ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Uncategorized

Να στηρίξουν τον «Σπάρτακο» και να βάλουν τέλος στην κομματοκρατία καλεί ο Δαπέργολας τους Κομοτηναίους

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του Δήμου Κομοτηνής για συστράτευση σε αυτή την, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, κίνηση του «Σπάρτακου» απηύθυνε ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού και υποψήφιος Δήμαρχος, Νεκτάριος Δαπέργολας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής γιορτής της δημοτικής παράταξης που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Τα μέλη και οι φίλοι του «Σπάρτακου» προτίμησαν αντί της συμβατικής καθιερωμένης προεκλογικής ομιλίας που γίνεται συνήθως να πραγματοποιήσουν μια προεκλογική γιορτή, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων ανάγνωση κειμένων στήριξης από πολλά μέρη του κόσμου, που εκδόθηκαν από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, απλούς ανθρώπους, ζωντανή μουσική από τους καλλιτέχνες της πόλης Σγουρή Μαργαρίτη, Γιάννη Βουλτσίδη, Θανάση και Κώστα Γκαϊφύλλιας, ενώ δωρεάν διανεμήθηκαν στους συγκεντρωμένους μπίρες και αναψυκτικά.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Νεκτάριος Δαπέργολας, κάλεσε όλο τον κόσμο της Κομοτηνής να συστρατευθεί σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται γιατί «πρώτη φορά πολίτες αδέσποτοι κινούνται έξω από τις κομματικές μάντρες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κι άλλοι διεκδικούν τον τίτλο του ανεξάρτητου αλλά ξέρουμε ότι είναι παιδιά κομματικών σωλήνων. Εμείς είμαστε μόνοι μας, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε μόνοι μας, με δικές μας δυνάμεις και αυτό που κάνουμε είναι πρωτόγνωρο. Η τοπική κοινωνία νομίζω ότι όχι μόνο πρέπει να το αγκαλιάσει αλλά να μπει και αυτή η ίδια σε αυτό το κίνημα».

Όσον αφορά την επόμενη μέρα του συνδυασμού και το αν θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο στην κοινωνία εφ’ όσον τελικά το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν είναι το επιθυμητό, ο κ. Δαπέργολας σημείωσε πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει την 7η Νοέμβρη θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως ομάδα πολιτών και θα διευρυνθούμε κι άλλο. Αυτό είναι δεδομένο», ενώ ερωτηθείς για τη δεύτερη Κυριακή και για τα σενάρια περί συνεργασιών με άλλους συνδυασμούς που κυκλοφορούν στην πόλη της Κομοτηνής απάντησε πως «εμείς θα εκδώσουμε και ανακοίνωση πριν την πρώτη Κυριακή που θα ξεκαθαρίζει απολύτως τη στάση μας. Δεν βγήκαμε εδώ και τόσο καιρό να τα βάζουμε με τη κομματοκρατία για να πάμε τώρα να ταχθούμε και να συνεργαστούμε με κάποιο κόμμα. Άρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Την επόμενη Κυριακή θα ψηφίσουμε και πάλι «Σπάρτακο» είμαστε δεν είμαστε εκεί.

Βέβαια, κάποιοι άνθρωποι δικοί μας αν θέλουν να ψηφίσουν κάτι άλλο τη δεύτερη Κυριακή είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Ο καθένας θα ψηφίσει κατά συνείδηση. Εγώ πάντως και τη δεύτερη Κυριακή «Σπάρτακο» θα ψηφίσω».

Ο κ. Δαπέργολας αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι μέσω του «Σπάρτακου» η Κομοτηνή κατάφερε να γίνει το επίκεντρο των εκλογών σε όλη την Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από Έλληνα καθηγητή στην Καλιφόρνια. «Με πήρε τηλέφωνο ο Μάικλ Τσόκας, καθηγητής στην Καλιφόρνια και μου είπε ότι η Ομογένεια της Αμερικής στηρίζει τον «Σπάρτακο». Έχουν δει τι γίνεται στην Ελλάδα και ξαφνικά η Κομοτηνή γίνεται και παρά τις ελπίδες μας το επίκεντρο μιας πολιτικής εγκυμοσύνης. Νομίζω ότι είναι η αρχή του τέλους ολόκληρου του πολιτικού συστήματος και ότι η μεταπολίτευση έχει τελειώσει, απλά δεν το ξέρει ακόμα. Θα καταρρεύσει αργά ή γρήγορα».

Γιάννης Βουλτσίδης : «Να στηρίξουμε όλοι τον Σπάρτακο μπας και δούμε καλύτερες συνθέσεις»

Στην κίνηση των μελών του «Σπάρτακου» αναφέρθηκε και ο γνωστός καλλιτέχνης της Κομοτηνής, Γιάννης Βουλτσίδης. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «υπάρχει μια ποιότητα στους ανθρώπους του «Σπάρτακου» και εμείς θέλουμε να υπάρχει μια φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, να εμπλουτιστεί η ύλη του δημοτικού συμβουλίου, να υπάρχουν περισσότερες απόψεις μπας και δούμε περισσότερες συνθέσεις. Εγώ σαν συνθέτης που είμαι, είμαι υπέρ των συνθέσεων, βοηθάω αυτά τα παιδιά, τα οποία είναι ειλικρινή παρόλο που υπάρχουν κάποιες κακολογίες και κάποιες ασχήμιες, ένα είδος δυσφήμησης, την άποψη ότι είναι εθνικιστές και κουραφέλαξα. Υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση που μόνο εθνικιστικό παρελθόν δεν έχουμε, αγαπάμε το ίδιο τους Τούρκους αλλά αγαπάμε το ίδιο και τους Πομάκους και τους Τσιγγάνους.

Αυτό για μερικούς είναι ελάττωμα, γιατί πρέπει να αγαπάμε μόνο κάτι. Εμείς αγαπάμε όλο τον κόσμο. Για ποιο λόγο να ξεχωρίζουμε τον κόσμο; Υπάρχει μια ειλικρίνεια σε αυτή τη βάση. Δεν είναι «τουρκοφάγοι» τα παιδιά παρόλο που κάποιοι πάνε να πετάξουν τέτοια ρετσινιά.

Επίσης, δεν υπάρχει κανένα παρελθόν λαμογιάς, είτε χορηγίας αλά Siemens είτε Βατοπέδια και άλλα τέτοια. Τα παιδιά είναι έξω από τέτοια».

Θανάσης Γκαϊφύλλιας : «Μία μύγα που θα ενοχλεί»

Σαν μία μύγα που θα ενοχλεί χαρακτήρισε τον «Σπάρτακο» ο καλλιτέχνης, Θανάσης Γκαϊφύλλιας. «Είναι πραγματικά αξιέπαινοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι μία άλλη λύση, μία άλλη πρόταση. Πιστεύω ότι θα συγκεντρώσουν ένα ποσοστό που θα τους βάλει στο δημοτικό συμβούλιο και ελπίζω εκεί μέσα να είναι μία μύγα που θα ενοχλεί. Εγώ προσωπικά τους στηρίζω γιατί έτσι κι αλλιώς πάντα με τους Ινδιάνους ήμουνα» τόνισε χαρακτηριστικά.

TΟΥΡΚΙΑ

Welt: «Εντολή Ερντογάν να βυθιστεί ελληνικό πλοίο ή να καταρριφθεί μαχητικό»

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να ζήτησε θερμό επεισόδιο χωρίς ανθρώπινες απώλειες όμως οι Στρατηγοί αρνήθηκαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt έρχεται να βάλει φωτιά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αποδεικνύοντας πως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, έχοντας μάλιστα την πρόθεση ακόμη και για πρόκληση θερμού επεισοδίου.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο, βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Άγκυρα, υποστηρίζει πως πριν λίγες ημέρες ο «σουλτάνος» διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν πολεμικό πλοίο, χωρίς όμως να υπάρξουν πολλές ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι στρατηγοί αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις εντολές, με αποτέλεσμα να προκριθεί το σενάριο κατάρριψης ελληνικού αεροσκάφους, όπου και ο πιλότος θα είχε τη δυνατότητα να εγκαταλείψει το αεροσκάφος.

Πρόθεση δηλαδή της Άγκυρας φαίνεται πως ήταν η πρόκληση θερμού επεισοδίου χωρίς ανθρώπινες απώλειες, σχέδια πάντως τα οποία απορρίφθηκαν από τους τούρκους στρατηγούς.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρει η Die Welt, όταν προετοιμάζεται ένας πόλεμος, ο στρατός ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία αρχικά γίνονται συζητήσεις στο παρασκήνιο με τα εμπλεκόμενα μέρη, στη συνέχεια διεξάγονται αερομαχίες, ακολουθούν προειδοποιητικές βολές και στο τέλος η επίθεση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την τουρκική προεδρία για το δημοσίευμα.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

8ο Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα του Δημάρχου Μαρώνειας – Σαπών Γιάννη Σταυρίδη για το 8ο Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών 2018

Φτάσαμε αισίως στο 8ο κατά σειρά Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών. Έναν θεσμό που καταξιώνεται, χρόνο με το χρόνο, ως μία από τις κορυφαίες εκφάνσεις τέχνης και πολιτισμού στη Θράκη.

Φέτος πιστεύω ότι πρόκειται να ζήσουμε το πλέον πετυχημένο Φεστιβάλ. «Απλωμένο» στο χώρο ,πλούσιο και περιεκτικό μας καλεί να κάνουμε όλοι μαζί ένα ακόμη υπέροχο ταξίδι. Να συμμετέχουμε και να το συνδιαμορφώσουμε…

Πάντα νοηματικό κέντρο το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, ο ιερός αυτός διαχρονικός τόπος τέχνης που μυσταγωγικά και σχεδόν μαγικά αποπνέει  δέος, μας συνεπαίρνει και μας εμπνέει…

Με συναυλίες στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, στις Σάπες, στην Μαρώνεια, στο βράχο των Πετρωτών, στην Ξυλαγανή, στις παραλίες…

Συναυλίες έντεχνης μουσικής, παραδοσιακές βραδιές, μουσική από τα βαλκάνια, κλασσικό ρεπερτόριο, αρχαίο δράμα, θέατρο σκιών και άλλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν το φετινό μας πρόγραμμα που ξεκινά την 1η Ιουλίου και εκτείνεται μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Σας καλώ όχι μόνο να παρακολουθήσετε αλλά να συμμετέχετε ενεργά στο Φεστιβάλ μας κάνοντας αυτό το ταξίδι στον πολιτισμό, μοναδικό και αξέχαστο!

[TheChamp-Sharing]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Uncategorized

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πριν

Αναπτυξιακή Ροδόπης: Συνεργασία με τον Δήμο Ρακόβσκι της Βουλγαρίας για το πρόγραμμα LEADER

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Nordic Monitor: Απόρρητο τουρκικό σχέδιο επίθεσης σε Ελλάδα και Αρμενία

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ1 ημέρα πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

ΑΘΛΗΤΙΚΑ2 ημέρες πριν

Γιάννης Πεταλωτής: «Η ομοσπονδία μπάσκετ είναι σε τέλμα εδώ και δέκα χρόνια»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Lockdown: Μουσική στην εστίαση και νέο ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ημέρες πριν

Υγειονομική «βόμβα» τα κρατητήρια Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ένας άνδρας από την κακοκαιρία – Παρασύρθηκε από χείμαρρο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ1 ημέρα πριν

Ο Δήμος Ιάσμου δίνει αίμα και σώζει ζωές

TΟΥΡΚΙΑ1 ημέρα πριν

Απίστευτες εικόνες στην Τουρκία: Άνδρας δέρνει την έγκυο σύζυγο του στη μέση του δρόμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Άκης Σκέρτσος: «Μέτρα θα υπάρχουν μόνο για τους ανεμβολίαστους»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Ευχές για καλή επιτυχία από τον Μητροπολίτη στους υποψήφιους των Πανελληνίων

TΟΥΡΚΙΑ2 ημέρες πριν

Ερντογάν σε αντιπολίτευση: «Αν λέτε ότι ο λαός πεινάει, να τους ταΐσετε εσείς»

ΒΟΥΛΗ2 ημέρες πριν

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – Ο πρόεδρος της Βουλής φίμωσε τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Χαρίτου: 52 ερωτήσεις και 18 αναφορές στη Βουλή τους τελευταίους 8 μήνες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ6 ημέρες πριν

Σοκαριστικό βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση 32χρονου στα Σεπόλια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 εβδομάδα πριν

Επίτιμο μέλος του ΕΒΕ Ροδόπης ανακηρύχθηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x