ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καταστροφικό για την οικονομία της Θράκης το κλείσιμο των εργοστασίων της ΣΕΚΑΠ»

FoniRodopis

Τη συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ επισκέφθηκε την Παρασκευή (8/10), ο Νομάρχης Ροδόπης και υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης συνοδευμένος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού «Κοινωνική Συμμαχία».

Ο κ. Γιαννακίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση της ΣΕΚΑΠ και ενημερώθηκε για την κατάσταση, το επιχειρησιακό της σχέδιο και τις μελλοντικές της κινήσεις σε μία εποχή και περίοδο με τεράστιες δυσκολίες για το αντικείμενο της εταιρείας.

Στη συνέχεια ο ίδιος επισκέφθηκε όλους τους χώρους δουλειάς ενώ συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τους οποίος διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους, ενισχύοντας κάθε προσπάθεια που έχει υγιείς βάσεις και προοπτική για το μέλλον. Μετά από την επίσκεψή του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επίσκεψή μου μαζί με τον συνεργάτη μου Φώτη Καραλίδη στην ΣΕΚΑΠ, πρώτο σταθμό των επιτόπιων επισκέψεων μου σε φορείς και χώρους δουλειάς στην Ξάνθη, είχε τόσο σημειολογικό όσο και ουσιαστικό. Η ΣΕΚΑΠ είναι ότι απέμεινε από το όραμα του αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή στην Ξάνθη. Αυτό που συνέβη στην Ξάνθη είναι πλέον τραγικό με τεράστιες επιπτώσεις για το τοπικό αλλά και στο περιφερειακό οικονομικό και κοινωνικό πλεόνασμα.

Από τις συναντήσεις που είχα με τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους στην εταιρεία σχημάτισα την εικόνα πως υπάρχει πλέον, μια συντεταγμένη πορεία που παρά την δύσκολη συγκυρία, θα ξεπεράσουν τα προβλήματα, θα υλοποιήσουν τους στόχους και θα κρατήσουν τη βιομηχανία βιώσιμη.

Εμείς θα συνδράμουμε σε κάθε προσπάθεια από την θεσμική μας θέση, προκειμένου να στηρίξουμε μία από τις πλέον ιστορικές και με διεθνή αναγνώριση επιχειρήσεις της Θράκης, που διατηρεί ακόμη στοιχεία της κοινωνικής οικονομίας.» κατέληξε ο υπ. Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Συνεχίζοντας την επίσκεψη του στην Ξάνθη, ο κ. Γιαννακίδης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ξάνθης και συναντήθηκε με τη Διοίκηση και τους εκπροσώπους των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Ιδρύματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, κυρίως από τη μη απόδοση νοσηλίων από ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τα αιτήματα απόκτησης σύγχρονων ακτινολογικών μηχανημάτων, όπως ο αξονικός τομογράφος.

Ο κ. Γιαννακίδης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από το επίπεδο λειτουργίας του Νοσοκομείου Ξάνθης και συνεχάρη τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, που φυσικά αντανακλάται και στην τοπική κοινωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ