ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θάσο ο Γιαννακίδης συναντήθηκε με φορείς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού

fonirodopis.gr

Σειρά σημαντικών επαφών με φορείς του νησιού της Θάσου είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς κατά τη διάρκεια επίσκεψης τους στο νησί το πρωί της Πέμπτης 21 Οκτωβρίου 2010.

Συνοδευόμενοι από τους δύο υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Θάσου, ο Άρης Γιαννακίδης και ο Αρχέλαος Γρανάς είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Μερέση ο οποίος του έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θάσου, τα οποία και καταγράφηκαν από το κλιμάκιο του συνδυασμού της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

Στη συνέχεια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπήκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Θάσου κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο του Σωματείου των επαγγελματιών του νησιού. Ιδιαίτερα απασχόλησε τη συζήτηση το θέμα της κατασκευής πολυκαταστήματος στο νησί, γεγονός που έχει θορυβήσει τους επαγγελματίες, ενώ δεν έλειψαν και τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δασαρχείο της Θάσου αλλά και γενικότερα τα  θέματα υποδομών στον τομέα του δασικού πλούτου του νησιού και κυρίως στο θέμα της δασοπροστασίας σε συνδυασμό με τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν υπογραμμίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Δασάρχη της Θάσου. Ταυτόχρονα έγινε εκτενή αναφορά στον σχεδιασμό που πρέπει να υπάρξει για την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του δασικού πλούτου και την καλύτερη εκμετάλλευση του πανέμορφου ορεινού όγκου του νησιού.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των Ξενοδόχων της Θάσου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το θέμα της τουριστικής προβολής του νησιού και ζήτησε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης πάνω σε αυτόν τομέα.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με όλους τους φορείς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε με έμφαση πως «όλοι μαζί θα συναποφασίζουμε για τις λύσεις που θα πρέπει να δοθούν και έτσι να δρομολογηθούν οι ανάλογες κινήσεις πάνω στον άξονα της ενιαίας περιφερειακής ανάπτυξης και συνείδησης. Δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε λύσεις στα δικά σας προβλήματα χωρίς τη δική σας ουσιαστική συμμετοχή».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού της «Κοινωνικής Συμμαχίας» βρέθηκαν μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη όταν είδαν από κοντά τις κτηριακές εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος του Πρίνου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παραδίδονται τα μαθήματα και περνούν τα διαλλείματα τους οι μαθητές.

Έγινε καταγραφή του σημαντικού προβλήματος σε συνεργασίας με τους δύο διευθυντές των σχολείων, του Δημοτικού και του Γυμνασίου καθώς και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων,  ενώ επί τόπου διερευνήθηκε σε ποια φάση βρίσκεται το έργο της προσθήκης αιθουσών που είχε ξεκινήσει και παράλληλα άρχισε και η μελέτη για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Τέλος κατά την επίσκεψη στα Λιμενάρια ο κ. Γιαννακίδης είδε από κοντά την εγκατάλειψη που επικρατεί στο «Παλατάκι» και εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα θα μπορέσει το θέμα αυτό που έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια να βρει πλέον το δρόμο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x