ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Να ηττηθεί η πολιτική που οικοδόμησαν τα δύο μεγάλα κόμματα ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

fonirodopis.gr

Στις 7 Νοεμβρίου θα καταγραφεί ο συσχετισμός δυνάμεων που ή θα είναι ευνοϊκός για τον λαό ή για την κυβέρνηση, τόνισε η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κυψέλης.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε τόσο στις πολιτικές εξελίξεις όσο και στην πορεία της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηττηθεί η πολιτική που οικοδομήθηκε επί δεκαετίες από τα δύο μεγάλα κόμματα, να ανατραπούν οι πολιτικοί συσχετισμοί και να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης.

Υπό το πρίσμα αυτό, είπε η κυρία Παπαρήγα, η ενίσχυση των συνδυασμών της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απολύτως αναγκαία και εξέφρασε την αισιοδοξία της, λέγοντας ότι στις εκλογές θα υπάρξουν και θετικά μηνύματα για το κόμμα της.

Ακόμη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν δεν δεχθούν πλήγμα τα δύο μεγάλα κόμματα , μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα επιδρομή κατά των εργαζομένων.

Η κυρία Παπαρήγα εξέφρασε καταρχήν τον έντονο προβληματισμό της για τη συζήτηση σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την παραποίηση στοιχείων που δίνονταν στην ΕΕ σχετικά με το έλλειμμα.

Διερωτήθηκε αν η κρίση της οικονομίας οφείλεται στα παραποιημένα στοιχεία και τόνισε ότι η κρίση θα υπήρχε και χωρίς την παραποίηση των στοιχείων. Σημείωσε ακόμη ότι η κρίση έχει όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως είπε, ότι δεν έχουν ευθύνες και οι διαχειριστές της οικονομίας.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα τις τελευταίες ημέρες φουντώνει η συζήτηση σχετικά με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας και όπως είπε, καταβάλλονται προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων. Η μάχη των εκλογών, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενη στη σημασία της αναμέτρησης του Νοεμβρίου , θα δείξει αν αυτά τα σενάρια θα ευοδωθούν και αναφερόμενη σε επαφές του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρη, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν γίνονται τυχαία. Ο κ.Καρατζαφέρης πρόσθεσε, προσπαθεί να κάνει το προξενιό της συναίνεσης. Ωστόσο, πρόσθεσε, θα μπορούσαν να βρουν πιο σοβαρό προξενητή από τον κ. Καρατζαφέρη.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας της η γραμματέας του ΚΚΕ το αφιέρωσε την πολιτική σημασία των εκλογών . Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε η κ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ δεν αλλάζει πορεία γιατί δεν αλλάζει πολιτική και θέσεις . Πάντως, πρόσθεσε η εκλογική αναμέτρηση έχει μεγάλη σημασία γιατί θα καταγραφεί ο συσχετισμός των δυνάμεων. Οι εκλογές, σημείωσε η γραμματέας του ΚΚΕ , έχει τον χαρακτήρα σφυγμομέτρησης , αλλά δεν είναι δημοψήφισμα.

Η κυρία Παπαρήγα τόνισε ακόμη ότι έχει μεγάλη σημασία να εκλεγούν όσο το δυνατόν δήμαρχοι και σύμβουλοι που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ , γιατί με τον Καλλικράτη οι περιφέρειες θα διαχειρίζονται μεγάλα κονδύλια , θέματα σχετικά με την υγεία και την παιδεία, αλλά και το περιβάλλον, τα δάση, τις παραλίες και είναι ανάγκη να υπάρχουν άνθρωποι που θα αντισταθούν στα σχέδια των δύο μεγάλων κομμάτων.

Για το μνημόνιο η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπάρχει γιατί οι δανειστές της χώρας μας θέλουν να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους, ενώ εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες της για την τύχη των μεγάλων επιχειρήσεων όπως της ΔΕΗ και της δημόσιας περιουσίας που θέλουν να πάρουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες που στηρίζονται από την ΕΕ.

Πηγή : in.gr

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ