ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποδοχή στον πρωθυπουργό ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία

fonirodopis.gr

Υποδοχή στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος θα παραβρεθεί το Σάββατο (23/10) στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία σε ξενοδοχείο της πόλης, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία.

Οι εργαζόμενοι, αναμένεται να μετακινηθούν στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, δύο πούλμαν από Κομοτηνή και ένα από Νάουσα θα μεταβούν στην ακριτική πόλη όπου με τους εκεί συναδέλφους τους θα επιδιώξουν συνάντηση με τον ίδιο πρωθυπουργό προκειμένου να του υπενθυμίσουν τη δέσμευση που έκανε ο ίδιος τον προηγούμενο Μάιο για επίλυση του προβλήματος αλλά και για να λάβουν μια τελική απάντηση και δέσμευση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Fanco, Μαρίνος Πασλίδης, μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Εκείνα για τα οποία δεσμεύθηκε η κ. Κατσέλη στην επίσκεψη της στην Κομοτηνή πλέον είναι παλιά. Έχουμε ξεφύγει και έχουμε πάει σε σχέδιο Β και αυτή τη στιγμή περιμένουμε να το μάθουμε.

Το σχέδιο Α εγκαταλείφθηκε λόγω του κωλύματος που δήλωσε η Εμπορική Τράπεζα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας. Δε θέλουμε άλλες δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Έχουμε χορτάσει από αυτές. Το Σάββατο θα είμαστε και στον κ. Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Πασλίδης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι επιθυμούν οριστική λύση πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ενώ ερωτηθείς για το εάν σκέφτονται, σε αντίθετη περίπτωση, την εκδίκηση και τιμωρία της κυβέρνησης με τη ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, απάντησε πως «όχι, ο κάθε εργαζόμενος θα πράξει στις εκλογές κατά συνείδηση, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση».

Γιώργος Πεταλωτής : «Προσπαθούμε να πείσουμε την Εμπορική Τράπεζα να χρηματοδοτήσει»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για το τι σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση για το πρόβλημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο απασχολεί 550 περίπου εργαζομένους στην περιοχή της Κομοτηνής και 1.200 συνολικά εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα εστίασε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει την Εμπορική Τράπεζα να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα.

«Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε συντεταγμένα να λειτουργήσουν αυτές οι επιχειρήσεις και με τα χρήματα και με τις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Από κει και πέρα όμως υπάρχει μία συγκεκριμένη σύνθεση χρηματοδοτών, η οποία ουσιαστικά είναι και ιδιοκτήτες πλέον, και μιλάω για τις τράπεζες.

Είναι γνωστό ότι το θέμα έχει σκαλώσει στην Εμπορική Τράπεζα και οι προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση είναι ακριβώς να απεμπλακεί σε αυτό το σημείο.

Οι εργαζόμενοι είναι σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς και αυτή την παθογένεια προσπαθούμε να διαλευκάνουμε. Εμείς προσπαθούμε να πείσουμε την Εμπορική Τράπεζα να χρηματοδοτήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής.

Ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία

Θέμα ενδοκυβερνητικής ασυνεννοησίας φαίνεται ότι εγείρεται ανάμεσα στα στελέχη της κυβέρνησης και μάλιστα σε ανώτερο επίπεδο. Ενώ λοιπόν πριν από λίγο καιρό ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στο πρόβλημα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας τόνιζε πως «εφ’ όσον αποτύχει το σχέδιο Α έχουμε στα υπ’ όψιν μας σχέδιο Β» την Παρασκευή ο κ. Πεταλωτής εξέπληξε με την τοποθέτηση του.

Ερωτηθείς από τη «Φωνή της Ροδόπης» να μας πει τι σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση εφ’ όσον πλέον η Εμπορική Τράπεζα αρνείται να χρηματοδοτήσει και συνεπώς το σχέδιο Α έχει αποτύχει, και ποιο είναι το σχέδιο Β στο οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά «ποιο σχέδιο Β; Όποιος ξέρει το σχέδιο Β ας μας το πει και εμάς» προκαλώντας έτσι την εύλογη απορία όχι μόνο των δημοσιογράφων αλλά και των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία που παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του.

3 Σχόλια
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Νεότερα
Παλαιότερα Δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments
απλήρωτος εργαζόμενος
απλήρωτος εργαζόμενος
10 έτη πριν

file 16:31 σιγά μην τους ψηφίσουμε ούτε τους μεν ούτε τους δε ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΝΚΛΩ θα ρίξουμε να πάει άκυρο δεν πιστεύουμε πλέον κανέναν και δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν τέλος…

ανώνυμος
ανώνυμος
10 έτη πριν

απλήρωτε εργαζόμενε, το πρόβλημα σας εκεί στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία είναι ότι οι συνδικαλιστές σας είναι χωρισμένοι σε μεν και δε. Εσείς υπερασπίζεστε τώρα το ΠΑΣΟΚ και τον Πεταλωτή και οι άλλοι τη ΝΔ και τον Στυλιανίδη και δεν φροντίζετε όλοι μαζί να τους στείλετε από εκεί που ήρθαν. Και βέβαια, αυτοί παίζοντας παιχνίδια εις βάρος σας, σας έφτασαν στο σημείο που είσαστε τώρα.. χωρίς δουλειά, απλήρωτοι και σε καθεστώς ομηρίας…

Αντί λοιπόν να λες ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β καλό θα ήταν να κατηγορείς την κυβέρνηση επειδή δεν είχε ΟΥΤΕ σχέδιο Α !!! Μόνο υποσχέσεις, ΘΑ, και αοριστολογίες για να τους ψηφίσει ο κόσμος…

Ειλικρινά, περίμενες ποτέ και σε προεκλογική περίοδο μάλιστα να έλεγε ο Πεταλωτής (και ο κάθε Πεταλωτής) ότι “ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ;” !!! Ποιος πολιτικός το έχει κάνει αυτό; Μόνο υποσχέσεις ξέρουν να δίνουν.

Ψηφίστε τους ξανά, χειροκροτήστε ξανά την κ. Κατσέλη όταν θα έρθει και θα υποσχεθεί και αν λυθεί το πρόβλημα σας χαιρέτα μου τον πλάτανο…

απλήρωτος εργαζόμενος
απλήρωτος εργαζόμενος
10 έτη πριν

δεν υπάρχει πλάνο Β έλεος!!! στη συνέχεια μετά τα ΜΜΕ στην συνάντηση που ειχαμε οι εργαζόμενοι με τον κ. Πεταλωτής μας είπε ότι η τράπεζα Εμπορική έχει απαντήσει ΑΡΝΗΤΙΚΑ δεν γίνετε καμία προσπάθεια πλέον με την εμπορική απλά προσπαθούν να πείσουν την εθνική τράπεζα να πάρει το μέρος της εμπορικής (για αυτό κάποιοι λένε πλάνο Β ενώ είναι μια δεύτερη λύση) που κάτι τέτοιο φυσικό είναι πολύ δύσκολο γιατί θα πρέπει να αναλάβει η εθνική όχι μόνο την συμμετοχή της αλλά και όσα βαρύνουν την εμπορική δηλαδή ζήσε Μάη μου …..
δεν έπρεπε να υποσχεθούν θα έπρεπε πρώτα να το ψάξουν αν γίνετε και να πούνε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ να τα κλείσετε και να πάτε στα σπίτια σας.
Αλλά θα είμαστε το μοναδικό εργοστάσιο στην Κομοτηνή που θα κλείσει ενώ έχει παραγγελίες και δουλειά που αυτόν τον καιρό το νήμα πουλάει στο εξωτερικό σαν τρελό. και θα μείνουμε στο νομό 350 άτομα στο δρόμο και μακάρι να υπήρχαν δουλειές να μας απορροφήσουν αλλά δυστυχώς ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ και εμείς είμαστε άνεργοι χωρίς όμως με τα πλεονεκτήματα των ανέργων –
Ο Μ Η Ρ Ο Ι
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για το χρόνο σας απλήρωτος εργαζόμενος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x