ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις του υπουργείου Παιδείας με πανεπιστημιακούς και φοιτητές

fonirodopis.gr

Αναβρασμός επικρατεί στην ανώτατη εκπαίδευση εν όψει των ανακοινώσεων που θα κάνει η υπουργός Παιδείας για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος-πλαίσιο.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, τόσο η πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και οι φοιτητές εντείνουν τις αντιδράσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές επανέρχονται την Τετάρτη με συνελεύσεις, για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν σε τριήμερες καταλήψεις.

Οι πανεπιστημιακοί, από την πλευρά τους, αναμένεται να κορυφώσουν κινητοποιήσεις τους με την αντί-Σύνοδο που προγραμματίζουν, τις ημέρες της Συνόδου, στην Κρήτη.

Η Αννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι οι προτάσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός των ημερών και σε κάθε περίπτωση πριν απο την έναρξη των εργασιών της Συνόδου πρυτάνεων στο Ρέθυμνο.

Για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Πληροφορικής, η υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση επί διαρροών.

Κάποια δημοσιεύματα λένε ότι θα είναι προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών, άλλα ότι δεν θα διδάσκεται καθόλου η Πληροφορική κλπ.

«Καμία συζήτηση επί διαρροών δεν έχει νόημα» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, τονίζοντας ότι η συζητηση και ο διάλογος θα ξεκινήσει όταν η ίδια καταθέσει επισήμως τις σχετικές προτάσεις.

Κάνοντας συγχρόνως απολογισμό της επίσκεψης εργασίας που έκανε στις ΗΠΑ και ειδικά στην Silicon Valley και την Ουάσιγκτον επισήμανε ότι στόχος είναι να βρεθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας των Ελλήνων ερευνητών, επιστημόνων, φοιτητών κλπ, των οποίων οι πρωτοποριακές ιδέες θα μπορούν κατ΄αρχήν να έχουν ένα βήμα για να γίνονται γνωστές και στη συνέχεια, ενδεχομένως, και να υλοποιούνται.

Πηγή : in.gr

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ