ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Χαρίτος : «Υπολειτουργεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο λόγω έλλειψης προσωπικού»

fonirodopis.gr

Δήλωση για τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται σε Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Τάκης Χαρίτος.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτο, το μεγαλύτερο περιφερειακό πανεπιστήμιο της χώρας αντιμετωπίζει ήδη τα πρώτα σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης και του Μνημονίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτε για την νέα χρονιά. Δεν υπάρχει το προσωπικό των 407, και δεν υπάρχουν ούτε οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση που ασκούν έργο στο πανεπιστήμιο.

Τα δύο νέα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πολιτικών Επιστημών δεν έχουν προσωπικό για να λειτουργήσουν. Αντίστοιχα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουν τόσο το Κοινωνικής Διοίκησης όσο και τα παιδαγωγικά τμήματα. Το «νέο πανεπιστήμιο» που οραματίζεται η Υπουργός Παιδείας φαίνεται ήδη ότι θα είναι το φτηνό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Είναι καθήκον όλων στην περιφέρειά μας να αναδείξουμε τα τεράστια προβλήματα του Δημοκριτείου και να απαιτήσουμε λύσεις από κοινού με την ακαδημαϊκή κοινότητα και το φοιτητικό κίνημα, κόντρα στις επιλογές της κυβέρνησης που οδηγούν το πανεπιστήμιο μας στην υποβάθμιση» τονίζει στην ανακοίνωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο κ. Χαρίτος αναμένεται να συναντηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με τις πρυτανικές αρχές ώστε να εξεταστεί από κοινού ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει όπως πρέπει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ