ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύπουλα «παιχνίδια» εις βάρος της Ελλάδας

fonirodopis.gr

Ένα δυνατό «σύμμαχο» βρήκε το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, στην προπαγάνδα που πραγματοποιεί με ψεύτικους χάρτες και βιβλία, κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Και φυσικά μεγάλη πρωταγωνίστρια και επικεφαλής του «συμμάχου» του τουρκικού υπουργείου Παιδείας η Θάλεια Δραγώνα, η οποία στις 6 και 7 Οκτωβρίου μετέβη στη Βαρσοβία και είχε συνάντηση με άτομα που αποκαλούνται ως «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης και είχανε μία πολύωρη κουβέντα και από ότι φαίνεται πρέπει να συμφωνήσανε σε όλα.

Η Θάλεια Δραγώνα για όσους δεν γνωρίζουνε καλά είναι ειδική γραμματέας ενιαίου διοικητικού τομέα θεμάτων εκπαιδευτικού σχεδιασμού και εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων του υπουργείου Παιδείας της χώρας μας, τι δουλειά είχε να συναντηθεί με κάποιους στη Βαρσοβία που αυτοαποκαλούνται «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης, αντί να ασχολείται με το προγραμματισμό και την σωστή λειτουργία των ελληνικών σχολείων; Τι έχει να πει γι΄ αυτό το ΠΑΣΟΚ; Η Θάλεια Δραγώνα είναι εθνικά επικίνδυνη για την Ελλάδα.

Δεν μπορεί σε αυτήν τη σημαντική και υπεύθυνη θέση να μπαίνει ένας άνθρωπος ο οποίος έχει γνώμες που καταδικάζουν ως ρατσιστές τους Έλληνες. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν είμαστε Έλληνες και μας έκαναν, ενώ δεν ήμασταν. Δεν μπορεί να λέει ότι δεν υπήρχε ελληνική εθνική ταυτότητα πριν από το 19ο αιώνα. Δεν μπορεί να λέει ότι είναι εθνικιστική τάση να διδάσκονται τα αρχαία ελληνικά στα σχολεία. Και από την άλλη το υπουργείο Παιδείας αντί να σταματήσει τις κινήσεις της Δραγώνα συνεχίζει αμέριμνο την πολιτική του, αποφασίζοντας να αφαιρέσει από τα βιβλία της Γεωγραφίας της Ε και ΣΤ δημοτικού, διδακτέα ύλη που αφορά σε βασικά γεωγραφικά εθνικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα από το βιβλίο Γεωγραφίας της Ε δημοτικού βγήκε το κεφάλαιο που μιλάει για τη μορφή και το σχήμα της Ελλάδας, το κεφάλαιο που μιλάει για τα γεωγραφικά διαμερίσματα και τις περιφέρειες της Ελλάδας, το κεφάλαιο που μιλάει για τη σημασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κεφάλαιο που μιλάει για το ελληνικό στοιχείο, στις αρχαίες ελληνικές εστίες.

Από το βιβλίο της ΣΤ δημοτικού αφαιρέθηκαν τα κεφάλαια που μιλάνε για τις γεωγραφικές συντεταγμένες της γης, για τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των λαών της Ευρώπης, για τους τομείς παραγωγής αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Έτσι λοιπόν οι Έλληνες μαθητές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν πόσα είναι τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας, τις ονομασίες τους και που βρίσκονται στο χάρτη! Θέλουν να μας αποκόψουν δια παντός από τις ρίζες που προήλθαμε!

Επίσης όσο το υπουργείο Παιδείας κόπτεται για να «κόψει» κάθε τι εθνικό από την Παιδεία μας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ της ΔΟΕ έχει 2 μήνες να πληρώσει τους νεοδιορισμένους, τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους δασκάλους. Επίσης σύμφωνα με τη ΔΟΕ τα σχολεία προμηθεύονται ξενόγλωσσα βιβλία, για το νέο διδακτικό έτος, για την υποχρεωτική β ξένη γλώσσα, ενώ δεν έχουν ξοφλήσει τα βιβλία του προηγούμενου σχολικού έτους, καθώς δεν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των σχολικών επιτροπών με τα αντίστοιχα ποσά.

Γιατί τόση βιασύνη από το υπουργείο Παιδείας να μάθουν οι Έλληνες μαθητές δύο ξένες γλώσσες από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού; Γιατί τέτοιες κινήσεις από το υπουργείο Παιδείας στο μάθημα της Γεωγραφίας; Έτσι όπως πάμε κάθε μέρα, σε κάθε μάθημα όλων το σχολικών βιβλίων, θα κόβονται κεφάλαια, που μιλάνε για το ελληνικό Έθνος και τον Ελληνισμό. Όπως έγινε με το μάθημα της Ιστορίας, έτσι γίνεται τώρα και με το μάθημα της Γεωγραφίας.

Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις ρίζες μας, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι είμαστε Έλληνες, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον πολιτισμό μας, θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την ιστορία της πατρίδας μας, θέλουνε να μας κάνουν να χάσουμε ότι πιο πολύτιμο έχουμε, την εθνική μας ταυτότητα και να σταματήσουμε να μιλάμε για την Ελλάδα, για το Ελληνικό Έθνος, για τον Ελληνισμό, για τις αλησμόνητές μας πατρίδες, για τις ρίζες των προγόνων μας και για τους εθνικούς μας ήρωες.

Στέφανος Κούκλαρης
stefkouklaris@gmail.com
Δημοσιογράφος
Γραμματέας ΝΕ ΛΑΟΣ Ροδόπης

1 Σχόλιο

1 Σχόλιο

  1. Avatar

    tasos

    20 Οκτωβρίου 2010 at 18:08

    Η αντιπολίτευση σύσσωμη βέβαια,σε κεντρικό επίπεδο,κοιμώμενη και το διοπτροφόρο “γιουσουφάκι” αλωνίζει. Που είναι οι συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ και της ΔΟΕ..? Ο λοιπός πνευματικός κόσμος…? Αυτοί που ασχολούνται και γνωρίζουν τα της εκπαίδευσης μούγγα..?Γιατί..?Οι πολίτες την επόμενη φορά που η εν λόγω κυρία θα είναι στην περιοχή θα την αποδοκιμάσει..?Τα τοπικά μίντια θα την λοιδωρήσουν..? Ο ρόλος της και η αποστολή της είναι γνωστή.ΑΦΥΠΝΙΣΗ….

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ