ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

OΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος να αποκτήσουν δουλειά 7 στους 10 Έλληνες έως το 2020, λέει η Λ.Κατσέλη

FoniRodopis

Η  μείωση του αριθμού των φτωχών κατά 450.000 άτομα και η απόκτηση απασχόλησης για 7 στους 10 Έλληνες, ηλικίας 20-64 ετών, είναι οι στόχοι της Ελλάδας με ορίζοντα το 2020, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της φτώχειας, όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λ.Κατσέλη, που συμμετείχε στη Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης στο Λουξεμβούργο.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι βασικοί στόχοι για τα κράτη-μέλη είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε το 75% του πληθυσμού ηλικίας 20-65 ετών να βρει απασχόληση και η μείωση του συνολικού πληθυσμού των φτωχών και των αποκλεισμένων κατά 20 εκατομμύρια άτομα.

Τα παραπάνω συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εργασίας, την Πέμπτη, κατά την Σύνοδο του Συμβουλίου Απασχόλησης, δρομολογώντας τη νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την ανάπτυξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και καθορίζοντας τους τρόπους συντονισμού της κοινής προσπάθειας.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα των σημερινών εργασιών. Εργασθήκαμε σε κλίμα συναίνεσης, με απόλυτη συναίσθηση ότι πρέπει να συντονίσουμε τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης» δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών η Ελληνίδα υπουργός Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

«Θέσαμε στο επίκεντρο την προστασία της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και χαράξαμε τους προσανατολισμούς για τον τρόπο εφαρμογής της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την απασχόληση» πρόσθεσε.

«Από πλευράς μου, παρουσίασα τους στόχους του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική προστασία και τη στρατηγική μας για τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, την ένταξη νέων και γυναικών στην αγορά εργασίας, την επανένταξη ανέργων, καθώς και τη στήριξη ατόμων με αναπηρία και την κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» επισήμανε η υπουργός και πρόσθεσε πως:

«Η ελληνική στρατηγική υλοποιείται ήδη με την πρώτη δέσμη προγραμμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2010. Από τα προγράμματα αυτά, προϋπολογισμού 2,5 δισ. ευρώ, θα επωφεληθούν 667.000 εργαζόμενοι και άνεργοι».

Με ορίζοντα το έτος 2020, είπε η κυρία Κατσέλη, «θέσαμε τους ακόλουθους ποσοτικούς στόχους:

Να αποκτήσουν απασχόληση 7 στους 10 Έλληνες ηλικίας 20-64 ετών.
Να μειωθεί ο αριθμός των φτωχών και των αποκλεισμένων κατά 450 χιλ. άτομα.
Να μειωθεί η παιδική φτώχεια κατά 100 χιλ. άτομα.
Να βελτιωθεί σημαντικά η πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στέγασης και εκπαίδευσης».

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η υπουργός Εργασίας είχε σύντομη συνομιλία με τον Επίτροπο Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, Laszlo Andor, η οποία αφορούσε εκκρεμή θέματα που άπτονται του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και συμφώνησαν να συζητηθούν σε ειδικές τεχνικές συναντήσεις.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ5 ώρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ6 ώρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΝΟΙΚΕΣΙΩΝ3 εβδομάδες πριν

Γραφείο συνοικεσίων «Ouzoun Group»

Γραφείο συνοικεσίων και γνωριμιών για γάμο. Αρχές μας, η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια

ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Nefeli market

Εσύ αξίζεις το καλύτερο - Άμεση εξυπηρέτηση κατ' οίκον

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΗΠΟΥ1 μήνα πριν

STIHL – Αθανάσιος Παρμάκης

Επιλέξτε την δύναμη που σας ταιριάζει! Βενζινοκίνητο, ηλεκτρικό ή επαναφορτιζόμενο, η STIHL διαθέτει δεκάδες επιλογές σε κάθε κατηγορία προϊόντος που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ