ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ έτοιμη για εκλογές, εκβιαστικά τα διλήμματα του ΠΑΣΟΚ, λέει ο Αντώνης Σαμαράς

fonirodopis.gr

Ψήφο κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού, όπως τα χαρακτήρισε, δεν τον φοβίζουν όπως και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ πάρει την ευθύνη των βουλευτικών εκλογών.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φοβίσει τον κόσμο πια, γιατί φοβάται το ίδιο», συνέχισε ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε: «επειδή φοβάται, προσπαθεί να εκβιάσει το λαό με πρόωρες εκλογές». Απάντησε δε και στην ομιλία τη Δευτέρα του κ.Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη: «με κατηγόρησε γιατί δεν ζητώ πρόωρες εκλογές. Αν τις ζητούσα να είστε βέβαιοι ότι θα με κατηγορούσε για το αντίθετο.

» Για μια ακόμα φορά αγνοεί το Σύνταγμα και παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς. Μέσα στην απελπισία του για τη σύγχυση και την αναστάτωση που προκάλεσε η ανεύθυνη εκβιαστική συμπεριφορά του, ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι εκβιασμοί δεν περνούν και ούτε γίνονται άλλοθι απόδρασης. Θα προστατεύσω το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να στέλνουν μηνύματα στην κυβέρνηση και αν ο κ. Παπανδρέου πάρει την ευθύνη πρόωρων εκλογών, εγώ είμαι εδώ».

Σε ό,τι αφορά το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών «αναγκαστικά είναι να δοθεί στην Κυβέρνηση ένα ισχυρό και σαφές μήνυμα: ότι ο λαός δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα. Κι ότι οι υποψήφιοι που είναι εξαρτήματα της κυβέρνησης και απολογητές του μνημονίου εκπροσωπούν αυτό που πρέπει να ηττηθεί, για να προχωρήσει η χώρα σε άλλο δρόμο».

Πρόσθεσε δε ότι «αν δεν αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική και οι μνημονιακοί υποψήφιοι την επομένη των εκλογών θα ληφθούν κι άλλα μέτρα».

Επίθεση για το θέμα της αναδιάρθρωσης

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε ξανά στον κ.Παπανδρέου και στον κ.Πάγκαλο για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους λέγοντας ότι «είναι παράνοια να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει ότι ‘αποκλείει την αναδιάρθρωση του χρέους’, κι ύστερα να βγαίνει ο αντιπρόεδρός του και να λέει ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν είναι κακό πράγμα και δεν πρέπει να την αποκλείουμε!».

Συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιος από τους δύο δεν ξέρει τι λέει εκτός αν έχουν κρυφή ατζέντα και ο αντιπρόεδρος προετοιμάζει τον κόσμο». Και σημείωσε: «Η πολιτική του μνημονίου δεν αποτρέπει τη χρεοκοπία. Τη φέρνει πιο κοντά. Εκείνοι μπορεί να την έχουν δεχθεί, αλλά εμείς την απορρίπτουμε! Και ο λαός την απορρίπτει, για να μπορέσει να διαφυλάξει το μέλλον του. Γιατί το παρόν του το έχουν ήδη λεηλατήσει».

Σχετικά με το αν θα συμμετείχε η ΝΔ σε οικουμενική κυβέρνηση, ο κ.Σαμαράς υπογράμμισε ότι «το πρόβλημά μας δεν είναι να μοιράσουμε υπουργεία. Το πρόβλημά μας είναι να αλλάξει η καταστροφική πολιτική της ασφυξίας. Και να υιοθετηθεί πολιτική ανάκαμψης και ανάπτυξης. Όποιος θέλει να μοιράσει υπουργεία με μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πολιτική ασφυξίας, ας το κάνει. Όχι εμείς! Εμείς θα επιμένουμε για ριζική στροφή στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Κι αυτό το μήνυμα θα στείλει ο Ελληνικός λαός».

Όπως εξηγούσαν στελέχη της Ρηγίλλης, ο κ. Σαμαράς ούτε δέχεται ούτε απορρίπτει την συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση αλλά η στάση του εξαρτάται από την αλλαγή του μίγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάκαμψης της αγοράς και της ανάπτυξης προκειμένου να υπάρξει διέξοδος από την κρίση.

Τέλος, σε αναφορά στο μεταναστευτικό νόμο υποσχέθηκε ότι «η κατάργηση του πρωτοφανούς αυτού μεταναστευτικού νόμου είναι προτεραιότητά μας, όταν θα αναλάβουμε τη διακυβέρνηση. Και μαζί, η ενσωμάτωση όσων αντέχει η ελληνική κοινωνία και το κλείσιμο των συνόρων για όσους δεν αντέχουμε». Για τη στάση της Τουρκίας υπογράμμισε ότι «αν θέλει η γειτονική Τουρκία καλές σχέσεις με την Ελλάδα, πρέπει να βοηθήσει ώστε να ανακοπεί το ρεύμα της λαθρομετανάστευσης, που περνάει από τα εδάφη της. Μέχρι στιγμής το βοηθάει. Κι αυτό παραμένει σοβαρό «αγκάθι» στις σχέσεις μας μαζί της».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ