ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΜΕ

Τοπική εφημερίδα Κομοτηνής σε ρόλο παραγωγού ειδήσεων και εντάσεων !!!

Με «στημένες» ειδήσεις δημιουργούν εντυπώσεις στην προσπάθεια τους να πουλήσουν λίγα φύλλα παραπάνω

Με μηνύσεις απειλεί την τοπική εφημερίδα η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, η οποία σε ανακοίνωση της τονίζει ότι «ποτέ και πουθενά δεν χρησιμοποίησα τη λέξη Γκιαούρης»

Πολλοί  αναγνώστες βλέποντας τις κατασκευασμένες ειδήσεις που σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηρίζονται προβοκατόρικες  προβληματίζονται, αγανακτούν και συγχρόνως ανησυχούν από την προσπάθεια που καταβάλουν ορισμένες «αξιόπιστες» τοπικές εφημερίδες να βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Η τοπική εφημερίδα κατά καιρούς προσπάθησε να δημιουργήσει αποκλειστικότητες στην ενημέρωση με δημοσιεύματα, σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που άλλα μεν  στη συνέχεια διαψεύδονταν από την εξέλιξη των γεγονότων, ως παραμύθια, και άλλα χαρακτηρίζονταν ως κατασκευάσματα επικίνδυνα για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων αλλά και  ύποπτα για την προέλευση τους ενώ προκαλούσαν ερωτηματικά για τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάζονταν.

Να θυμηθούμε εκείνη την συνέντευξη τύπου που προσπάθησε να πάρει η συνεργάτιδα της εφημερίδας από πολίτη Μουσουλμάνο μπροστά από την τούρκικη τράπεζα στη κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και το επεισόδιο που προκάλεσε αγανακτισμένος πολίτης που επιτέθηκε κατά του τηλεοπτικού συνεργείου μεγάλου καναλιού της Αθήνας.

Επικοινωνήσαμε τότε με τον κ. Παπαδάκη, τον παρουσιαστή της εκπομπής, τον ενημερώσαμε για τους κινδύνους που ενδεχομένως θα προκαλούσε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ και ότι ηταν πολύ πιθανόν η συγκεκριμένη εικόνα με σχετικό ρεπορτάζ να προωθούνταν σε όλα τα ανθελληνικά κέντρα στην Ευρώπη  σε βάρος της Ελλάδας την οποία θα κατηγορούσαν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά εναντίον του τύπου αλλά και για την καταπίεση των μουσουλμάνων.

Πράγματι, τις αμέσως επόμενες μέρες δεκάδες έγγραφα από μειονοτικές οργανώσεις της Ελλάδας και της Ευρώπης  δημοσίευαν αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα. Το ερώτημα που γεννήθηκε τότε ήταν, για ποιο λόγο και ποιον εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο «αξιόπιστο» ρεπορτάζ και ποιον εξυπηρετούσε στην πραγματικότητα;

Το  πρόσφατο νέο «αξιόπιστο» ρεπορτάζ που αναφέρονταν στην κ. Μουσταφάογλου και έβαλαν στο στόμα της τις φράσεις για τους Γκιαούρηδες ενδεχομένως να ήθελε να προκαλέσει ένταση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων με απρόβλεπτες συνέπειες για το ήρεμο πολιτικό κλίμα που  προσπαθούν να διαφυλάξουν όλοι οι συμμετέχοντες στον εκλογικό αγώνα, που προς τιμή τους εκφράστηκαν με τα χειρότερα λόγια για την τακτική της συγκεκριμένης εφημερίδας.

Η διάψευση εκδόθηκε αμέσως απο το επιτελείο της κ. Μουσταφάογλου που εκτός από την αποστολή της διάψευσης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα από τον οποίο ζήτησε να παρέμβει για την διαφύλαξη του ήπιου προεκλογικού κλίματος

Η δήλωση της κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου  αναφέρει : «Στην από  14/10/2010 εφημερίδα σας με αριθμό φύλλου 12516 με τίτλο «Να δοθεί η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο και όχι στον Γκιαούρ» σχετικά με την συνέντευξη τύπου των δύο ανεξάρτητων συνδυασμών της μειονότητας στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη  θέλω να επισημάνω ότι στην συγκεκριμένη συνέντευξη ουδέποτε δεν ειπώθηκε από κανέναν η λέξη «Γκιαούρ» ούτε αναφέρθηκε η συγκεκριμένη λέξη σε καμία συνέντευξη.

Το πνεύμα της συγκέντρωσης ήταν εντελώς φιλικό με απόλυτο σεβασμό προς όλους τους συνανθρώπους μας ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή ιθαγένειας. Πιστεύω και προσδοκώ ως Σιμπέλ Μουσταφάογλου ότι εκ παραδρομής και από λάθος ενημέρωση γράφτηκε η συγκεκριμένη λέξη και θα ήθελα να διορθωθεί  το κείμενο προβάλλοντας το στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας , στην ίδια ακριβώς σελίδα (πρωτοσέλιδο), στο ίδιο ακριβώς μέγεθος. Εάν για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω δεν διορθωθεί εντός δύο ημερών θα κινηθώ δικαστικά εναντίον της εφημερίδας σας».

Μπορεί κάποιος να φανταστεί τι θα συνέβαινε αν κάποιος «Γκιαούρης» επηρεασμένος από το εμπρηστικό κείμενο  προκαλούσε κάποιο επεισόδιο; Μπορεί  κάποιος να μαντέψει πόσες καταγγελίες θα εκδίδονταν από μειονοτικές οργανώσεις και θα κυκλοφορούσαν σε όλες τις ευρωπαϊκές οργανώσεις με περιεχόμενο κατά της Ελλάδας; Ευτυχώς που η αστυνομία  έδρασε άμεσα, έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων.

Αν η συγκεκριμένη  «αξιόπιστη» είδηση δεν ήταν μια φαεινή ιδέα του δημοσιογραφικού δαιμονίου, από ποιον άραγε υπαγορεύτηκε και τι σκοπούς εξυπηρετούσε;

Φυσικά  κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει συγγνώμη για κάποιο φανταστικό γεγονός που παραλίγο να δημιουργούσε ένταση και μάλιστα μέσα στη περίοδο των εκλογών.

ΜΜΕ

Ο Πορτοσάλτε απορεί: «Πότε πρόλαβε ο Μητσοτάκης και έγινε κάθαρμα;»

«Αν δεν σου αρέσει, μην τον ψηφίσεις. Το Μητσοτάκης κάθαρμα όμως πες μου πως προκύπτει», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ

Δημοσιεύθηκε

στις

Οργισμένος εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε ο οποίος δεν μπορούσε να το χωνέψει πως χθες το πλήθος αποδοκίμαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, αποκαλώντας τον μάλιστα «κάθαρμα».

«Πότε πρόλαβε και έγινε κάθαρμα;» αναρωτιόταν ξανά και ξανά δίχως να μπορεί να το πιστέψει πως συνέβη κάτι τέτοιο.

«Ο Μητσοτάκης πότε πρόλαβε και έγινε κάθαρμα; Εξηγήστε μου, πότε πρόλαβε και έγινε κάθαρμα», φώναζε φανερά εκνευρισμένος με όσους χάλασαν για πολλοστή φορά την εικόνα του «άριστου» Πρωθυπουργού.

«Αν δεν σου αρέσει ο Πρωθυπουργός, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Καλά κάνεις και δεν σου αρέσει, μην τον ψηφίσεις. Το Μητσοτάκης κάθαρμα όμως πες μου πως προκύπτει. Τι ώρα έγινε κάθαρμα;», είπε.

Βέβαια ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του, δεν είδε λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, αλλά «λίγους οργανωμένους και εγκάθετους» όπως ο ίδιος δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΜΕ

Απήχηση σε 530.000 αναγνώστες είχαν τον Αύγουστο οι ειδήσεις του fonirodopis.gr

Σταθερά στην κορυφή των τοπικών διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης της Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερους από μισό εκατομμύριο χρήστες του facebook προσέλκυσαν τον Αύγουστο οι ειδήσεις του fonirodopis.gr, μέσα από την επίσημη σελίδα της εφημερίδας στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφει το facebook, οι ειδήσεις του fonirodopis.gr προσέλκυσαν συνολικά 531.220 άτομα τις τελευταίες 28 μέρες, από 31 Ιουλίου μέχρι 27 Αυγούστου.

Η έγκαιρη, έγκυρη και αξιόπιστη δημοσιογραφία επιβραβεύεται από το αναγνωστικό κοινό, το οποίο έχει καθιερώσει το fonirodopis.gr στην κορυφή των τοπικών διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης.

Θυμηθείτε παρακάτω τις κορυφαίες ειδήσεις του Αυγούστου στο fonirodopis.gr:

Ρομά οι δράστες της απαγωγής των μεταναστών στην Κομοτηνή

Ξάνθη: Πρόστιμο 104.000 ευρώ επειδή μετέτρεψαν σχολικό κτίριο σε τζαμί

Καθοδόν για την Ελλάδα 143 πυροσβέστες από την Πολωνία

Οικογένεια από τα Παγούρια Ροδόπης πρόσφερε 300 μπάλες τριφύλλι στους πυρόπληκτους

Δεκάδες πιστοί συρρέουν πεζοί για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Ξάνθη: 72χρονος αγρότης παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον γιο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε συνεργείο του OPEN: «Αστυνομικοί έβλεπαν και δεν αντιδρούσε κανείς»

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε συνεργείο του OPEN που καλύπτει τις εξελίξεις με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική – «Υπήρχε απέναντι αστυνομική παρουσία και δεν επενέβη κανείς τους», καταγγέλλει η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άγρια επίθεση δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής (07/08) συνεργείο του OPEN στους Θρακομακεδόνες, όπου βρίσκεται για να καλύψει τα πύρινα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, χτυπώντας τους ίδιους και το όχημά τους, ενώ μάλιστα στη συνέχεια έκλεψαν και προσωπικά τους αντικείμενα. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία της δημοσιογράφου Ελευθερίας Σπυράκη που ήταν παρούσα και βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση εκείνη την ώρα, υπήρχε αστυνομική παρουσία, ωστόσο δεν επενέβη κανείς.

«Ήταν μια ομάδα 15 ατόμων. Ξεκίνησαν να μας βρίζουν, μας πέταξαν κάτω την κάμερα και επιτέθηκαν στον οπερατέρ και σε εμάς τους δημοσιογράφους. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και άρχισαν να βαράνε τις πόρτες και τα τζάμια. Δεν επενέβη κανένας. Υπήρχε απέναντι αστυνομική παρουσία και δεν επενέβησαν. Ήταν 4 αστυνομικοί. Οι δράστες έκλεψαν και την τσάντα του οπερατέρ μας και τώρα δεν έχει λεφτά ούτε να γυρίσει στο σπίτι του», δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

https://youtu.be/HmRLI9JIHYA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΜΕ

Νέα προϊσταμένη στην ΕΡΤ Κομοτηνής η Ειρήνη Τσακίρη

Με ψήφους πέντε υπέρ και μίας λευκής το Δ.Σ. της ΕΡΤ επέλεξε μεταξύ άλλων αιτήσεων την Ειρήνη Τσακίρη για τη θέση της Προϊσταμένης στον περιφερειακό σταθμό Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Ειρήνη Τσακίρη, δημοσιογράφο του Maron News, επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για τη θέση της προϊσταμένης στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ στην Κομοτηνή.

Θυμίζουμε ότι η ΕΡΤ είχε απευθύνει τον Απρίλιο ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Προϊσταμένων των Περιφερειακών Σταθμών ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Κομοτηνής, για την οποία το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο καθώς κατατέθηκαν απ’ όσο γνωρίζουμε αρκετές αιτήσεις.

Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 26 Μαΐου, αποφάσισε με ψήφους πέντε υπέρ και μίας λευκής υπέρ της υποψηφιότητας της Ειρήνης Τσακίρη, εκτιμώντας το πλούσιο βιογραφικό της και την πολυετή πείρα της στον χώρο των ΜΜΕ.

Η διάρκεια της σύμβασής της με την ΕΡΤ ορίζεται σε ένα έτος, ξεκινά από την ανάληψη των καθηκόντων της, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μπορεί να ανανεωθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ίσο χρονικό διάστημα και μέχρι τη συμπλήρωση τριών ετών συνολικά.

Στη «δική» μας αγαπητή συνάδελφο Ειρήνη ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Δείτε παρακάτω το πρακτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
YΓΕΙΑ20 ώρες πριν

Νύχια, διατροφή και υγεία: Τι πρέπει να ξέρεις!

ΒΟΥΛΗ20 ώρες πριν

Χαρίτου: «Πρόσληψη εκπαιδευτικών και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων στη Ροδόπη»

YΓΕΙΑ20 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 71 κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΡΑΜΑ1 ημέρα πριν

Δράμα: Έμενε άταφος μέχρι να πειστούν οι συγγενείς του ότι πέθανε από κορωνοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Ηχηρή διαφοροποίηση Στυλιανίδη από τη γραμμή Μητσοτάκη για τις εθνικές εκλογές

ΞΑΝΘΗ2 ημέρες πριν

Χρήση «κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Πόλης, ζητάει από την Τουρκία ο ψευδομουφτής Ξάνθης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ2 εβδομάδες πριν

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις θα λάβουν τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε πέντε παράνομους μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ2 εβδομάδες πριν

Η Τουρκία βγάζει ξανά το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΔΟΠΗ3 εβδομάδες πριν

«Δύναμη Ψυχής»: Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΕΒΡΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άνθιμος: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μειονότητα της Θράκης για τα δικά της συμφέροντα»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Δήμος Ιάσμου: 5.700 επισκέπτες στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ