ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποδοχή στον πρωθυπουργό ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

fonirodopis.gr

Υποδοχή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα παραβρεθεί το Σάββατο (23/10) στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ξενοδοχείο της πόλης, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

Οι εργαζόμενοι, αναμένεται να μετακινηθούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, δύο πούλμαν από Κομοτηνή και ένα από Νάουσα θα μεταβούν στην ακριτική πόλη όπου με τους εκεί συναδέλφους τους θα επιδιώξουν συνάντηση με τον ίδιο πρωθυπουργό προκειμένου να του υπενθυμίσουν τη δέσμευση που έκανε ο ίδιος τον προηγούμενο Μάιο για επίλυση του προβλήματος αλλά και για να λάβουν μια τελική απάντηση και δέσμευση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Fanco, Μαρίνος Πασλίδης, μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Εκείνα για τα οποία δεσμεύθηκε η κ. Κατσέλη στην επίσκεψη της στην Κομοτηνή πλέον είναι παλιά. Έχουμε ξεφύγει και έχουμε πάει σε σχέδιο Β και αυτή τη στιγμή περιμένουμε να το μάθουμε.

Το σχέδιο Α εγκαταλείφθηκε λόγω του κωλύματος που δήλωσε η Εμπορική Τράπεζα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Δε θέλουμε άλλες δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Έχουμε χορτάσει από αυτές. Το Σάββατο θα είμαστε και στον κ. Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Πασλίδης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν οριστική λύση πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενώ ερωτηθείς για το εάν σκέφτονται, σε αντίθετη περίπτωση, την εκδίκηση και τιμωρία της κυβέρνησης με τη ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, απάντησε πως «όχι, ο κάθε εργαζόμενος θα πράξει στις εκλογές κατά συνείδηση, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση».

Γιώργος Πεταλωτής : «Προσπαθούμε να πείσουμε την Εμπορική Τράπεζα να χρηματοδοτήσει»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για το τι σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση για το πρόβλημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο απασχολεί 550 περίπου εργαζομένους στην περιοχή της Κομοτηνής και 1.200 συνολικά εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα εστίασε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει την Εμπορική Τράπεζα να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα.

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε συντεταγμένα να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις και με τα χρήματα και με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Από κει και πέρα όμως υπάρχει μία συγκεκριμένη σύνθεση χρηματοδοτών, η οποία ουσιαστικά είναι και ιδιοκτήτες πλέον, και μιλάω για τις τράπεζες.

Είναι γνωστό ότι το θέμα έχει σκαλώσει στην Εμπορική Τράπεζα και οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση είναι ακριβώς να απεμπλακεί σε αυτό το σημείο.

Οι εργαζόμενοι είναι σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς και αυτή την παθογένεια προσπαθούμε να διαλευκάνουμε. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε την Εμπορική Τράπεζα να χρηματοδοτήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία

Θέμα ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας φαίνεται ότι εγείρεται ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο. Ενώ λοιπόν πριν από λίγο καιρό ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο πρόβλημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας τόνιζε πως «εφ’ όσον αποτύχει το σχέδιο Α έχουμε στα υπ’ όψιν μας σχέδιο Β» την Παρασκευή ο κ. Πεταλωτής εξέπληξε με την τοποθέτηση του.

Ερωτηθείς από τη «Φωνή της Ροδόπης» να μας πει τι σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση εφ’ όσον πλέον η Εμπορική Τράπεζα αρνείται να χρηματοδοτήσει και συνεπώς το σχέδιο Α έχει αποτύχει, και ποιο είναι το σχέδιο Β στο οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά «ποιο σχέδιο Β; Όποιος ξέρει το σχέδιο Β ας μας το πει και εμάς» προκαλώντας έτσι την εύλογη απορία όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ4 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 εβδομάδες πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ