ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Uncategorized

«Όλοι μαζί, συμμαχούμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε. Βάζουμε την Κομοτηνή πάνω από όλα»

fonirodopis.gr

Συνέντευξη στη «Φωνή της Ροδόπης» παραχώρησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για το Νέο Δήμο Κομοτηνής», Δημήτρης Κοτσάκης, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο κ. Κοτσάκης μίλησε για τη «μετάβαση» στην επόμενη ημέρα και τον «Καλλικράτη», τους ανεξάρτητους συνδυασμούς που διεκδικούν το Δήμο Κομοτηνής, το έργο που επιτελέστηκε την τελευταία 4ετία, το πρόγραμμα και την πρότασή του για την 4ετία που ακολουθεί, αλλά και για το θέμα των τελευταίων ημερών περί πολιτικοποίησης των δημοτικών εκλογών. Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμα του προς όλους τους δημότες του νέου Δήμου Κομοτηνής.

Κύριε Δήμαρχε, υποψήφιος και πάλι, αυτή τη φορά σε ένα Νέο Δήμο Κομοτηνής με μεγαλύτερη έκταση και περισσότερες κοινότητες και οικισμούς.  Πόσο έτοιμος αισθάνεστε εσείς και πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος για αυτή τη μετάβαση;

Στο Νέο Δήμο Κομοτηνής δεν πρόκειται να χαθεί ούτε μέρα. Είμαστε ήδη έτοιμοι, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεδομένο έργο ώστε να επιτύχουμε την άμεση λειτουργική διασύνδεση υπηρεσιών και υποδομών του Νέου Δήμου.

Από την πόλη μέχρι την πιο απομακρυσμένη κοινότητα και οικισμό. Έχουμε γνώση των αναγκών, των προβλημάτων και των ελλείψεων που αντιμετωπίζει ο κάθε οικισμός.

Καθ’ όλη την τετραετία είχαμε παρουσία με ανοιχτές διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου στα χωριά. Μίλησα προσωπικά με τους κατοίκους. Μέσω της επιτροπής για τη νέα διοικητική αρχιτεκτονική του Καλλικράτη που συστήσαμε ως Δήμος, διασφαλίσαμε ότι όλοι οι νέοι οικισμοί που προστέθηκαν στο Δήμο Κομοτηνής, θα συμμετέχουν ισότιμα και η ανάπτυξη θα είναι συνολική, όπως και η αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι αντίπαλοι σας, σας ασκούν κριτική ότι δεν δώσατε βαρύτητα στους οικισμούς και προσέχατε μόνο την πόλη.

Δυστυχώς ορισμένοι είναι μηδενιστές. Όμως ρωτήστε τους πολίτες των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής. Εκεί θα λάβετε την απάντηση γιατί ο Δημήτρης Κοτσάκης ήταν παρών και μπορεί να μην λύσαμε όλα τα προβλήματα αλλά ξεπεράσαμε το εφικτό. Διαβάστε το βιβλίο με τον απολογισμό μας και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Ευτυχώς το ψέμα έχει κοντά πόδια.

Για εμάς ο Δήμος Κομοτηνής ή καλύτερα πλέον ο Νέος Δήμος Κομοτηνής όπως αυτός διαμορφώνεται είναι ενιαίος και αδιαίρετος. Κάθε γειτονιά, κάθε χωριό, κάθε συνδημότης απ’ όπου κι αν έρχεται, είναι μια προτεραιότητα εξίσου σημαντική και μοναδική.

Το αποδείξαμε αυτά τα χρόνια με τη λειτουργία της Κινητής Βιβλιοθήκης, της Γραμμής Επικοινωνίας του Δημότη, του κινητού ΚΕΠ, της Κινητής Μονάδας Ιατρικής Περίθαλψης.

Με τη λειτουργική αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων, με τη σύνδεση των κοινοτήτων με το κεντρικό δίκτυο ύδρευσης της Κομοτηνής, με τα Περιβαλλοντικά Πάρκα.

Για εμάς δεν υπάρχει διαφοροποίηση της πόλης από την κοινότητα. Υπάρχει μόνο ο Δήμος Κομοτηνής και οι Κομοτηναίοι.

Ποια είναι η άποψή σας για την κάθοδο του ανεξάρτητου μειονοτικού συνδυασμού της Κας Σιμπέλ Μουσταφά Ογλού καθώς και του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ», του κυρίου Δαπέργολα  μια που είναι οι δύο συνδυασμοί που δεν έχουν την υποστήριξη κανενός κόμματος;

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει αποκλεισμούς σε μια συμμετοχική δημοκρατία. Αντίθετα η συμμετοχή αυτοδιοικητικών συνδυασμών ενισχύει την τοπική δημοκρατία. Άλλωστε και εγώ εξαρτημένος δεν υπήρξα και ούτε πρόκειται να υπάρξω ποτέ.

Και επειδή ακούω πολλά στα πολιτικά κουτσομπολιά των ημερών περί πρώτης και δεύτερης Κυριακής σας λέω ότι πιστεύω πως κανείς δεν μπορεί να καθοδηγήσει κανέναν και κανείς δεν «κουβαλάει» κανέναν στην Κομοτηνή του 2010, και ευτυχώς .

Αυτές οι λογικές των κουτσομπολιών προσβάλουν και τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους και με βεβαιότητα σας λέω ότι τόσο η κυρία Μουσταφά Ογλου όσο και ο κύριος Δαπέργολας είναι αξιοπρεπείς και σεβαστοί συμπολίτες και τους αδικούν όσοι τους αποδίδουν άλλες ιδιότητες και προθέσεις.

Πάντως σε ότι αφορά τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να είστε σίγουρος ότι οι ίδιοι έχουν γνώση και επίγνωση του ποιος σέβεται τα δικαιώματά τους και ποιος τα εκμεταλλεύεται και θα πράξουν και τη πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με ευθύνη και στη βάση των προσωπικών τους προτιμήσεων ως πολίτες του νέου Δήμου Κομοτηνής.

Πολύ κουβέντα γίνεται για το κατά πόσον αυτές οι εκλογές αποτελούν ευκαιρία για ψήφο αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής. Ποια είναι η δική σας θέση;

Αν σήμερα υπάρχει ένα διακύβευμα στις εκλογές της Κυριακής, αυτό δεν είναι αντί ψήφος αλλά η θετική ψήφος. Τα αντί είναι για αυτούς που δεν πιστεύουν. Που δεν έχουν όραμα, δεν έχουν πρόγραμμα και βασίζονται μόνο στην άρνηση. Εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ αυτής της λογικής. Δεν μείναμε στην στείρα και ανέξοδη άρνηση.

Είχαμε και έχουμε θέσεις, πρόγραμμα, θετικό και απαντητικό λόγο και με βάση αυτά ζητάμε από τους πολίτες να μας κρίνουν, να μας εμπιστευτούν και να μας ψηφίσουν. Εμάς μας ενώνει η Κομοτηνή. Οι ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων της. Η προοπτική και η ελπίδα για το μέλλον. Η σύνθεση και η δημιουργία. Για αυτό λοιπόν ζητάμε μόνο αυτοδιοικητική ψήφο, ψήφο τοπική, επιλογή και ψήφο για την Κομοτηνή.

Έχετε πρόγραμμα για την επόμενη μέρα της Κομοτηνής.

Αυτό μπορείτε να το ρωτήσετε σε εκείνους που δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ, ούτε προγραμματικές θέσεις, ούτε δημιουργικές προτάσεις παρά αναλώνονται σε άναρθρες κραυγές και άκοπους μηδενισμούς.

Και μάλιστα ενώ όλοι αναγνωρίζουν και συμφωνούν ότι έγινε χρηστή διαχείριση μέχρι και του τελευταίου ευρώ από τη Δημοτική μας αρχή. Αυτός είναι ο παραλογισμός.

Εμείς έχουμε έργο, έχουμε και πρόγραμμα. Το έχουμε παρουσιάσει σε ένα 68σέλιδο φυλλάδιο που καλύπτει για κάθε γωνιά του Δήμου το τι έγινε και το τι είναι προγραμματισμένο να γίνει. Από το Φανάρι ως τη Σαρακηνή. Από την πόλη ως τον πιο απομακρυσμένο οικισμό. Για κάθε γειτονιά και για κάθε Δημότη.

Έχουμε θέσεις και δράσεις και ξέρουμε και να υλοποιούμε και να διεκδικούμε. Είναι χαρακτηριστική η επιστολή που έδωσα στον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ζητώντας του συμβολή, μια που είναι στο χέρι του, για την έγκριση που εκκρεμεί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, για την ίδρυση Εθνικού Πάρκου Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας της Πράσινης Οικονομίας έξω από την Κομοτηνή, για την αξιοποίηση του λιμανιού στο Φανάρι, για τους τίτλους ιδιοκτησίας στον Ήφαιστο, τη μετεγκατάσταση των Ρομ συμπολιτών μας τέρμα Ανδριανουπόλεως.

Σας καλώ λοιπόν να ρίξετε μια ματιά σε όλα όσα γράφουμε στον απολογισμό και στον προγραμματισμό μας. Αυτό άλλωστε αποτελεί και το τεκμήριο για τη δουλειά μας και τη σχέση εμπιστοσύνης με τους δημότες και φυσικά τις δεσμεύσεις μας.

Βλέπουμε ότι το κράτος αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα που επιβαρύνουν τους πολίτες. Εσείς τι θα κάνετε με τα δημοτικά τέλη; Θα τα αυξήσετε; Και αν όχι που θα βρείτε τα λεφτά για να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας.

Καμία απολύτως αύξηση. Αντίθετα επεκτείνουμε τις απαλλαγές και διευρύνουμε το δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους δημότες του Νέου Δήμου. Η κοινωνική πολιτική ήταν και είναι αδιαπραγμάτευτα η βασική μας προτεραιότητα.

Όσο για το που θα βρούμε τα λεφτά η απάντηση είναι απλή. Οπουδήποτε ανοίγει χρηματοδοτικό πρόγραμμα από κάθε φορέα, θα είμαστε εκεί να το αιτηθούμε και να το κερδίσουμε. Όπως ακριβώς φέραμε αυτά τα χρόνια στην Κομοτηνή 4,5 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα για αναπτυξιακά έργα και υποδομές. Όπως ακριβώς με το ΕΣΠΑ που μας ενέκριναν τόσο το ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης όσο και τα σχολεία και τους κεντρικούς οδικούς άξονες.

Αλλά ακόμα και αν αυτά δεν φτάσουν, τουλάχιστον εμάς αποδεδειγμένα πλέον μας εμπιστεύονται για να μας χρηματοδοτήσουν, οργανισμοί όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που ήδη έχει υπογράψει χρηματοδοτικό πρωτόκολλο συνεργασίας μαζί μας ύψους 15 εκ. ευρώ. Η Κομοτηνή μας και μόνο άλλοι 3 Δήμοι σε όλη τη χώρα πέτυχαν αυτό το πρωτόκολλο. Και ορισμένοι αντί να περηφανεύονται γι αυτό μας ασκούν και κριτική.

Ποιο είναι το μήνυμά σας για τις εκλογές της Κυριακής;

Την Κυριακή αποφασίζουμε τη διασφάλιση όσων με κόπο, ζήλο και μόχθο πετύχαμε. Την εξασφάλιση των κεκτημένων αλλά και τη διασφάλιση των προσδοκιών μας, την εγγύηση για το μέλλον του Δήμου μας. Πάνω απ’ όλα η Κομοτηνή μας. Πάνω απ’ όλα οι Κομοτηναίοι πολίτες. Οικοδομούμε ένα Δήμο αποτελεσματικό. Μια τοπική κοινωνία ασφαλής. Όλοι μαζί, συμμαχούμε, διεκδικούμε, κερδίζουμε, βάζουμε την Κομοτηνή πάνω από όλα.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ