ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

OΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε 4.458 περιοχές 26 νομών επεκτείνεται από τις αρχές του 2011 το σύστημα αντικειμενικών αξιών

fonirodopis.gr

Σε 4.458 περιοχές 26 νομών της χώρας επεκτείνεται από τις αρχές του 2011 το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων από την Εφορία, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Πλέον, οι αξίες των ακινήτων δεν θα προκύπτουν με βάση τα συγκριτικά στοιχεία των Εφοριών και θα μπει τέλος στα «αλισβερίσια» που υπάρχουν πολλές φορές μεταξύ πολιτών και φορολογικών αρχών για τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων κατά τη μεταβίβαση με αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά.

Στους νομούς Ιωαννίνων, Χανίων, Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας θα ενταχθούν στο νέο σύστημα κατά μέσο όρο 400 περιοχές.

Στην Αττική, τιμές ζώνης θα καθοριστούν σε τρεις περιοχές (επέκταση Κηφισιάς, Πετρούπολης και Μάνδρα).

Οι νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο νέο σύστημα βρίσκονται σε 26 νομούς.

Στο νομό Ιωαννίνων θα ενταχθούν 449 και ακολουθούν τα Χανιά με 424, η Λακωνία με 397, η Αρκαδία με 376, η Μεσσηνία με 341 περιοχές κ.ά.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το επόμενο έτος θα υπολογιστεί με βάση τις νέες τιμές ζώνης, ενώ και οι μεταβιβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα γίνουν με βάση τις τιμές ζώνης της Εφορίας, αφού τα συγκριτικά στοιχεία των εφοριών θα καταργηθούν αυτόματα.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ