ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

Uncategorized

Δημήτρης Κοτσάκης : «Πρωτεύουσα Δύναμη του Νέου Δήμου Κομοτηνής οι Οικισμοί και οι Κοινότητες μας»

fonirodopis.gr

«Καμία υπηρεσία και καμία δημοτική πολιτική δεν θα καθυστερήσει και οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ή να ανησυχούν.  Η μετάβαση στο νέο δήμο θα είναι ομαλή και δημιουργική χωρίς αναταράξεις παρά μόνο με βελτιώσεις. Για εμένα δεν υπάρχουν πολίτες α’ και β’ κατηγορίας. Ο Δήμος Κομοτηνής είναι από το Φανάρι έως τη Σαρακηνή και τις γειτονιές της Κομοτηνής»

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης τις τελευταίες ημέρες επισκέφτηκε και συζήτησε με πολίτες του νέου σε οικισμούς και κοινότητες έχοντας την ευκαιρία να καταθέσεις τις προτάσεις του για τη νέα τετραετία 2011-2014.

Ομολογουμένως και ο αριθμός των παρευρισκομένων αλλά και η ποιότητα της συζήτησης ήταν εξαιρετική. Ο κ. Κοτσάκης έχει ήδη επισκεφθεί τις τελευταίες ημέρες  ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΝΟΒΟΥΝΙΟ, ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΝΟΒΟΥΝΙΟ, ΜΕΣΗ, ΜΕΣΣΟΥΝΗ, ΑΝΘΟΧΩΡΙ, ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ, ΣΙΔΗΡΑΔΕΣ, ΚΙΚΙΔΙΟ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ, ΦΥΛΑΚΑΣ, ΤΥΧΗΡΟ, ΙΑΜΠΟΛΗ, ΜΙΚΡΟ  ΔΟΥΚΑΤΟ, ΚΑΛΑΜΟΚΑΣΤΡΟ και ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΛΛΙΣΤΗ.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Κοτσάκης στις παρεμβάσεις του τόνισε τη κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης υποστηρίζοντας ότι «στις 7 του Νοέμβρη, εμείς οι πολίτες της Κομοτηνής,  της Αιγείρου και του Νέου Σιδηροχωρίου, συνδημότες για πρώτη φορά στο νέο Δήμο που γεννιέται, στο Δήμο Κομοτηνής, αποφασίζουμε ποιον Δήμαρχο θέλουμε και αυτή η εκλογή είναι κρίσιμη για δύο λόγους:

Πρώτον λόγω του νέου θεσμικού περιβάλλοντος, της ενοποίησης, που γεννά απειλές και ευκαιρίες. Πρέπει όλοι μαζί να αδράξουμε τις ευκαιρίες, αξιοποιώντας ότι πετύχαμε στο παλαιό δήμο Κομοτηνής την περίοδο 2007-2010, και να εξαλείψουμε τις απειλές.

Δεύτερον λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει να επεκτείνουμε τα κοινωνικά προνόμια και την κοινωνική μας πολιτική σε όλους τους πολίτες του νέου Δήμου και μάλιστα να την επεκτείνουμε πέρα από το εφικτό. Γιατί ο Δήμος πρέπει να στηρίζει κάθε συμπολίτη που τον χρειάζεται».

Ο κ. Κοτσάκης υποστήριξε ότι «στη Κομοτηνή από την 1η Ιανουαρίου 2007 με γνώμονα το τοπικό συμφέρον, πάνω από κόμματα, συμφέροντα και  προσωπικές φιλοδοξίες, δουλέψαμε συλλογικά νοικοκυρεύοντας το Δήμο και βάζοντας τις βάσεις για μια κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Γι αυτό πρέπει να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα και να μην αφήσουμε κανέναν να βάλει μπουρλότο σε ότι με κόπους και θυσίες όλοι μαζί πετύχαμε. Είναι στο χέρι σας να μην ξαναγυρίσουμε στο κομματικό Δήμαρχο, στις διακρίσεις, στο διχασμό, στις κλειστές πόρτες».

Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε με απαντήσεις σε παρεμβάσεις των παρευρισκομένων τονίζοντας ότι «για την κατάρτιση του προγράμματος της περιόδου 2011-2014 τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησα μαζί με τους συνεργάτες μου έναν ευρύτατο κοινωνικό διάλογο, με ερωτηματολόγια που έφτασαν σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους, συλλέγοντας τις συμβουλές, τα αιτήματα, τις απόψεις όλων για το παρόν και το μέλλον του νέου Δήμου Κομοτηνής.

Οι κεντρικοί άξονες του προγράμματος της νέας τετραετίας οδηγούν με βήματα σταθερά, δημιουργικά, αποτελεσματικά και μετρήσιμα σε ένα Δήμο που εξυπηρετεί τον πολίτη και όχι τον πολιτικό του προϊστάμενο.  Συγκεκριμένα:

ΒΗΜΑ 1ο Οργανωτική  & Λειτουργική Ενοποίηση των τριών Δήμων τους πρώτους τρεις μήνες. Ενοποίηση των δομών, καταγραφή των οικονομικών, αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, επανατοποθέτηση του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την ομαλή ένταση στο νέο θεσμικό περιβάλλον. Καμία υπηρεσία καμία πολιτική δεν θα καθυστερήσει και οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ή να ανησυχούν.  Η μετάβαση θα είναι ομαλή και δημιουργική χωρίς αναταράξεις παρά μόνο με βελτιώσεις.

ΒΗΜΑ 2ο Σύνταξη με διαδικασίες κοινωνικής διαβούλευσης και διαλόγου του Επιχειρησιακού Προγράμματος του νέου Δήμου Κομοτηνής για την περίοδο 2011 – 2014 που θα ολοκληρωθεί εντός των τεσσάρων πρώτων μηνών ώστε να μην χαθεί ούτε μέρα. Το επιχειρησιακό πρόγραμμα, δηλαδή τα έργα και οι πολιτικές, το κόστος τους και τις πηγές χρηματοδότησής τους, θα φτιαχτεί από όλους αφού αφορά τη ζωή όλων μας.

Οι αρχές που διέπουν το πρόγραμμα μας είναι ο ρεαλισμός, ο δυναμισμός, η σύνθεση, η πολυλειτουργικότητα και πρωτίστως η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συνηγορία.

Οι προτεραιότητες του προγράμματος, οι αποδέκτες οριζόντια όλων των πολιτικών μας, από το Φανάρι και τη Σαρακηνή έως τις γειτονιές της Κομοτηνής, είναι οι Νέοι Πολίτες, τα Νέα Ζευγάρια και οι Νέοι Γονείς και η Τρίτη και Τέταρτη ηλικία, οι συμπολίτες που δικαιούνται και περιμένουν την υποστήριξη όλων μας, τις ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή στην Νέα Κομοτηνή μας».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ