ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

ΕΡΑ Κομοτηνής : Μιλάς τούρκικα; Προσλαμβάνεσαι !

fonirodopis.gr

Απαραίτητο προσόν για πρόσληψη στο κρατικό ραδιόφωνο Κομοτηνής, η γνώση της τουρκικής γλώσσας !
Ως μνημείο – ανοησίας, βλακείας και διοικητικής ανεπάρκειας, μπορεί να χαρακτηριστεί η πολυθρύλητη προκήρυξη της ΕΡΤ ΑΕ για την πρόσληψη 171 θέσεων δημοσιογράφων, που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΡΤ!

Κι αυτό, γιατί από τις 171 θέσεις δημοσιογράφων, υπάρχουν και δύο (2) θέσεις που αφορούν στην ΕΡΑ Κομοτηνής, διάρκειας από 6 έως 12 μήνες!

Διαβάζοντας λοιπόν κανείς την προκήρυξη, βλέπει ότι για τις δύο αυτές θέσεις, «…ιβ. Ειδικά για της δύο θέσεις του Ρ/Σ Κομοτηνής οι υποψήφιοι θα πρέπει να πιστοποιήσουν την πολύ καλή γνώση της Τουρκικής Γλώσσας.»!!!

Με τον ανήκουστο αυτό όρο, μπαίνει οριστικά και αμετάκλητα η υπογραφή από την πλευρά της ΕΡΤ ΑΕ για ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ για την οποία θα πρέπει να απολογηθούν σήμερα κιόλας, τόσο οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ, όσο και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος μάλιστα είναι και Ροδοπίτης.

Θα νόμιζε κανείς, ότι για τις δύο αυτές θέσεις, η ΕΡΑ Κομοτηνής θα ήθελε να καλύψει θέσεις για το τουρκόφωνο Δελτίο Ειδήσεων! Όμως και έκτακτους συνεργάτες από τη μειονότητα έχει αλλά και μόνιμο μειονοτικό δημοσιογράφο που επιμελείται εκπομπής και στις δύο γλώσσες!

Γιατί λοιπόν αυτός ο όρος, «ειδικά για την ΕΡΑ Κομοτηνής»; Γιατί π.χ. για τις δύο θέσεις στην ΕΡΑ Ιωαννίνων να μη ζητούν πιστοποίηση της πολύ καλής γνώσης της Αλβανικής γλώσσας και στην ΕΡΑ Τρίπολης, κάποιο τοπικό ίσως ιδίωμα;

Μιλήσαμε με δημοσιογράφο Πασοκικών καταβολών που ενδιαφερόταν για την προκήρυξη και τις θέσεις αυτές και τον ρωτήσαμε αν την είδε. Μας είπε ότι την είδε αλλά δεν είδε τους όρους για την ΕΡΑ Κομοτηνής! Όταν του είπαμε για τους όρους, είπε «αν είναι δυνατόν! Να αντιδράσουμε!».

Εμείς όμως, δεν έχουμε καμία όρεξη για αντιδράσεις. Αντιδράσαμε όταν έπρεπε. Δεν ενδιαφερόμαστε πλέον για καμία θέση! Αλλά αυτή η ξεφτίλα θα πρέπει να σταματήσει! Και γι αυτήν την ξεφτίλα, να είναι απαραίτητη η πιστοποίηση τουρκικής γλώσσας για να δουλέψει κάποιος σε δημόσια υπηρεσία ή ΔΕΚΟ της Θράκης, θα πρέπει να τελειώσει σήμερα κιόλας!

Και είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να τοποθετηθούν και όλοι οι υποψήφιοι σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές! Πως νιώθουν όταν διαβάζουν τέτοιο όρο σε προκήρυξη για πρόσληψη σε δημόσια υπηρεσία στη Θράκη;

Πηγή : paremvasikomotini.blogspot.com

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ4 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 εβδομάδες πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ