ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΒΕ Ροδόπης και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών επισκέφθηκαν οι Γιαννακίδης και Δαμιανίδης

FoniRodopis

Το Επαγγελματοβιοτεχνικό και Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, καθώς και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών του νομού επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 19 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού.

Στις συναντήσεις που είχαν τους τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι έμποροι της Ροδόπης, τα οποία έχουν να κάνουν με την έλλειψη ρευστού στην αγορά, την ανεργία και γενικώς τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει η αγορά του νομού από την μεγάλη κρίση. Οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών φορέων ζήτησαν από τους υποψηφίους της Κοινωνικής Συμμαχίας να δεσμευτούν ότι και μετά τις εκλογές θα είναι μαζί τους και να δούνε τα προβλήματα τους με μια άλλη αντίληψη, πιο ανθρώπινη.

Από την μεριά του ο κ. Γιαννακίδης τόνισε πως «οι εθνικοί αναπτυξιακοί νόμοι συνέβαλαν στην τόνωση της μεταποιητικής και της εμπορικής δραστηριότητας και στη συγκράτηση μέρους του πληθυσμού, αλλά δεν πέτυχαν ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών ενδοπεριφερειακών αναπτυξιακών ανισοτήτων μεταξύ Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα, Δράμα) και Θράκης (Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος) που οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση ολόκληρων περιοχών.

Οι στόχοι που τίθενται για την επόμενη πενταετία αφορούν στην άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων με την ισόρροπη αξιοποίηση όλων των πόρων της Περιφέρειας, με την αναδιάρθρωση του πλαισίου για τη μεταποιητική και εμπορική δραστηριότητα και με την αναβάθμιση του ρόλου των υπηρεσιών στο νέο περιφερειακό παραγωγικό μοντέλο. Οι επιτυχημένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην περιφέρεια μας θα αναδειχθούν και να υποστηριχθούν ώστε να αποτελέσουν  καλές πρακτικές».

Συνεχίζοντας ο κ. Δαμιανίδης ανέφερε πως «η προώθηση της επιχειρηματικότητας αποτελεί τον βασικό πυλώνα ενίσχυσης της απασχόλησης και αντιμετώπισης της ανεργίας και των φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού που διαφαίνονται επικίνδυνα μέσα στην οικονομική και διαρθρωτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, και ειδικά η περιοχή μας. Είναι απαραίτητο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συντονιστούν, ώστε η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας να βασίζεται  όχι στη διόγκωση του δημόσιου τομέα και στη δημιουργία παρασιτικών δραστηριοτήτων γύρω από το δημόσιο τομέα, αλλά  στην επιχειρηματική δράση, στις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, στην εξωστρέφεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ