ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η αναδιάρθρωση του χρέους «έχει ήδη ξεκινήσει», εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας

fonirodopis.gr

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε πως τις τελευταίες μέρες αναγκάζεται σε αλλεπάλληλες ομολογίες αποτυχίας, με αφορμή και τις δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους έχει ήδη ξεκινήσει, από τη στιγμή που η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου από τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες.

«Το ζητούμενο, λοιπόν, δεν είναι αν θα γίνει ή δεν θα γίνει αναδιάρθρωση, αλλά με ποιους όρους θα γίνει», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με το γγ του Κουμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας Πιέρ Λοράν.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αποδεχτεί τους όρους που επιδιώκει η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ευρώπης, «δηλαδή με όρους που θα φέρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και εκποίηση του δημόσιου πλούτου ή με τους όρους που θα απαιτήσουν οι λαοί της Ευρώπης προκειμένου να βγούμε από την κρίση.»

Ο κ. Πιέρ Λοράν χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα την ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του ΣΥΝ για την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Ο Γάλλος πολιτικός εξέφρασε την εκτίμηση πως ο αγώνας των Γάλλων ενάντια στο νομοσχέδιο Σαρκοζί για τις συντάξεις έχει πάρα πολλά κοινά με των αγώνα των Ελλήνων που αντιστέκονται στα μέτρα λιτότητας.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ