ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Uncategorized

Η Ξυλαγανή αγκάλιασε τον αυριανό Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, Γιώργο Πιλιλίτση

fonirodopis.gr

Με μία ενθουσιώδη και μεγάλη συγκέντρωση στην Ξυλαγανή, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Γιώργος Πιλιλίτσης, ολοκλήρωσε την προεκλογική του δραστηριότητα στην περιοχή του πρώην Δήμου Μαρωνείας, αναλύοντας το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό του για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Πιλιλίτσης, υποστήριξε στην ομιλία του: «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, δεν είναι μία απλή λέξη που στολίζει ωραίους προεκλογικούς λόγους, Είναι μία ζωντανή διαδικασία, που θέλει όραμα, σχεδιασμό, δράση και αποτέλεσμα.

Σας υπόσχομαι ότι και στις 8 Νοεμβρίου, θα αγωνίζομαι με τον ίδιο ζήλο, για ακόμη πιο σημαντικές δράσεις που μπορούν να φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή μας, νέες θέσεις εργασίας, νέες ελπίδες για μας και τα παιδιά μας».

Ενώ αναφερόμενος στο σχέδιό του για την περιοχή υποσχέθηκε :

«Ανάπτυξη με προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, με δράσεις και αναζήτηση νέων επενδύσεων στη μεταποίηση και τη Βιομηχανία.

Στήριξη του αγροτικού εισοδήματος στην περιοχή, με την ενημέρωση και προώθηση νέων καλλιεργειών που φέρνουν εγγυημένο εισόδημα, με συμβολαιακή αγροτική παραγωγή.

Αναζήτηση μεγάλων επενδύσεων και στον αγροτικό τομέα, που μπορούν να γίνουν με την εκμετάλλευση των γεωθερμικών πεδίων χαμηλής ευθαλπίας που υπάρχουν στην περιοχή.

Πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν τον τόπο μας, όπως το Γενικό Πολεοδομικό και στους δύο πρώην Δήμους Σαπών και Μαρώνειας. Η αναβάθμιση των οδικών αρτηριών και προσβάσεων μεταξύ των οικισμών και των παραλιών. Κύριο μέλημά μας η σύνδεση της Μάκρης με τη Μαρώνεια, προκειμένου να αποκτήσουν άμεση οδική πρόσβαση στην περιοχή μας, οι τουρίστες που φτάνουν στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Όπως και η συνεχής προσπάθειά μας για τη βελτίωση του δρόμου Ιμέρου – Μαρωνείας, με παράλληλες λωρίδες πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου.

Η ανάδειξη και εκμετάλλευση των παραλιών που πλέον θα ανήκουν σε ένα μεγαλύτερο Δήμο. Η αναζήτηση νέων επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, πράγμα απαραίτητο για την επιβίωση ενός Δήμου με τόσο μεγάλο φυσικό κάλλος! Όταν υπάρχει ισχυρός Δήμος, δεν μπορούμε να φοβόμαστε τους ιδιώτες αλλά να επιζητούμε τη συνεργασία τους γι αυτές.

Η δημιουργία γηπέδων BEACH VOLLEY και BEACH SOCCER προκειμένου να δημιουργηθούν αντίστοιχες διοργανώσεις που θα προσελκύουν επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα με αντίστοιχους αγώνες.

Θα παλέψουμε για τη δημιουργία πίστας αγώνων Μότο κρος στην περιοχή της Κρωβύλης, για την οποία ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος με την παράλληλη αξιοποίηση πράσινων και αειφόρων μορφών ανάπτυξης, όπως τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες. Σε αυτό τον ευλογημένο από τη φύση τόπο, δεν μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις χρυσού οι οποίες είναι μακριά από την αντίληψη του συνδυασμού μας για την αειφόρα ανάπτυξη.

Και επιτέλους να διεκδικήσουμε, ο Δήμος μας να έχει φωνή και στην επιτροπή του Αγωγού Μπουργκάζ – Αλεξανδρούπολης, γιατί είναι ένα έργο που αφορά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, αλλά και τους ψαράδες της περιοχής από τα Πετρωτά έως την Μαρώνεια και τον Ίμερο.

Θα παλέψουμε για την παραχώρηση της κοινόχρηστης έκτασης στην περιοχή Μαύρος Λόφος του Προφήτη Ηλία, στους 300 περίπου δικαιούχους της έκτασης στην περιοχή του Μητρικού, ώστε να απεμπλακούν από το πρόβλημα που τους δημιουργεί η συνθήκη Ραμσάρ.

Η ακόμη μεγαλύτερη ανάδειξη όλου αυτού του πολιτισμικού πλούτου που έχει σαν παρακαταθήκη ο νέος Δήμος, με τους αρχαιολογικούς χώρους, τα σπήλαια, τους δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους, τη γευσιγνωσία της περιοχής, (όπως το λάδι και το κρασί της Μαρώνειας, τα φημισμένα κρέατα της περιοχής των Σαπών…) τα αρχαία και τα σύγχρονα θέατρα, τα οποία θα πρέπει να συνδέουν το χθες με το σήμερα με μεγάλα γεγονότα και όχι με μετριότητες που καταντούν γραφικότητες. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, στα θέατρα δεν έβαζαν να παίζουν οι συγγενείς και οι κολλητοί, αλλά οι άξιοι και οι ικανοί! Και φυσικά, με την προστασία και όχι με την εγκατάλειψη.

Η ανάδειξη του καταπληκτικού Λαογραφικού Μουσείου της Ξυλαγανής.

Για μας, οι Γιορτές της Ελιάς και του Κρασιού, θα μπουν στην προτεραιότητά μας ως νέοι θεσμοί που θα τους υλοποιούμε σε ετήσια βάση.

Ο ενεργός αγώνας για την λειτουργία επιτέλους των Εργατικών κατοικιών της Ξυλαγανής, οι οποίες μάλιστα εγκαινιάστηκαν πριν από ενάμιση χρόνο και τελικά σήμερα είναι ένα σημείο κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης και όχι μία απαραίτητη τοπική κοινωνική δομή.

Η υλοποίηση καλοκαιρινών, κυρίως, προγραμμάτων για τους νέους, τις γυναίκες και την Τρίτη Ηλικία, σχετικά με τη θάλασσα, την άθληση, τις εκδρομές.

Η δυναμική διεκδίκηση ουσιαστικού ρόλου στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους και του αλιευτικού καταφυγίου του Ιμέρου.

Τέλος, η τακτική λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να μαθαίνουν οι πολίτες που πηγαίνουν τα έσοδα του Δήμου και τα χρήματα από μεγάλες πρωτοβουλίες. π.χ. Θα θέλαμε να μάθουμε κι εμείς που πήγαν τα χρήματα από το έργο που θα γινόταν με την «Αλληλεγγύη» στους Προσκυνητές, για τις τόσες μελέτες του σπηλαίου που παρουσιάστηκαν επισήμως και ακόμη δεν υλοποιήθηκαν και άλλα.

Φίλες και φίλοι,

Για να γίνουν και να προχωρήσουν όλα αυτά, εγγυώμαι για τη δημιουργία ενός γραφείου που θα συντονίζει αυτές τις προσπάθειες. Που θα κρατά και θα επιδιώκει την επαφή με υποψήφιους επενδυτές.

Που θα προωθεί προγράμματα και πρωτοβουλίες για τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα και όποια άλλα προγράμματα μπορούν να υλοποιηθούν στην περιοχή μας».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ