ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κομοτηνή

FoniRodopis

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας στις 26,27 και 28 Οκτωβρίου 2010, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Νομαρχιακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ΝΠΙΔ του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2010.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Νομαρχιακών, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, Τραπεζών και των ΝΠΙΔ, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2010.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών στις 26 Οκτωβρίου 2010.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου

08:00 Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες Υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ.

10:30 Θα λάβει χώρα επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνού, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει παρουσία αρχών, κατάθεση στεφάνων  από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου

07:30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές  του Δήμου Κομοτηνής και της ΣΜΣ/ΧΧΙ  ΤΘΤ θα περιέλθουν σε οδούς της πόλης, παιανίζοντας τον Εωθινό και εμβατήρια.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της  Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής  κ.κ. Δαμασκηνός. Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10.20 π.μ. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της  Ημέρας  από   εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γεώργιο Πεταλωτή, την Γενική Γραμματέα Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, τον Νομάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης- Έβρου, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τον Αστυνομικό Επιθεωρητή ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ροδόπης.

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στον νομό. Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

11:30 Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας κ.λ.π.

Χώρος παρέλασης  ορίζεται  η  Λεωφόρος  Δημοκρατίας  προς  οδό   Ορφέως, Βενιζέλου, Μητροπολιτικό Μέγαρο. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων ορίζεται ο χώρος πίσω από την ΛΑΦΚ.

17:00 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της Μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει η ΣΜΣ/ΧΧΙ ΤΘΤ, της Δημόσιας Τάξης η Δ/νση Αστυνομίας Ροδόπης της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, το Νομαρχιακό Διαμέρισμα Ροδόπης  και η 29η ΤΑΞ ΠΖ. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Αθανάσιος Χριστοδουλάκης.

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες παρακαλούνται να καταρτίσουν δικό τους πρόγραμμα, στα πλαίσια του προγράμματος της Νομαρχίας, το οποίο μπορούν να εμπλουτίσουν σε συνεργασία με τους τοπικούς υπηρεσιακούς φορείς.

Σημείωση: Παρακαλούνται αυτοί που θα καταθέσουν στεφάνι στις 28 Οκτωβρίου, να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 25310 31702.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ