ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν θα γίνουμε όμηροι τυχοδιωκτισμών, λέει ο πρωθυπουργός θέτοντας ξανά εκλογικό δίλημμα

fonirodopis.gr

Να στείλουν με την ψήφο τους ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα ότι η σταθερή πορεία αναμόρφωσης της Ελλάδας δεν ανακόπτεται, ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στους Αγίους Αναργύρους. Ο πρωθυπουργός επαναφέροντας το ζήτημα των πρόωρων εκλογών είπε: «έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών» και δήλωσε ότι σε αυτή την περίπτωση «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο λαός».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «κάποιοι» πίστεψαν ότι την ώρα που η χώρα οφείλει να είναι ενωμένη, ήταν η κατάλληλη στιγμή να σπείρουν -όπως είπε- τον διχασμό, να εκμεταλλευτούν τον δικαιολογημένο πόνο του κόσμου και να τον αξιοποιήσουν ψηφοθηρικά, αλλά και να ξαναβάλουν τη χώρα σε περιπέτειες.

«Έχουμε χρέος να μην καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτισμών» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου και κάνοντας για ακόμα μια φορά αναφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση «δεν υπάρχει άλλη λύση από το να μιλήσει ο λαός, γιατί δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία».

Επανέλαβε ότι στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πρέπει να υπάρξει ψήφος «αυξημένης ευθύνης» απέναντι στη χώρα και το μέλλον της.

«Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε αν η πατρίδα μας ολοκληρώνει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί για τη σωτηρία της χώρας ή αφήνουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση και αφήνουμε τους κόπους και τις θυσίες να πάνε χαμένες» είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ανέφερε ότι θα είναι ψήφος για το εάν η χώρα θα συνεχίσει ή όχι να χτίζει πάνω στην πολιτική και κοινωνική σταθερότητα ώστε να συνεχιστούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την αξιοπιστία.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν εκείνους που νοιάζονται μόνο για την καρέκλα και προσπαθούν να μετατρέψουν τις εκλογές σε αμφισβήτηση για την πορεία προς τη σωτηρία της χώρας, ενώ εκείνοι ήταν που την οδήγησαν σε αυτές τις περιπέτειες.

«Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, ο δρόμος δεν είναι εύκολος αλλά είναι ο μοναδικός για την ελπίδα και την ευημερία της χώρας και τα πρώτα σημάδια φαίνονται παντού», είπε ο πρωθυπουργός. Προειδοποίησε δε ότι αν η πορεία αμφισβητηθεί είναι παραπάνω από υπαρκτός ο κίνδυνος να υπονομευθεί ο κόπος όλων μας.

Αναφέρθηκε και πάλι στο ρόλο που διαδραμάτησε η Ελλάδα στο να μην προχωρήσει η πρόταση για αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου των χωρών που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα.

«Είχα το χρέος και το καθήκον να δώσω τη μάχη γιατί το να αφαιρεθεί η ψήφος από μια χώρα που έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία, θα ήταν μια απαράδεκτη αποδοχή ήττας της Ευρώπης, αλλά και στέρηση από έναν λαό που έχει δείξει με τους αγώνες του ότι δεν κάνει πίσω όταν είναι θέματα ανεξαρτησίας, ελευθερίας και δημοκρατίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι το δικαίωμα στην ψήφο είναι ιερό για την πατρίδα για την αυτοδιοίκηση.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αν η πορεία προς τη σωτηρία της χώρας ανακοπεί θα ανακοπεί και αυτή η εξίσου μεγάλη πορεία του «Καλλικράτη» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ποτέ δεν θέλησε η τοπική αυτοδιοίκηση να αποκτήσει ουσιαστικές αρμοδιότητες γιατί δεν θέλησε την πραγματική απελευθέρωση των δυνάμεων των πολιτών, διότι, όπως εξήγησε, έτσι θα μπορούσε να λειτουργεί πελατειακά.

Νωρίτερα η αυτοδιοίκηση απετέλεσε θέμα συζήτησης με την υπουργό Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό και δημάρχους της περιοχής.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ