ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα εν όψει των εκλογών

FoniRodopis

Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Η αιφνιδιαστική απόφαση σηματοδοτεί μία ευρεία κινητοποίηση της κυβέρνησης εν όψει της κάλπης του Νοεμβρίου, αλλά και την απόφαση του κ. Παπανδρέου να αναλάβει προσωπικά το ρίσκο του αποτελέσματος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει εκ νέου τη Δευτέρα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εν όψει και της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αντιθέτως, όπως αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός, θα υπάρξουν μέτρα υπέρ των κοινωνικά αδυνάτων αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ήδη, ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Περιστέρι, εξήγγειλε έκτακτο βοήθημα προς 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο θα δοθεί το Δεκέμβριο μαζί με τη σύνταξη.

Το ύψος και οι προϋποθέσεις χορήγησης του βοηθήματος δεν έγιναν ακόμη γνωστά, αλλά, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «είναι αυτό που μπορούμε».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου εξήγγειλε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους.

«Όχι» σε νέα μέτρα

«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» επανέλαβε την Παρασκευή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση αφορούν στον εξορθολογισμό και μείωση της σπατάλης, κάτι που κάνει και στην Υγεία και στα Ταμεία.

«Ο πρωθυπουργός έχει βάλει το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση. Δεν κινείται και δεν πολιτευόμαστε με βάση την τρόικα, πολιτευόμαστε με βάση το δημόσιο συμφέρον και μόνο», τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η συνεργασία με τους ξένους εταίρους είναι απαραίτητη, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «εκεί που πραγματικά δίνουμε λογαριασμό και απολογούμαστε είναι στον ελληνικό λαό και οφείλουμε να βάλουμε το πλαίσιό μας».

«Αυτό έκανε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος, βάζοντας και το πλαίσιο, δίνει και την εικόνα στον πολίτη για το τι κάνουμε ως κυβέρνηση, μέχρι ποιο σημείο φτάνουμε και ποιες είναι οι προοπτικές για τη χώρα μας, δηλαδή ξεπέρασμα τη δανειακής κρίσης καταρχήν και μετά υλοποίηση μεγάλων αλλαγών», συμπλήρωσε ο κ. Πεταλωτής.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ