ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Για «ωμό εκβιασμό» κατηγόρησε την κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα

fonirodopis.gr

Έκκληση στους ψηφοφόρους να χαλάσουν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «ωμό εκβιασμό» σε βάρος του ελληνικού λαού και τη ΝΔ ότι υιοθετεί μια «κάλπικη» αντμνημονιακή πολιτική.

«Λύσεις στα προβλήματα δεν μπορούν και δεν θέλουν να δώσουν αυτοί που ευθύνονται για τη συνεχή επιδείνωση της θέσης του λαού. Όχι άλλη ανοχή» είπε η κ. Παπαρήγα.

«Η πλουτοκρατία θέλει να μαντρώσει το λαό στα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στον ένα ή τον άλλο υποψήφιό τους. Ξέρουν ότι και τα δυο κόμματα και οι εκλεγμένοι από αυτά περιφερειάρχες και δήμαρχοι δεν θα αμφισβητήσουν τα συμφέροντά τους, τη δίψα τους για κέρδη και φθηνή εργατική δύναμη» πρόσθεσε.

«Η πλουτοκρατία επιθυμεί ο ένας να επωφελείται από την φθορά του άλλου, η το πολύ να λειτουργούν τα δίκτυα των αναχωμάτων. Δεν είναι τυχαία η προβολή του κ. Δημαρά και άλλων συναφών προσώπων. Οι “πήγαινε έλα από το ένα κόμμα στο άλλο” αρέσουν πολύ στο σύστημα. Γιατί τάχα αυτό δείχνει ανεξαρτησία. Αρέσουν πολύ στο σύστημα αυτοί που όταν ο λαός ριζοσπαστικοποιείται, θυμούνται την αριστερή η κομμουνιστική καταγωγή τους μόνο και μόνο για να μακιγιάρουν το προφίλ του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ. Ένα πράγμα τρομάζει την πλουτοκρατία, η οργάνωση και χειραφέτηση του λαού, η προσέγγιση προς το ΚΚΕ».

«Η ψήφος είναι βόλι, είναι σφαίρα. Ή θα στρέψεις το όπλο σε βάρος αυτών που σε εκμεταλλεύονται και σε κοροϊδεύουν συστηματικά και για πολλά χρόνια, ή θα βάλεις το πιστόλι στο κρόταφο, δηλαδή θα αυτοκτονήσεις πολιτικά» επισήμανε.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι κάνει ωμό εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού με το δίλημμα ή βγαίνει πλειοψηφία ή χρεοκοπεί η Ελλάδα.

Η ΝΔ υιοθετεί μια «κάλπικη» αντμνημονιακή πολιτική για να επωφεληθεί από τη λαϊκή αγανάκτηση και πρόσθεσε «οι δήθεν αριστεροί ανανεωτές βλέπουν παρέκκλιση στο ΠΑΣΟΚ για να αφήνουν ανοιχτή την πόρτα, ότι αυτό μπορεί να διορθωθεί, άρα κρατάνε ανοιχτή πόρτα συγκυβέρνησης, αν βεβαίως το θελήσει το ηγεμονικό πάντα ΠΑΣΟΚ».

«Ποιος περίμενε ότι η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης θα έβγαιναν τόσο ανοικτά υπέρ του ΠΑΣΟΚ; Και ας μη πιστεύουμε ότι ξεκινάνε μόνο από “αντισαμαρισμό”. Το ΠΑΣΟΚ εκβιάζει γιατί θέλει να είναι το πρώτο κόμμα πάντα, που ή θα κυβερνά μονοκομματικά ή θα κυβερνά ακόμα και με τη ΝΔ, με τον Κουβέλη και την Μπακογιάννη, ακόμα και τον Συνασπισμό, αλλά θέλει να είναι ο ισχυρότερος σε ένα μπλοκ αντιλαϊκής συνεργασίας» επισήμανε.

Μονόδρομος είναι η ανατροπή της πολιτικής που χρεοκοπεί τον λαό, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα και σημείωσε πως «αν δεν καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν ηττηθεί η στρατηγική της ΕΕ, η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές».

Κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν, ακόμα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ