ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο

FoniRodopis

Εορτάστηκε και στην Κομοτηνή, με πλήρη λαμπρότητα, η ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου, την Τετάρτη (20/10), από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Το πρωί της ίδιας ημέρας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε Δοξολογία και διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του αρχηγού του Σώματος Αντιστράτηγου Ελευθερίου Οικονόμου, από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης ταξίαρχο Δήμο Κοκμοτό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κ. Κοκμοτός στις δηλώσεις του τόνισε πως αυτήν την ημέρα δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες αστυνομικούς να γιορτάσουνε και να τιμήσουνε τον προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο, ο οποίους αποτελεί για τους αστυνομικούς ένα φωτεινό παράδειγμα, που τους «οπλίζει» με καθημερινή υπομονή και επιμονή για το δύσκολο αγώνα τους.

Ο κ. Κοκμοτός ευχήθηκε σε όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας χρόνια πολλά και να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα κάθε φορά προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου, Ελευθερίου Οικονόμου, σημειώθηκαν αναλυτικά τα εξής :

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη του Σώματος και ταυτόχρονα εορτάζουμε την ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Με τη θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής η πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία για την προσφορά της στην πατρίδα και την κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο, ούτε συμπτωματικό ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ως προστάτη της τον Άγιο Αρτέμιο.

Η βαθιά θρησκευτική πίστη, η ισχυρή θέληση, η προσήλωση στο καθήκον, η υπηρεσιακή επάρκεια και η ικανότητα να διαχειρίζεται επιτυχώς κρίσεις, ανέδειξαν στα ταραγμένα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου την προσωπικότητα του Αγίου Αρτεμίου. Μία τέτοια Αγία προσωπικότητα δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί και για εμάς, για την Ελληνική Αστυνομία, τον προστάτη και συμπαραστάτη μας, αλλά και διαχρονικό πρόσωπο συνέπειας, ευθύνης, ήθους πηγής άντλησης δύναμης και θάρρους.

Αυτές τις αρχές και αυτές τις αξίες τιμούμε σήμερα που συμβολικά εκφράζει η αγιοσύνη του και η Ελληνική Αστυνομία που την υπηρετεί διαχρονικά. Και για μία ακόμη φορά καλούμαστε να μεταλάβουμε από το Ιερό Δισκοπότηρο αυτών των αξιών και να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη, με την ίδια καθαρότητα καρδιάς και μυαλού το δύσκολο αγώνα μας. Η σημερινή όμως ημέρα αποτελεί ημέρα μνήμης των συναδέλφων μας που θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Η θυσία τους αποτελεί την υπέρτατη έκφραση προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού για την προστασία των πολιτών και της κοινωνίας και αποτυπώνει με ανάγλυφο τρόπο τα ιδεώδη για τα οποία όλοι εμείς δίνουμε καθημερινά τον δικό μας αγώνα μας».

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής.

Στέφανος Κούκλαρης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ