ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μπαλάκι στους φορείς της Ροδόπης ρίχνει η κυβέρνηση για την ανάπτυξη της περιοχής

fonirodopis.gr

Σύσκεψη με τους φορείς της Ροδόπης υπό τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή, και με την παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (22/10) στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί και στην περιοχή της Ροδόπης το μοντέλο της Καστοριάς όπου οι τοπικοί φορείς ύστερα από συσκέψεις που έκαναν αποφάσισαν από κοινού ποιο μοντέλο ανάπτυξης θα ακολουθήσουν για την περιοχή τους και κατόπιν ο ΟΑΕΔ χρηματοδότησε και ενίσχυσε την προσπάθεια αυτή.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Ηλία Κικίλια, «τις ανάγκες της κάθε περιοχής τα ξέρουν οι ίδιοι οι φορείς της κάθε περιοχής. Με αυτές τις προϋποθέσεις συζητήσαμε μία σειρά από προβλήματα και καταλήξαμε στο εξής : ότι οι συγκεκριμένοι τρόποι για να διαμορφωθεί ένα σχέδιο στήριξης της περιοχής μπορεί να γίνει μόνο με πρωταγωνιστικό ρόλο των φορέων της περιοχής στους οποίους ο ΟΑΕΔ θα παρέχει όλη την τεχνική στήριξη και τεχνογνωσία που κατέχει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, αναφερόμενος στο μοντέλο της Καστοριάς, το οποίο θα εφαρμοστεί και στη Ροδόπη τόνισε πως «ο κ. Κικίλιας παρουσίασε μία πρόταση για τη δημιουργία ενός τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος κατά τα πρότυπα της Καστοριάς προκειμένου να υπάρχει η ενίσχυση της εργασίας γενικότερα σε μια περιοχή, η οποία έχει έντονα προβλήματα εργασίας.

Δεν έρχεται ένα πρόγραμμα από τα πάνω ένα πρόγραμμα για τη Ροδόπη το οποίο θα σχεδιαστεί και θα «επιβληθεί» χωρίς να υπάρχει γνώση των ιδιαιτέρων συνθηκών αλλά έρχεται ο ΟΑΕΔ σήμερα και προτείνει να το διαμορφώσουν και να το διαχειριστούν μέσα από τις προτάσεις τους οι θεσμικοί φορείς της Ροδόπης.

Η επιθυμία της κυβέρνησης μέσα από αυτό το πρόγραμμα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ένταξη των ανέργων, η στήριξη των γυναικών στην αγορά εργασίας και η στήριξη των ΑμΕΑ και ευπαθών κοινωνικών ομάδων».

Νίκος Αγγελίδης : «Να διασφαλιστούν με δέσμευση ο προϋπολογισμός και ο αριθμός των θέσεων εργασίας»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νίκος Αγγελίδης, αυτό που ζήτησε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι να διασφαλιστούν από την κυβέρνηση ο προϋπολογισμός της ενίσχυσης αλλά και ο ακριβής αριθμός των θέσεων εργασίας που θα διατηρηθούν ή θα δημιουργηθούν.

«Εκείνο που είπα εγώ στη σύσκεψη είναι ότι επειδή έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη και των πολιτών και των επιχειρηματιών απέναντι στις αποφάσεις της Πολιτείας και για να μη θεωρηθεί προεκλογική φιέστα θα πρέπει να διασφαλιστούν με δέσμευση και ο προϋπολογισμός αλλά και ο αριθμός των θέσεων εργασίας. Διαφορετικά θα έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα που θα έχει και η υπόλοιπη Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελίδης.

Αργύρης Αργυρόπουλος : «Επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας»

Ο Αργύρης Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, τόνισε με τη σειρά του ότι αυτό που θέλουν όλοι είναι επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εγχείρημα αυτό.

Όσον αφορά τα αιτήματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου αυτά είναι η επιδότηση του 12% του κόστους εργασίας και η ενίσχυση των εργοδοτών που κλείνουν τα καταστήματα τους. Η μόνη δέσμευση πάντως που έλαβε ο κ. Αργυρόπουλος από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ αφορούσε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία θα παρέχεται στους ανέργους για επιπλέον δύο χρόνια από την ημέρα της απόλυσής τους.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τον συντονισμό όλων των φορέων της Ροδόπης προκειμένου να συζητήσουν από κοινού τι αποφάσεις θα παρθούν για την ανάπτυξη της περιοχής ανέλαβε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής ενώ η πρώτη σύσκεψη τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ4 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 εβδομάδες πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ