ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφο στο ΚΚΕ και όχι αποχή, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

fonirodopis.gr

Να απαγκιστρωθούν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και ψηφίσουν υπεύθυνα το ΚΚΕ, ζήτησε από τους ψηφοφόρους η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το Σάββατο σε στελέχη και φίλους του ΚΚΕ, στην Πετρούπολη.

«ΚΚΕ στην κάλπη -λαϊκή συσπείρωση, η μόνη απάντηση στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας» είπε η γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «η αποχή είναι ανευθυνότητα» και πως «συμμετοχή και ευθύνη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ και στους συνδυασμούς που υποστηρίζει».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, την ίδια στάση θα πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος και στο δεύτερο γύρο και να μην στραφούν προς τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ κυρίως και της ΝΔ.

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης περί πολιτικής σταθερότητας, η γγ του ΚΚΕ είπε ότι η μόνη σταθερότητα για τη χώρα είναι ο λαός να αγωνίζεται και να απαγκιστρωθεί από τα δυο μεγάλα κόμματα. Προέβλεψε, δε, ότι με αφορμή τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές δοκιμάζονται ευρύτερες πολιτικές ανακατατάξεις.

Αυτόν το ρόλο, τόνισε, παίζουν οι υποψηφιότητες των κ. Δημαρά, Μητρόπουλου και των άλλων κομμάτων της αριστεράς, που λειτουργούν ως ανάχωμα για να μην μπορέσει ο λαός να αμφισβητήσει το πολιτικό σύστημα.

«Δρομολογούνται ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό, με βάση τους κ. Δημαρά, Ψωμιάδη, Τατούλη, Μητρόπουλο. Μπορεί ο κ. Δημαράς ένα μεσαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να φέρει ανακατατάξεις; Πίσω του είναι δυνάμεις του οικονομικού κατεστημένου που τώρα δοκιμάζουν το πείραμα Δημαρά, όπως το 2006 δοκίμασαν το πείραμα Τσίπρα. Μέσω αυτών των ‘μαϊμού’ σχημάτων θέλουν να φέρουν ανακατατάξεις».

Η κ. Παπαρήγα σημείωσε ως αξιοπερίεργο το ότι η κ. Μπακογιάννη, που θέλει να ιδρύσει κόμμα, στηρίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τις απόψεις που διατυπώνει, εκφράζει άλλη τάση για τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα.

Η γγ του ΚΚΕ σχολίασε και τις αποφάσεις στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι η όλη συζήτηση που έγινε εκεί αφορά τον διακανονισμό ανάμεσα στις αστικές τάξεις των λαών των ευρωπαϊκών κρατών. Για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στα θέματα του Αιγαίου, επικρίνοντας τη συνδιαχείριση που προωθείται από Ελλάδα και Τουρκία, όπως είπε, και για την αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Η έρευνα και η εκμετάλλευσή του θα γίνει από μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και οι συνέπειες θα είναι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές. Να συνεργαστείς με επιστήμονες και ομίλους που έχουν γνώση, αλλά όχι να χάσεις την ιδιοκτησία» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι σε 21 νησιά, εφόσον προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, η ευθύνη θα περάσει στο ΝΑΤΟ και τα ελληνικά δικαιώματα θα είναι περιορισμένα.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ