ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκληση για μαζική συμμετοχή στις κάλπες απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου

fonirodopis.gr

«Καλώ όλους τους πολίτες σε συμμετοχή στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, γιατί είναι μια ψήφος ευθύνης για τη χώρα, για την πατρίδα μας και την Αυτοδιοίκηση. Η σωτηρία και αναμόρφωση της πατρίδας μας, είναι υπόθεση και απόφαση όλων μας. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θα επιβεβαιώσουν και θα δυναμώσουν τον άνεμο της αλλαγής που πνέει στην πατρίδα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συγκέντρωση σε συνεδριακό κέντρο ξενοδοχείου στα Γιάννινα

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου, επεσήμανε: «Πολλοί παρακολουθούν έκπληκτοι τις προσπάθειές και επιτυχίες μας. Κερδίσαμε και κερδίζουμε κρίσιμες μάχες αλλά δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο. Αποκτήσαμε αξιοπιστία. Το δικαίωμα να υψώνουμε το ανάστημά μας και να προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Όπως κάναμε και τις προηγούμενες ημέρες, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αποτρέψαμε την αποδοχή μιας απαράδεκτης πρότασης, να στερούνται το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου τους, όσες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση – όπως και εμείς – έχουν μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα. Σχεδιάζουμε πια, παρά τις δυσκολίες, με αισιοδοξία».

«Αυτή η πορεία δεν πρέπει να αμφισβητηθεί. Δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα. Αν ακολουθήσουμε της σειρήνες της ηττοπάθειας, τις σειρήνες της άγονης διαμαρτυρίας, είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευτούν ακόμα και οι θυσίες όλων μας, χωρίς να εδραιώσουμε την αξιοπιστία και τη σταθερότητα, που χτίζουμε σήμερα με κόπο, βήμα-βήμα. Ζητώ από όλους τους Έλληνες πολίτες, να κάνουν την οργή τους, τη δικαιολογημένη οργή τους για όσα έζησε η χώρα μας, δύναμη αλλαγής. Αλλαγής της Ελλάδας. Δύναμη ανατροπής κάθε κατεστημένου και νοοτροπίας που μας οδήγησε εδώ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Στην πορεία της χώρας μας για τη σωτηρία, όσοι περισσότεροι ψηφίζουμε, όσοι περισσότεροι δώσουμε το μήνυμα ότι, αυτή η πορεία πρέπει ανεμπόδιστα να συνεχιστεί, τόσο πιο ισχυρό θα είναι το χτύπημα απέναντι σε όλους όσοι παλεύουν, για να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη στο παρελθόν της» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά τον «Καλλικράτη» ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «αποτελεί μια κρίσιμη ψηφίδα της Ελλάδας που θέλουμε να κτίσουμε» και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι, «ποτέ δεν θέλησε να βοηθήσει την Αυτοδιοίκηση, πάντα ψήφιζε εναντίον κάθε μεταρρύθμισης στην Αυτοδιοίκηση. Και ποτέ, επί των ημερών της, δεν βελτιώθηκε η Αυτοδιοίκηση».

«Ο λόγος είναι απλός» συνέχισε. «Δεν ήταν μόνο ανικανότητα ή αμέλεια. Ήταν, κυρίως, επιλογή τους. Ποτέ δεν θέλησαν την πραγματική απελευθέρωση των δυνάμεων του Ελληνικού λαού και των πολιτών. Πάντα ήθελαν, οι πολίτες να είναι εξαρτημένοι από την εκάστοτε εξουσία, που την ήθελαν στα χέρια λίγων και ισχυρών. Ήταν η λογική, που λέει ‘σου βάζω εμπόδια, κρατάω εξουσίες, δημιουργώ γραφειοκρατία, για να σε υποχρεώσω να αναγκαστείς να μου ζητήσεις βοήθεια, εξυπηρέτηση, χάρη, παρέμβαση, μέσο, ρουσφέτι, διαμεσολάβηση’. Αυτή ήταν μέχρι σήμερα η λογική» συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός, τέλος, τόνισε: «Όμως μια μεταρρύθμιση, δεν ολοκληρώνεται όταν ψηφίζεται ένας νόμος. Ολοκληρώνεται, όταν εφαρμοστεί στην πράξη. Το νόμο τον προωθήσαμε και τον ψηφίσαμε. Τώρα εσείς έχετε το λόγο. Ο αγώνας τώρα είναι για να πετύχει αυτή η μεγάλη αλλαγή στην πράξη».

Προηγουμένως μίλησαν στη συγκέντρωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Ευάγγελος Αργύρης και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στην Κόνιτσα, όπου ενημερώθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, μέσα από την πλατφόρμα του «Ψηφιακού Σχολείου».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ