε όλα τα προβλήματα αλλά ξεπεράσαμε το εφικτό. Διαβάστε το βιβλίο με τον απολογισμό μας και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Ευτυχώς το ψέμα έχει κοντά πόδια.

Για εμάς ο Δήμος Κομοτηνής ή καλύτερα πλέον ο Νέος Δήμος Κομοτηνής όπως αυτός διαμορφώνεται είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Κάθε γειτονιά, κάθε χωριό, κάθε συνδημότης απ’ όπου κι αν έρχεται, είναι μια προτεραιότητα εξίσου σημαντική και μοναδική.

Το αποδείξαμε αυτά τα χρόνια με τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης, της Γραμμής Επικοινωνίας του Δημότη, του κινητού ΚΕΠ, της Κινητής Μονάδας Ιατρικής Περίθαλψης.

Με τη λειτουργική αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων, με τη σύνδεση των κοινοτήτων με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Κομοτηνής, με τα Περιβαλλοντικά Πάρκα.

Για εμάς δεν υπάρχει διαφοροποίηση της πόλης από την κοινότητα. Υπάρχει μόνο ο Δήμος Κομοτηνής και οι Κομοτηναίοι.

Ποια είναι η άποψή σας για την κάθοδο του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού της Κας Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού καθώς και του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», του κυρίου Δαπέργολα  μια που είναι οι δύο συνδυασμοί που δεν έχουν την υποστήριξη κανενός κόμματος;

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει αποκλεισμούς σε μια συμμετοχική δημοκρατία. Αντίθετα η συμμετοχή αυτοδιοικητικών συνδυασμών ενισχύει την τοπική δημοκρατία. Άλλωστε και εγώ εξαρτημένος δεν υπήρξα και ούτε πρόκειται να υπάρξω ποτέ.

Και επειδή ακούω πολλά στα πολιτικά κουτσομπολιά των ημερών περί πρώτης και δεύτερης Κυριακής σας λέω ότι πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να καθοδηγήσει κανέναν και κανείς δεν «κουβαλάει» κανέναν στην Κομοτηνή του 2010, και ευτυχώς .

Αυτές οι λογικές των κουτσομπολιών προσβάλουν και τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους και με βεβαιότητα σας λέω ότι τόσο η κυρία Μουσταφά Ογλου όσο και ο κύριος Δαπέργολας είναι αξιοπρεπείς και σεβαστοί συμπολίτες και τους αδικούν όσοι τους αποδίδουν άλλες ιδιότητες και προθέσεις.

Πάντως σε ότι αφορά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να είστε σίγουρος ότι οι ίδιοι έχουν γνώση και επίγνωση του ποιος σέβεται τα δικαιώματά τους και ποιος τα εκμεταλλεύεται και θα πράξουν και τη πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με ευθύνη και στη βάση των προσωπικών τους προτιμήσεων ως πολίτες του νέου Δήμου Κομοτηνής.

Πολύ κουβέντα γίνεται για το κατά πόσον αυτές οι εκλογές αποτελούν ευκαιρία για ψήφο αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ποια είναι η δική σας θέση;

Αν σήμερα υπάρχει ένα διακύβευμα στις εκλογές της Κυριακής, αυτό δεν είναι αντί ψήφος αλλά η θετική ψήφος. Τα αντί είναι για αυτούς που δεν πιστεύουν. Που δεν έχουν όραμα, δεν έχουν πρόγραμμα και βασίζονται μόνο στην άρνηση. Εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ αυτής της λογικής. Δεν μείναμε στην στείρα και ανέξοδη άρνηση.

Είχαμε και έχουμε θέσεις, πρόγραμμα, θετικό και απαντητικό λόγο και με βάση αυτά ζητάμε από τους πολίτες να μας κρίνουν, να μας εμπιστευτούν και να μας ψηφίσουν. Εμάς μας ενώνει η Κομοτηνή. Οι ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων της. Η προοπτική και η ελπίδα για το μέλλον. Η σύνθεση και η δημιουργία. Για αυτό λοιπόν ζητάμε μόνο αυτοδιοικητική ψήφο, ψήφο τοπική, επιλογή και ψήφο για την Κομοτηνή.

Έχετε πρόγραμμα για την επόμενη μέρα της Κομοτηνής.

Αυτό μπορείτε να το ρωτήσετε σε εκείνους που δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ, ούτε προγραμματικές θέσεις, ούτε δημιουργικές προτάσεις παρά αναλώνονται σε άναρθρες κραυγές και άκοπους μηδενισμούς.

Και μάλιστα ενώ όλοι αναγνωρίζουν και συμφωνούν ότι έγινε χρηστή διαχείριση μέχρι και του τελευταίου ευρώ από τη Δημοτική μας αρχή. Αυτός είναι ο παραλογισμός.

Εμείς έχουμε έργο, έχουμε και πρόγραμμα. Το έχουμε παρουσιάσει σε ένα 68σέλιδο φυλλάδιο που καλύπτει για κάθε γωνιά του Δήμου το τι έγινε και το τι είναι προγραμματισμένο να γίνει. Από το Φανάρι ως τη Σαρακηνή. Από την πόλη ως τον πιο απομακρυσμένο οικισμό. Για κάθε γειτονιά και για κάθε Δημότη.

Έχουμε θέσεις και δράσεις και ξέρουμε και να υλοποιούμε και να διεκδικούμε. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που έδωσα στον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας του συμβολή, μια που είναι στο χέρι του, για την έγκριση που εκκρεμεί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για την ίδρυση Εθνικού Πάρκου Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας της Πράσινης Οικονομίας έξω από την Κομοτηνή, για την αξιοποίηση του λιμανιού στο Φανάρι, για τους τίτλους ιδιοκτησίας στον Ήφαιστο, τη μετεγκατάσταση των Ρομ συμπολιτών μας τέρμα Ανδριανουπόλεως.

Σας καλώ λοιπόν να ρίξετε μια ματιά σε όλα όσα γράφουμε στον απολογισμό και στον προγραμματισμό μας. Αυτό άλλωστε αποτελεί και το τεκμήριο για τη δουλειά μας και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες και φυσικά τις δεσμεύσεις μας.

Βλέπουμε ότι το κράτος αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα που επιβαρύνουν τους πολίτες. Εσείς τι θα κάνετε με τα δημοτικά τέλη; Θα τα αυξήσετε; Και αν όχι που θα βρείτε τα λεφτά για να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας.

Καμία απολύτως αύξηση. Αντίθετα επεκτείνουμε τις απαλλαγές και διευρύνουμε το δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους δημότες του Νέου Δήμου. Η κοινωνική πολιτική ήταν και είναι αδιαπραγμάτευτα η βασική μας προτεραιότητα.

Όσο για το που θα βρούμε τα λεφτά η απάντηση είναι απλή. Οπουδήποτε ανοίγει χρηματοδοτικό πρόγραμμα από κάθε φορέα, θα είμαστε εκεί να το αιτηθούμε και να το κερδίσουμε. Όπως ακριβώς φέραμε αυτά τα χρόνια στην Κομοτηνή 4,5 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα για αναπτυξιακά έργα και υποδομές. Όπως ακριβώς με το ΕΣΠΑ που μας ενέκριναν τόσο το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης όσο και τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Αλλά ακόμα και αν αυτά δεν φτάσουν, τουλάχιστον εμάς αποδεδειγμένα πλέον μας εμπιστεύονται για να μας χρηματοδοτήσουν, οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που ήδη έχει υπογράψει χρηματοδοτικό πρωτόκολλο συνεργασίας μαζί μας ύψους 15 εκ. ευρώ. Η Κομοτηνή μας και μόνο άλλοι 3 Δήμοι σε όλη τη χώρα πέτυχαν αυτό το πρωτόκολλο. Και ορισμένοι αντί να περηφανεύονται γι αυτό μας ασκούν και κριτική.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις εκλογές της Κυριακής;

Την Κυριακή αποφασίζουμε τη διασφάλιση όσων με κόπο, ζήλο και μόχθο πετύχαμε. Την εξασφάλιση των κεκτημένων αλλά και τη διασφάλιση των προσδοκιών μας, την εγγύηση για το μέλλον του Δήμου μας. Πάνω απ’ όλα η Κομοτηνή μας. Πάνω απ’ όλα οι Κομοτηναίοι πολίτες. Οικοδομούμε ένα Δήμο αποτελεσματικό. Μια τοπική κοινωνία ασφαλής. Όλοι μαζί, συμμαχούμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε, βάζουμε την Κομοτηνή πάνω από όλα.

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

TΟΥΡΚΙΑ

Welt: «Εντολή Ερντογάν να βυθιστεί ελληνικό πλοίο ή να καταρριφθεί μαχητικό»

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να ζήτησε θερμό επεισόδιο χωρίς ανθρώπινες απώλειες όμως οι Στρατηγοί αρνήθηκαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt έρχεται να βάλει φωτιά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύοντας πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, έχοντας μάλιστα την πρόθεση ακόμη και για πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα, υποστηρίζει πως πριν λίγες ημέρες ο «σουλτάνος» διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι στρατηγοί αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές, με αποτέλεσμα να προκριθεί το σενάριο κατάρριψης ελληνικού αεροσκάφους, όπου και ο πιλότος θα είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Πρόθεση δηλαδή της Άγκυρας φαίνεται πως ήταν η πρόκληση θερμού επεισοδίου χωρίς ανθρώπινες απώλειες, σχέδια πάντως τα οποία απορρίφθηκαν από τους τούρκους στρατηγούς.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η Die Welt, όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και στο τέλος η επίθεση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την τουρκική προεδρία για το δημοσίευμα.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

8ο Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα του Δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη για το 8ο Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών 2018

Φτάσαμε αισίως στο 8ο κατά σειρά Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών. Έναν θεσμό που καταξιώνεται, χρόνο με το χρόνο, ως μία από τις κορυφαίες εκφάνσεις τέχνης και πολιτισμού στη Θράκη.

Φέτος πιστεύω ότι πρόκειται να ζήσουμε το πλέον πετυχημένο Φεστιβάλ. «Απλωμένο» στο χώρο ,πλούσιο και περιεκτικό μας καλεί να κάνουμε όλοι μαζί ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι. Να συμμετέχουμε και να το συνδιαμορφώσουμε…

Πάντα νοηματικό κέντρο το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, ο ιερός αυτός διαχρονικός τόπος τέχνης που μυσταγωγικά και σχεδόν μαγικά αποπνέει  δέος, μας συνεπαίρνει και μας εμπνέει…

Με συναυλίες στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, στις Σάπες, στην Μαρώνεια, στο βράχο των Πετρωτών, στην Ξυλαγανή, στις παραλίες…

Συναυλίες έντεχνης μουσικής, παραδοσιακές βραδιές, μουσική από τα βαλκάνια, κλασσικό ρεπερτόριο, αρχαίο δράμα, θέατρο σκιών και άλλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν το φετινό μας πρόγραμμα που ξεκινά την 1η Ιουλίου και εκτείνεται μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σας καλώ όχι μόνο να παρακολουθήσετε αλλά να συμμετέχετε ενεργά στο Φεστιβάλ μας κάνοντας αυτό το ταξίδι στον πολιτισμό, μοναδικό και αξέχαστο!

[TheChamp-Sharing]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ουσιαστική η στήριξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στους ακρίτες»

ΕΒΡΟΣ4 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Στον Έβρο χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

ΒΟΥΛΗ5 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

ΕΒΡΟΣ12 ώρες πριν

Καλαφάτης: «Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης»

ΔΙΕΘΝΗ12 ώρες πριν

Βόρεια Μακεδονία: Η Βουλγαρία επιμένει στο βέτο κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ13 ώρες πριν

Γλυκά Νερά: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο σύζυγος της Καρολάιν

ΡΟΔΟΠΗ13 ώρες πριν

Στο Α’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής θα πραγματοποιούνται εφεξής τα rapid tests

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ14 ώρες πριν

Εγκαινιάστηκε η Δομή Σίτισης του Δήμου Ιάσμου

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ14 ώρες πριν

Αποχή των δικηγόρων της Ροδόπης από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

ΒΟΥΛΗ5 ώρες πριν

Χαρίτου: «Δεν θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί με βάση την πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί»

ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα 65 χρονών πέθανε μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

TΟΥΡΚΙΑ15 ώρες πριν

Προκλητική ανακοίνωση Άγκυρας για την καταδίκη του ψευδομουφτή Ξάνθης

ΞΑΝΘΗ1 ημέρα πριν

Καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για τις δηλώσεις περί «Ντενκτάς της Θράκης»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 ημέρα πριν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν ο σύζυγος της

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 ημέρα πριν

Διαψεύδουν τον Δήμαρχο Κομοτηνής οι κάτοικοι στην οδό Χαλκοκονδύλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ: «Σφαγείο των εργασιακών δικαιωμάτων το νομοσχέδιο Χατζηδάκη»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή: «Δεν είστε ο Παπανδρέου» – «Είσαι μπαταχτσής»

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Κομοτηνή: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x