ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κοτσάκης : «Μαζί πετύχαμε πολλά – Τώρα μπορούμε περισσότερα»

fonirodopis.gr

Ο Δήμαρχος Κομοτηναίων και εκ νέου υποψήφιος κ. Δημήτρης Κοτσάκης, στην πραγματικά εντυπωσιακή και συμβολική εφόσον πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι, παρουσίαση του συνδυασμού του καθώς και του απολογισμού της περιόδου 2007-2010 και των προγραμματικών αρχών για την περίοδο 2011-2014 τοποθετήθηκε για όλους και για όλα.

Αρχικά αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους τόνισε  «αυτή η Συμμαχία πολιτών φιλοδοξεί να εκφράσει τη συντριπτική πλειοψηφία  των συμπολιτών μας  υπηρετώντας  την Κομοτηνή πάνω από κόμματα, ιδεολογήματα και  μικροσυμφέροντα».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος στον απολογισμό της τετραετίας που πέρασε θύμισε ότι «την 1η Ιανουαρίου 2007 παραλάβαμε ένα χρεωμένο Δήμο, έναν απαρχαιωμένο Δήμο, έναν ανοργάνωτο Δήμο και διαδεχθήκαμε μια δημοτική ομάδα που με συλλογική ευθύνη των μελών της εκμηδένισε τις επιτυχίες του Γ. Παπαδριέλλη».

Επίσης τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μας 2007 – 2010 νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου και επιβεβαίωση των καλών οικονομικών του Δήμου και της οργανωτικής του αρτιότητας είναι ότι η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ μας παρέχει για τα επόμενα χρόνια 15 εκ. ευρώ για χρηματοδότηση έργων υποδομής εάν δεν έχει η κεντρική κυβέρνηση να καλύψει τις ανάγκες της Κομοτηνής και των Δήμων της Χώρας. Μόνον τρεις Δήμοι σε όλη τη χώρα πέτυχαν αυτήν την εξασφάλιση για την περίοδο 2011-2014»

Ο κ. Κοτσάκης αναφέρθηκε στη ΔΕΥΑΚ και τα χρέη που του κληροδότησαν, στις διαδικασίες διαφάνειας που εδραίωσε πρωτοποριακά για όλη τη χώρα με τη δημοσίευση στην ιστοσελίδα του Δήμου των Πόθεν Έσχες  Δημάρχου & Δημοτικής Ομάδας, στο κοινωνικό διάλογο που εφάρμοσε και στη λογοδοσία του ανά οικισμό και γειτονιά του δήμου λέγοντας «ποτέ δεν είπαμε ότι έχουμε μαγικό ραβδί ποτέ δεν είπαμε ότι τα ξέρουμε όλα» ενώ τόνισε ότι «φτάνει πια με τους πολυξερόπουλους και του μαθητευόμενους μάγους, εμείς πρώτα ακούμε και μετά μιλάμε».

Ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι «ενώσαμε όλους του Κομοτηναίους και δεν διχάσαμε ούτε με την ιδεολογία ούτε με το κόμμα ούτε με το θρήσκευμα». Τέσσερα χρόνια, ας βρεθεί ένας έστω πολίτης που να υποστηρίξει ότι τον αντιμετώπισα με βάση την κομματική του τοποθέτηση. Ανάλογα έδωσα την ευκαιρία στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας που δεν γνωρίζουν την ελληνική γραφή να διαβάζουν στην τουρκική στα τμήματα του Δήμου και να έχουν έναν υπάλληλο να τους εξυπηρετεί για την συμπλήρωση μιας αίτησης ή ενός έγγραφου».

Παράλληλα στάθηκε ιδιαίτερα στις κοινωνικές πολιτικές που εφάρμοσε υπογραμμίζοντας ότι «πρωτοπορήσαμε σε όλη τη χώρα στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην ανθρωπιά, όχι από φιλανθρωπία αλλά από πίστη στην ικανότητα και το καθήκον του Δήμου να απλώνει ένα δίχτυ προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες. Με την απαλλαγή τελών και των τροφείων των παιδικών σταθμών, κατασκηνώσεων και δημοτικών σχολών. Ιδρύσαμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξασφαλίζοντας βασικά είδη ανάγκης σε 800 σχεδόν συμπολίτες μας με εισόδημα έως 6.000 ευρώ». Μίλησε «για το σεβασμό και την αξιοπρέπεια των Ατόμων με Αναπηρία. Για πρώτη φορά από την ανέγερση και τη λειτουργία του Δημαρχείου συμπολίτης με Αναπηρία μπορεί να επισκεφθεί όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες το Δήμαρχο της Κομοτηνής στο γραφείο του».

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «διεκδικήσαμε χωρίς προκαταλήψεις για την Κομοτηνή υπηρετώντας το τοπικό συμφέρον πάνω από κόμματα και ιδεολογίες. Υποβάλαμε προτάσεις, και πετύχαμε συνομιλώντας με όλους στην κεντρική κυβέρνηση διεκδικώντας τα δίκαια της Κομοτηνής αλλά και αποδείξαμε ότι ο Δήμαρχος έχει δύναμη όταν θέλει και ξέρει όταν γλιτώσαμε από το περιβαλλοντικό έγκλημα που προετοιμαζόταν με χρυσορυχείο στο Κίρτζαλι αποκομίζοντας τις ευχαριστίες του Δημάρχου και της τοπικής κοινωνίας του Κίρτζαλι».

Ο κ. Κοτσάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας μέσα και έξω από την Κομοτηνή, στην προστασία του περιβάλλοντος, την καθημερινή φιλο – περιβαλλοντική πρακτική, με το Πρόγραμμα  Ανακύκλωσης, τα περιβαλλοντικά Πάρκα Ανακύκλωσης Υλικών στους οικισμούς,  τα Πάρκα Ανακύκλωσης στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Επίσης εστίασε στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς και κατά συνέπεια της απασχόλησης και την στήριξη της ραχοκοκαλιάς της τοπικής μας οικονομίας, των εμπόρων της πόλης, με την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης με το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΑΓΟΡΑΖΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ», στην προστασία των νέων μας με την εκστρατεία «ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ», στην ταυτότητα της πόλης με την καθιέρωση σημαντικών γιορταστικών και πολιτιστικών ημερών όπως των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «ΦΩΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ», των εορτών νεολαίας «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» και την αναβάθμιση των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ  καθώς και στην εκστρατεία ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ.

Ο Δήμαρχος μίλησε για τα έργα αναβάθμισης και ανακατασκευής υποδομών όπως τις Κερκίδες του Γηπέδου του Πανθρακικού, την κατασκευή 6 γηπέδων ποδοσφαίρου κυρίως στους Οικισμούς του Δήμου, το Βιολογικό Καθαρισμό, την καπναποθήκη, τη Τσανάκλειο, την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κομοτηνής από το 2009 το οποίο και αναμένει την κυβερνητική απόφαση, την Δημοτική Υπαίθρια Αγορά, το Κλειστό Γυμναστήριο του 4ου Γυμνασίου, τη μελέτη του Φράγματος Συμβόλων και φυσικά την ίδρυση και τη λειτουργία ενός παγκοσμίας εμβέλειας Μουσείου του Μουσείου Καραθεοδωρή.

Ο κ. Κοτσάκης υπογράμμισε ότι σε τέσσερα χρόνια «σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε μικρές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις , συνολικά 184 έργα αξίας 65 εκ ευρώ βελτίωσης της καθημερινής μας ζωής όπως έργα οδοποιίας, καλλωπισμού, πρασίνου, και με προτεραιότητα τα πολλά και σημαντικά έργα στους οικισμούς της Κομοτηνής» βάζοντας ως προτεραιότητα την Καθαριότητα, την πιλοτική εφαρμογή υπόγειων κάδων, τον εκσυγχρονισμό και το νοικοκύρεμα της υπηρεσίας καθαριότητας, με έναν νέο στόλο απορριμματοφόρων, πλυστικών, τον διπλασιασμό των χειραμαξίων για την καθαριότητα στις γειτονιές, το νοικοκύρεμα του ΧΥΤΑ, την  ίδρυση και λειτουργία του κυνοκομείου».

Σχετικά με τη νέα θητεία, σε λίγες ημέρες υποστήριξε ότι θα κατατεθεί η αναλυτική του πρόταση, υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος είναι η καμία υπηρεσία καμία πολιτική να μην καθυστερήσει και «οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ή να ανησυχούν γιατί η μετάβαση θα είναι ομαλή και δημιουργική χωρίς αναταράξεις παρά μόνο με βελτιώσεις».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι  «οι προτεραιότητες του προγράμματος, οι αποδέκτες οριζόντια όλων των πολιτικών μας, από το Φανάρι και τη Σαρακηνή έως τις γειτονιές της Κομοτηνής, είναι οι Νέοι Πολίτες, τα Νέα Ζευγάρια και οι Νέοι Γονείς και η Τρίτη και Τέταρτη ηλικία, οι συμπολίτες που δικαιούνται και περιμένουν την υποστήριξη όλων μας, τις ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή στην Νέα Κομοτηνή μας.

Ο κ. Κοτσάκης ολοκληρώνοντας υποστήριξε ότι «το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου είναι να μην χάσουμε ότι με κόπους και θυσίες όλων μας πετύχαμε και μαζί την ευκαιρία να κτίσουμε το νέο δήμο Κομοτηνής, τη Κομοτηνή του 2020. Δεσμεύομαι να διασφαλίσω τα Κεκτημένα και να εξασφαλίσω τα προσδοκώμενα» και κάλεσε όλους να υπερψηφίσουν τη Συμμαχία λέγοντας «σας καλώ να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με σιγουριά σε ένα Δήμο κοινωνικό, δίκαιο και ανθρώπινο».

Για να δείτε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κοτσάκη πατήστε ΕΔΩ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ