ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική στάση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής καταγγέλλει ο Καρατζαφέρης με ερώτηση του στη Βουλή

FoniRodopis

Επίκαιρη Ερώτηση στον Πρωθυπουργό, κατέθεσε την Τρίτη 19/10/2010 ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης με θέμα την στάση της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα γίνεται στον απόηχο μιας σειράς προκλητικών ενεργειών της γείτονος όπως:

Απόπειρα εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική φρεγάτα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Διάπλους τουρκικών πολεμικών πλοίων που, με το άλλοθι της δήθεν «αβλαβούς διέλευσης», κάνουν επίδειξη σημαίας. «Επισκέψεις» τουρκικών ερευνητικών σκαφών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με στόχο τον εντοπισμό πετρελαίου.

Αμείωτες παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ως και υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά. Συνάρτηση της ενδεχόμενης τουρκικής παραίτησης από την απειλή του «casus belli» με αντίστοιχη παραίτηση εκ μέρους μας του δικαιώματος επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. Πάγιες αναφορές σε «γκρίζες ζώνες»

Ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφορών για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη. Προκλητική στάση του τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής που συνεχίζει να μεθοδεύει καταστάσεις με σκοπό τη δημιουργία διεθνών εντυπώσεων και τετελεσμένων. Καταπάτηση του πρωτοκόλλου επανεισδοχής

Ερωτάσθε :

Γιατί η κυβέρνηση παραμένει θεατής στις επεκτατικές κινήσεις της Άγκυρας εναντίον μας; Θα θέσετε τα ανωτέρω στον κ. Ερντογάν;

Τι σκοπεύετε να πράξετε στο θέμα της ΑΟΖ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ