ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Έκθεση ζωγραφικής από την Αρμένισσα Μαριάνα Μανουκιάν

fonirodopis.gr

Την τέταρτη της έκθεση ζωγραφικής παρουσίασε, αυτή τη φορά στο κοινό της Κομοτηνής, η Αρμένισσα ζωγράφος Μαριάνα Μανουκιάν, η οποία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αρμένικης Κοινότητας Κομοτηνής. Η έκθεση, η οποία διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, περιλαμβάνει 29 έργα με θέμα τις καρέκλες, την Αρμένικη φύση και με τις εκκλησίες.

[cincopa AEEA_QafZXxf]

Η τεχνοτροπία της ζωγραφικής της κ. Μανουκιάν είναι κυρίως σουρεαλιστική, ενώ η τεχνική της είναι σε κάποια έργα «κυβιστική». Η κ. Μανουκιάν ασχολείται από μικρή με τη ζωγραφική, όπου και σπούδασε σε σχολή καλών τεχνών στην Αρμενία και εδώ και 6 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αλεξανδρούπολη. Η κ. Μανουκιάν ευχαρίστησε την Αρμένικη Κοινότητα Κομοτηνής για την παραχώρηση της εστίας για να παρουσιάσει τα έργα της και φάνηκε αρκετά ενθουσιασμένη από αυτήν την κίνηση.

Ο Υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου κ. Μηνόπουλος μας ανέφερε ότι τη κ. Μανουκιάν την «ανακάλυψε» ο ίδιος τυχαία από μία ομαδική έκθεση της Υπερνομαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, όπου έμεινε εντυπωσιασμένος από τα έργα της, τόσο με την τεχνοτροπία τους, αλλά και για την θεματολογία τους, νεκρής φύσης με καρέκλες, αλλά μέσα από τις καρέκλες υπάρχει έντονη ανθρώπινη παρουσία, η «φυγή», με την αντίληψη του κ. Μηνόπουλου.

Η κ. Μανουκιάν έχει προσληφθεί ως «δασκάλα» σε συλλόγους οι οποίοι έχουν ως ασχολία τη ζωγραφική, το οποίο ο κ. Μηνόπουλος το θεωρεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στα σύγχρονα πολιτισμικά τεκταινόμενα της χώρας, γιατί πέρα από τον πολιτισμό της παράδοσής μας, πρέπει να ασχοληθούμε και με τον πολιτισμό της νεοτερικότητας.

Οι προηγούμενες εκθέσεις της κ. Μανουκιάν πραγματοποιήθηκαν στο Μαρούσι Αττικής, στην Αλεξανδρούπολη και στη Θάσο.

Στέφανος Κούκλαρης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ