ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ημερίδα – φιάσκο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

fonirodopis.gr

Σε φιάσκο μετατράπηκε η ημερίδα που πραγματοποίησε η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με θέμα «Πολιτικές ισότητας – Προγράμματα & Χρηματοδοτικά Εργαλεία Ενίσχυσης Γυναικείων Επιχειρήσεων» την Παρασκευή (22/10) σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την ημερίδα δεν παρακολούθησαν περισσότερα από 50 άτομα, εκ των οποίων οι 10 τουλάχιστον ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι, άλλοι 20-30 ήταν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που τέτοιες περιόδους συνηθίζουν να δίνουν το παρόν σε εκδηλώσεις ενώ ο κόσμος και πολύ δε οι γυναίκες, τις οποίες αφορούσε η ημερίδα αυτή, απείχαν εντυπωσιακά.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ακόμα και εισηγητές της ημερίδας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Γ. Ντόλιος, Σ. Ξυνίδης και Μ. Στρατηγάκη δεν προσήλθαν καν !

Η ημερίδα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 17:00 το απόγευμα αλλά για λόγους άγνωστους αυτή ξεκίνησε με 1,5 (!) ώρα καθυστέρηση ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, προσήλθε στις 18:10 περίπου. Ίσως οι διοργανωτές περίμεναν να γεμίσει η αίθουσα, ίσως και να έτυχε κάτι το απρόοπτο για το οποίο όμως δεν δόθηκε από κάποιον υπεύθυνο καμία εξήγηση.

Τελικά, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε έστω και μεταξύ συγγενών και φίλων και είχαμε και τις καθιερωμένες δηλώσεις από τη Γ.Γ. της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κ. Θεοδώρα Κόκλα και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιώργο Πεταλωτή.

Η κ. Κόκλα σημείωσε πως «η ημερίδα έχει σαν στόχο να ενημερωθούμε για τα θέματα ισότητας αλλά και για τα θέματα της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Οι γυναίκες σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, είναι μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα στις επιπτώσεις της. Με αυτή τη λογική θα μιλήσουμε για τρόπους αλλά και για χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν για να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες σε αυτή την περίοδο κρίσης.

Θεωρώ ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει νέες ιδέες και διέξοδο, να παράγει προϊόντα όπως συμβαίνει με τους γυναικείους παραγωγικούς συνεταιρισμούς και τα οποία σε συγκεκριμένη φάση θεωρούμε ότι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερη κρίση.

Η λύση για να φύγουμε από την κρίση είναι να παράγουμε προϊόντα με ταυτότητα και οι γυναίκες συνδυάζοντας τον πολιτισμό με την παράδοση μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό με τον καλύτερο τρόπο».

Με τη σειρά του ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι «είναι σημαντικό ακόμα και σε επίπεδο ημερίδας να ασχολούμαστε με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και μάλιστα με συνθήκες οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για τον τόπο μας και διεθνώς. Η γυναίκα έχει συγκεκριμένο δυναμικό ρόλο εξωστρέφειας, κοντά στη καινοτομία, να βγάζει την επιχείρηση προς τα έξω και επειδή το μέρισμα της επιχειρηματικότητας, όσον αφορά τις γυναίκες είναι πολύ μεγάλο ακόμη μιας και παρόλο την πρόοδο στην ισότητα των δύο φύλων έχουν γίνει πολλές διορθωτικές κινήσεις, υπάρχει πολύ μεγάλο πεδίο ακόμη.

Συνεπώς ημερίδες που έχουν να κάνουν με γυναικεία επιχειρηματικότητα σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας αλλά και σε επίπεδο νομοθετικού πλαισίου σίγουρα είναι κάτι που δίνει έναυσμα σε όλους μας να προβληματιστούμε και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς γιατί και οι επιπτώσεις από την κρίση είναι εμφανείς αλλά και οι επιπτώσεις από το ξεπέρασμα της κρίσης τείνουν να γίνουν εξίσου εμφανείς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x