ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Uncategorized

Μαρούδας : «Αγώνας για την Κομοτηνή και τους πολίτες της και όχι για τα συμφέροντα»

FoniRodopis

Κάλεσμα στον κόσμο της Κομοτηνής να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της «Κοινωνίας Ισότητας και Αλληλεγγύης» απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος, Σταμάτης Μαρούδας, στην κεντρική προεκλογική του ομιλία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/11) στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο κ. Μαρούδας στην ομιλία του τόνισε ότι «εμείς δεν είμαστε ίδιοι» και ζήτησε τη ψήφο και τη συμμετοχή όλων των δημοτών ενώ παράλληλα, άσκησε κριτική στον νυν και Υποψήφιο Δήμαρχο Κομοτηνής, Δημήτρη Κοτσάκη, αλλά και στον έτερο υποψήφιο, Γιώργο Πετρίδη.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε «δε θέλουμε άλλους Κοτσάκηδες στη θέση του Κοτσάκη». Τέλος, ο Σταμάτης Μαρούδας κάλεσε τους δημότες Κομοτηνής να πράξουν αναλογιζόμενοι το χρέος τους απέναντι στον τόπο και τα παιδιά τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας :

«Φίλες και φίλοι,

Διεκδικούμε την πόλη μας!

Η ψήφος σας και η συμμετοχή σας είναι η δύναμή μας. Στο συμβόλαιο μεταξύ μας εμπεριέχεται ο απαράβατος όρος του αγώνα για μια Κομοτηνή και τους πολίτες της, αγώνα για την αποκέντρωση, την αλληλεγγύη και την συνοχή της κοινωνίας, αγώνα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ανάπτυξη του φυσικού πολιτιστικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι, οι νέες και οι νέοι θα πάνε στις κάλπες να εκλέξουν τον Νέο Δήμαρχο και το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρέπει με την ψήφο τους να δείξουν, αν συμφωνούν για όσα έκαναν και θέλουν να κάνουν, για όσα ψήφισαν και θα ψηφίσουν οι δύο συνδυασμοί της εξουσίας στον Δήμο μας. Πρέπει να δείξουν με την ψήφο τους αν στην φυλακή του Τειρεσία διαλέγουν δεσμώτη, ή θα σπάσουν τις αλυσίδες της εξάρτησης και θα τους στείλουν στην αφάνεια εκεί που τους αξίζει να μείνουν, το πολιτικό ήθος επιβάλλει να ασκούμε κριτική σε αυτούς που ασκούν εξουσία αλλά και το ανάλογο ήθος επιβάλλει να αναγνωρίζουμε ότι καλό γίνεται σε κάθε εποχή και από κάθε άνθρωπο.

Φίλες και φίλοι,

οι δύο παρατάξεις που διοίκησαν τον Δήμο είναι υπεύθυνες για την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η πόλη μας. Κακοί χειρισμοί και προθέσεις αλλά και ιδιαίτερος ζήλος για την εφαρμογή της πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης έχει αποκόψει την Δημοτική αρχή από τους Δημότες.

Με ευθύνη και των δύο και τις νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων τους , μετέτρεψαν το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα μηχανισμό εξουσίας που απομακρύνεται συνεχώς από τις λαϊκές ανάγκες. Έχει γίνει ο ιμάντας μεταβίβασης των κεντρικών πολιτικών επιλογών με στόχο την εξυπηρέτη ση διαφόρων ιδιωτικών συμφερόντων.

Η Δημοτική αρχή λειτούργησε συγκεντρωτικά αντιμετωπίζοντας εχθρικά κάθε συλλογική παρέμβαση των πολιτών στο έργο της. Δεν άκουγε κανένα εκτός από τον εαυτό της, την κυβέρνηση και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Δεν υπήρξε διαφάνεια στην λειτουργία του Δήμου. Η αλαζονεία, ο αυταρχισμός και η απαξίωση κάθε άλλης άποψης έχουν γίνει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Δήμου Κομοτηνής.

Κύριοι της Δημοτικής αρχής θα εμφανιστείτε μπροστά μας με έργο και δράση, θα μας πείτε, αν το κάθε ευρώ που ξοδέψατε έγινε έργο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής και εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους συμπολίτες μας.

Κατά δήλωσή σας η θητεία σας ήταν χρόνος νοικοκυρέματος αλλά και αποτύπωσης όλων των θεμάτων που απασχολούν τους συνδημότες μας.

Οι ιαχές ότι παραλάβατε καμένη γη πλέον δεν πείθουν κανένα .Το ερώτημα παραμένει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια πως αποτυπώνεται εσείς τα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας. από πού; από τους εργολάβους; από τους φωστήρες της τέχνης και του πολιτισμού;

Θα σας ξαναρωτήσω λοιπόν γιατί επιτείνεται η διαφορά και η διχοτόμηση της πόλης σε ευνοημένες και υποβαθμισμένες περιοχές; Έχετε ποτέ περπατήσει τους δρόμους της Κομοτηνής βράδυ; Που ζείτε. Παντού λακκούβες, φθορές σε οδοστρώματα, απορρίμματα και μπάζα, κατεστραμμένα κομμάτια δρόμου, φώτα σβηστά, επικίνδυνα ρήγματα, εγκαταλειμμένα αντικείμενα. Πόσο στοιχίζει ένα συνεργείο που θα περνάει μια φορά την ημέρα και θα ρίχνει μια φτυαριά πισοχάλικο παραπάνω, παραπάνω από τον πρωινό καφέ σας;

Υποσχεθήκατε κάτι που εκκρεμεί από το 1936, τίτλους ιδιοκτησίας, δεν κάνατε τίποτα εκκρεμούσαν τελικά νομιμοποιήσεις 91 τίτλων που εξαφανίστηκαν στα αδηφάγα συρτάρια σας γιατί; Υποσχεθήκατε με τον τότε υπουργό σας ότι θα δημιουργήσετε υποδομές για μετεγκατάσταση των Ρομά δεν κάνατε τίποτα, δεν φιλοτιμηθήκατε να φέρεται 100 – 200 προκάτ κατοικίες 70 – 80 m2 που σαπίζουν από τα Ολυμπιακά έργα παρά να τα διαθέσετε τουλάχιστον σ΄ αυτούς για μια ανθρώπινη διαβίωση. Όχι όμως δεν το κάνατε μου δώσατε την εντύπωση ότι αντιμετωπίζονται σαν μπάλα, όχι ότι και η αντιπολίτευση ήταν καλύτερη τόσο σαν Δημοτική αρχή αλλά όσο και σαν αντιπολίτευση δεν τους είδαμε να διαμαρτύρονται, να σχεδιάζουν , να απαιτούν, όμως όλοι μαζί τώρα ζητούν ψήφους υπόσχονται παραδείσους καινούργιες πόλεις και αυτοί σας πιστεύουν.

Κύριε Δήμαρχε δεν γνωρίζετε την ιστορία της πόλης γι΄ αυτό και δεν υλοποιήσατε όσα υποσχεθήκατε.

Αγαπητοί συμπολίτες ο λευκός θάνατος χτυπάει καθημερινά τις πόρτες μας είδατε ποτέ κανένα δημοτικό άρχοντα να σας ρωτάει, να σας συμπαραστέκεται, να σας ενημερώνει , να γνωρίζει δομές πρόληψης συμβουλευτικών σταθμών και απεξάρτησης ΟΧΙ γιατί αυτοί δεν βλέπουν δεν γνωρίζουν το πρόβλημα το αγνοούν και το αναθεματίζουν με ρηχές ηθικολογίες. Κανείς δεν γνωρίζει τα αίτια, κανείς δεν προτείνει μέτρα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας που μετατρέπονται από ζωντανοί διεκδικητές σε αδιάφορες σκιές.

Κύριε Δήμαρχε,

Στην ερώτησή τι έργα έχετε να μας παρουσιάσετε τι υλοποιήσατε κατά την διάρκεια της θητείας σας μπορείτε να μας αναφέρεται ένα; Ποιο το ΣΠΑΘΙ; Φτου να μη σας ματιάσω.

Κύριε Δήμαρχε θα συνεχίσω την ερώτηση. Υπάρχουν 200 περίπου συμβάσεις του Δήμου και των Επιχειρήσεων που δεν έχει πρωτοκοληθεί καμία, δεν προκύπτουν στο γραφείο προσωπικού, θέλησα να δω έστω και μία αλλά κανείς δεν γνωρίζει που είναι παρά μόνο ότι είναι υπογεγραμμένες από εσάς με ένα συνοδευτικό σημείωμα από πολιτικό γραφείο.

Έχετε 21 αγωγές που αφορούν αναδρομικά, μισθούς, ασφαλιστικές εισφορές και μονιμοποίηση. Καλά να πάθετε. Καταλαβαίνω οι 18μηνες συμβάσεις έχουν χαρακτήρα κατάρτισης, όμως οι 12μηνες παρατάσεις πλέον είναι συμβάσεις εργασίας, τι θα κάνετε με αυτούς; Αφήστε που δεν γνωρίζουμε τους περισσότερους γι αυτό και σας αποκαλούσα στρατό κατοχής τόσα χρόνια, έτσι λειτουργήσατε από όπου περάσατε, να σκεφτείτε ότι υπήρχε αντιδήμαρχος που δεν γνώριζε ούτε το προσωπικό της αρμοδιότητος του δεν πέρασε ποτέ από εκεί ήταν μονίμως αδικημένος και σήμερα ποζάρει σαν ντίβα του Χόλυγουντ σε όλα τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών.

Το θέμα της Δημοτικής περιουσίας είναι σε σημείο Ο μηδέν δεν ξέρετε καν ποια είναι. Κινδυνεύουμε να κατασχεθούν σχολεία, μια και βρισκόμαστε στον Τειρεσία, αλήθεια τι ανήκει στον ΟΣΚ τι στον Δήμο ξέρετε είμαι σίγουρος όχι. Μιλήσατε από την πρώτη μέρα ανάληψης της Δημοτικής αρχής για το Τσανάκλειο μέγαρο και την μεταφορά του Δήμου και των υπηρεσιών του εκεί σε έξι μήνες πέρασαν τέσσερα χρόνια, φαίνεται ότι βιώνεται διαφορετικά την διάσταση του χρόνου γι αυτό και η μονάδα μέτρησης είναι τελείως προσωπική, η μετεγραφή είναι άγνωστη λέξη.

Τα εισπρακτέα υπόλοιπα από βεβαιωθέντα έσοδα παρελθόντων αποτελεί κλειδί και μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού σας Κύριε Δήμαρχε. Να πούμε ποια είναι η μόνιμη επωδός σας εγώ θέλω να επανεκλεγώ και αφήνεται τα ανείσπρακτα από 2,5 εκατομμύρια να γίνονται 7,5 και πόσο παραγράφονται αφού ως γνωστόν παραγράφονται μετά την πενταετία. Κατά τα άλλα τι δανείζεστε;

Οι παλιές Δημοτικές Επιχειρήσεις δεν διαλύθηκαν γιατί χρειάζεται να κάνετε εκκαθαρίσεις, πάνω τους κάνατε άλλες, πόσα χρέη μεταφέρατε στο Δήμο; Τι έργο παρήγαγαν; Παρά μόνο να βολέψετε κάποιους υμετέρους; Ενώ δεν εισπράττεται παίρνεται δάνεια με δανειστικές συμβάσεις που υπογράφεται εσείς ο ίδιος σας παρακαλώ διαβάσετε τους όρους όπως Τειρεσίας, κινδυνεύουμε να ενεχυριάσουμε την Δημοτική περιουσία που ούτε καν ξέρετε ποια είναι μην εμφανίζεστε παρακαλώ στους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς αν το καταλάβουν αυτό που συμβαίνει θα σας βάλουν, το λιγότερο, απαγορευτικό εισόδου για να δείξουν την οργή τους. Κύριε Δήμαρχε για να εισπράξετε από τα τραπεζάκια των επαγγελματιών της πλατείας να βάλετε καινούργια εμπόδια με πρόσχημα το περιοριστικό πλαίσιο του νόμου είσθε ο καλλίτερος να κάνετε εκδηλώσεις όμως στην πλατεία να αναπνεύσουν κι αυτοί λίγο οικονομικά ούτε λόγος. Κουβαλάτε το μαγαζί του πολιτισμού σε κλειστούς κι απόμακρους χώρους, μπράβο σας αφού ακόμα σας ανέχονται.

Έτσι μάθατε να αξιοποιείτε τον ελεύθερο χρόνο και χώρο που δικαιούνται οι πολίτες κι όχι να αναδείξετε και να ενθαρρύνεται την λαϊκή πολιτιστική δραστηριότητα, σας αρέσει όμως η εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική διαχείριση του πολιτισμού είτε από εμπόρους της ευτέλειας είτε από όσους έχουν διαμορφώσει ένα πρότυπο πολιτισμού από λίγους για λίγους, αυτή είναι η ρατσιστική αντίληψη του πολιτισμού γι αυτό δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ.

Δεν ξέρουμε από πού ήρθατε αλλά σίγουρα προορίζεσθε στο πουθενά. Μέσα από τους ψυχρούς αριθμούς που παρουσιάζατε κάθε λίγο βγάλαμε συμπεράσματα για την οικονομική σας πολιτική, την πολιτική της Πρόνοιας και του Πολιτισμού και γενικά σε όλες τις δραστηριότητες και λειτουργίες.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν ανάγκες και αυτό προκαλεί διάλογο των παραγωγικών τάξεων της κοινωνίας και των φορέων της, δυστυχώς εσείς περιορίζεστε σ΄ ένα στενό κύκλο παραγόντων της δημοτικής αρχής. Δεν παρουσιάσατε ποτέ μια εισηγητική έκθεση που θα τονίζει οικονομικούς και πολιτικούς στόχους απέχετε συστηματικά από μια ορθολογιστική διάρθρωση που να βοηθά τον οποιοδήποτε να βγάλει συμπεράσματα. Τέτοιες παραλείψεις δηλώνουν την αδυναμία της ομάδας σας να διαχειριστείτε κλασσικά διαχειριστικά θέματα γι αυτό αποδειχτήκατε αναποτελεσματικοί και αντιαναπτυξιακοί ως προς τις κοινωνικές και οικονομικές αναγκαιότητες αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Τι να πούμε για το κυκλοφοριακό, πάρκινκ, Δημοτικές Επιχειρήσεις, ζητιάνοι, αδέσποτα, παραεμπόριο και καθαριότητα ένα πλέγμα προβλημάτων που συνθέτουν ένα ζοφερό περιβάλλον στην πόλη μας φανήκατε αδιάφοροι, ανύπαρκτοι και επιζήμιοι. Πάντως για να αναφερθώ επιγραμματικά δεν προχωρήσατε σε προσλήψεις στην καθαριότητα με αποτέλεσμα να κρατιέται με τα δόντια η στοιχειώδης καθαριότητα μόνο στην κεντρική βιτρίνα της πόλης.

Αντίθετα όμως κάνατε προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία σε μια υπηρεσία που θα μπορούσε κάλλιστα να καλυφθεί από την τροχαία. Σε μια υπηρεσία που δεν ταιριάζει σε προοδευτικές αρχές που ξεπερνούν τις παρωχημένες λογικές αστυνόμευσης.

Φαντάζεστε και την άλλη πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης θα ξεσηκώσουν μήπως αντικυβερνητικό αγώνα στην περιοχή για να δοθούν κονδύλια για ανάπτυξη για να μην εφαρμοσθεί το μνημόνιο στην πόλη μας; Περάσανε και περνούν ένα δράμα ταυτότητας γιατί δεν γίνεται να την βγουν από δεξιά σε μια τόσο δεξιά πλειοψηφία.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης κουβαλάει το βάρος του νέου αυτοδιοικητικού συστήματος που επέβαλλε η κυβέρνησή τους που κινείται στην λογική του μνημονίου δηλαδή την λογική της εξοικονόμησης μέσα από τον Καλλικράτη της συγκεντρωτικής διοίκησης και της αυτοτέλειας.

Όλα αυτά σημαίνουν χειρότερες και πιο ακριβές υπηρεσίες κανένα περιθώριο συμμετοχής των δημοτών και τελικά χειρότερες συνθήκες ζωής. Ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από μια νεοδεξιά σοσιαλιστική παράταξη δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μετατρέψει της εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μια απολίτικη φιέστα που απλώς θα επιβεβαιώνει την πολιτική του δυναμική. Κάνοντας μια απλή ακτινογραφία διαπιστώνεται ο αχταρμάς του συγκεκριμένου μοντέλου απολιτικοποίησης και life style.

Που είναι το καινούργιο που περιμέναμε από ποιους και με ποιους έρχεται το νέο είναι η αναμόχλευση μιας παλιάς φωτογραφίας που ξυπνάει καημούς στους Δημότες. Τους έδιωξαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αλλά αυτοί ανέκαμψαν και απειλούν με ταχυδακτυλουργικό αμοραλισμό να επιβληθούν στην τοπική κοινωνία και πάλι εις βάρος και νέων πιθανώς άξιων και σωστών συναδέλφων τους. Είναι οι κομματικοί μπεμπέδες που γαλουχήθηκαν από τις καθεστωτικές ηγεσίες τους στην φθορά και την διαφθορά των αντιπάλων τους και τελικά διέφθειρε ολόκληρη την κοινωνία.

Είναι αυτοί που με το πρόσχημα της προσφοράς στο κόμμα και στην κοινωνία αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη είναι τα λεγόμενα παιδιά του κομματικού σωλήνα, είναι μπουμπούκια που εκτρέφονται από τα κόμματα τα οποία φέρουν και την ευθύνη αυτής της κατάπτωσης αξιών. Είναι αυτοί που προσπαθούν να περάσουν στον λαό το μοντέλο του εύτακτου καλού πολίτη του υποταγμένου στις κοσμικές και πνευματικές εξουσίες, του ανθρώπου που πιστεύει ότι πρέπει να κοιτάξει την δουλίτσα του να ζει την ζωούλα του και να την βγάλει καθαρή μέσα στη λαίλαπα της κοινωνικής βαρβαρότητας. Δεν θέλουμε να τους μοιάσουμε ούτε στα στοιχεία της εξωτερικής συμπεριφοράς τους .

Γιατί σήμερα χρησιμοποιώντας την δήθεν μαγκιά της εποχής, την αποχή και το λευκό ως αντίδραση στο αδιέξοδο, χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο εργαλείο για την αποξένωση και την περιχαράκωση του κόσμου που είναι η θεωρία ότι όλοι είναι ίδιοι.

Εμείς δεν είμαστε ίδιοι – Εμείς αποδοκιμάζουμε τον κόσμο τους και τις αξίες τους – Εμείς περιφρονούμε βαθύτατα τα κριτήρια κοινωνικής καταξίωσης που θέλουν να επιβάλουν – Εμείς δεν ονειρευόμαστε σταδιοδρομίες στην υπηρεσία της απάνθρωπης τάξης πραγμάτων που επιβάλουν τα δύο κόμματα της εξουσίας – Εμείς έχουμε την υπεροχή και την πολυτέλεια να μην κάνουμε προσωπικές επιθέσεις, ασχολούμαστε με την πολιτική και όχι με τα συγκεκριμένα πρόσωπα των εκάστοτε εκφραστών της. Δεν θέλουμε στην θέση του κακού κ. Κοτσάκη να βάλουμε ένα καλό κ. Κοτσάκη. Θέλουμε να μείνουν μακριά από την Δημαρχία οι Κύριοι Κοτσάκηδες όλων των ειδών και όλων των χρωμάτων. Γιατί βλέπετε πόσο μικρές και λίγες και επουσιώδες είναι οι διαφορές ανάμεσά τους.

Κανένας από τους άλλους συνδυασμούς δεν επιχειρεί να απαντήσει στα μεγάλα προβλήματα του λαού της Κομοτηνής και γι αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν την αντιπαράθεση σε δευτερεύοντα ζητήματα που τα χαρακτηρίζουν τοπικά. Άλλωστε για μας όπως συνθηματολογικά το λέμε δεν υπάρχει ευτυχισμένη πόλη με άνεργους πολίτες. Η φιλολογία για τον τοπικό χαρακτήρα των τοπικών δημοτικών εκλογών είναι παραπλανητικοί. Δεν μπορεί να είναι όραμα μια πόλη με άνεργους, με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, ανασφάλιστους, με νέους που οδηγούνται στο περιθώριο, στα ναρκωτικά, στην εξαθλίωση, την περιχαράκωση τη φυγή και την άρνηση της ζωής.

Φίλες και Φίλοι,

Πρέπει να βρούμε κοινούς δρόμους να κάνουμε προσπάθειες να συναντηθούμε να κουβεντιάσουμε για να ζωντανέψει η ελπίδα ότι επιτέλους αξίζει τον κόπο, να αφήσουμε τον κομματικό πατριωτισμό, έξω από συναισθηματισμούς και εξαρτήσεις και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας, να πάρουμε την πόλη γιατί μας ανήκει.

Επειδή εμείς δεν είμαστε άνθρωποι των μηχανισμών, των κέντρων πολιτικών ή επιχειρηματικών αποφάσεων, επειδή διεκδικούμε τον τίτλο των απλών ανθρώπων και δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, επειδή μας χαρακτηρίζει η διάθεση για προσφορά, επειδή έχουμε μια συνεπή στάση και απαντάμε στα προβλήματα και τις εξελίξεις γύρω από τον εργασιακό μεσαίωνα, την κατάργηση της έννοιας, της αλληλεγγύης των γενεών, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Δεν θέλουμε να αποθηκεύσουμε το μέλλον του Δήμου μας με αλόγιστα δάνεια και Τειρεσία.

Δεν θα δώσουμε πια λευκή επιταγή σ΄ όλους αυτούς, εσείς θέλετε; Που περιμένουν με παραμύθια να μας ξεγελάσουν και να στήσουν χορό στο σβέρκο μας για ποιος ξέρει πόσα χρόνια;

Φίλες και φίλοι,

Όταν θα απομακρυνθείτε, με το πρόγραμμά μας στο χέρι διαβάστε το και συλλογιστείτε ότι η ψήφος είναι και ζήτημα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα μας γιατί αναδεικνύουμε στο τέλος ότι μας αξίζει.

Σας εμπιστευόμαστε την εξέλιξη, το μέλλον και την πρόοδο αυτού του τόπου.

Επιβάλλεται να πράξουμε με συνέπεια αναλογιζόμενοι το χρέος μας απέναντι στον τόπο και τα παιδιά μας.

Εμείς θα δεχτούμε αναντίρρητα κάθε σας απόφαση και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τον κόπο σας να μας ακούσετε και να μας διαβάσετε».

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ2 εβδομάδες πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ2 εβδομάδες πριν

ΑΪΧΑΝ bikes

Ποδήλατα – Service – Ανταλλακτικά

ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΑ2 εβδομάδες πριν

Bonsai Mekkos Flowers

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί οποιαδήποτε σύνθεση λουλουδιών για κάθε μοναδική περίσταση

PIZZA2 εβδομάδες πριν

Pizza King

Όλες οι πίτσες ψήνονται σε ξυλόφουρνο, με παραδοσιακή ζύμη και πάντα με τα πιο φρέσκα και αγνά υλικά

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο «Ο Αιγύπτιος»

Φρέσκα ψάρια θάλασσας του Θρακικού πελάγους

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Ψηφιακό Φωτοτυπικό Κέντρο «Copy Center»

Θέλετε εκτυπώσεις ποιότητας, γρήγορα και σε ανταγωνιστικές τιμές;

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ4 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήρια «Ήλιος»

Σας τα επιστρέφουμε σαν καινούρια… πάντα σε πολύ καλές τιμές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ