ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των περιπτερούχων… εκτός της Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Την απόφαση να πραγματοποιήσει τριήμερη πανελλαδική απεργία από την Παρασκευή 22/10 έως και την Κυριακή 24/10 έλαβε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ) διαμαρτυρόμενη κυρίως για τη φορολόγηση των τσιγάρων από την κυβέρνηση, η οποία και έχει ελαττώσει τα κέρδη τους.

Με την απόφαση αυτή όμως απ’ ότι φαίνεται δεν συμφωνούν οι περιπτερούχοι της Κομοτηνής καθώς όλα σχεδόν τα περίπτερα της περιοχής την Παρασκευή (22/10) λειτουργούσαν κανονικά. Συγκεκριμένα, κάποιοι περιπτερούχοι εξ αρχής ήταν σύμφωνοι με την απόφαση της Ομοσπονδίας για απεργία όμως επειδή κάποιοι άλλοι κράτησαν αντίθετη άποψη και αποφάσισαν να λειτουργήσουν κανονικά τα περίπτερα τους, αποφασίστηκε από κοινού να «σπάσουν» την απεργία. Ως εκ τούτου, λοιπόν, θέμα για απεργία των περιπτέρων στην Κομοτηνή προς το παρόν δεν τίθεται.

Η ΟΠΚΕ μέσω αυτής της απεργίας απαιτεί από την κυβέρνηση :

«Θεσμοθέτηση με καθορισμό ελάχιστου ποσοστού κέρδους 8,2% στα καπνοβιομηχανικά προϊόντα, διαφορετικά θα αφανιστούμε ως κλάδος. Είναι αδιανόητο να αγοράζουμε τσιγάρα 2,94€ και να τα πουλάμε 3€.

Κατοχύρωση επαγγελματικής στέγης. Ποσοστό κέρδους. ελάχιστο 10%, στις κάρτες κινητής τηλεφωνίας. Να μην αγοράζουμε κάρτες κινητής τηλεφωνίας 9,82€ και τις πουλάμε 10€. Να μην είμαστε ζητιάνοι  στην δουλειά μας. Γιατί αργοπεθαίνουμε ως  άμισθοι φοροεισπράκτορες».

Τέλος, τα μέλη της ΟΠΚΕ μέσω επιστολή τους γνωστοποιούν και καλούν όλα τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπου και πραγματοποιήσουν απεργία πείνας διαρκείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x