ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Δύο έργα προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ δημοπρατούνται από τον ΟΣΚ στον Ίασμο

fonirodopis.gr

Στη δημοπράτηση δύο πολύ σημαντικών έργων για το Δήμο Ιάσμου θα προχωρήσει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων στις 30 Νοεμβρίου, συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα, ο ΟΣΚ θα δημοπρατήσει :

1) Νέο Δημοτικό σχολείο Ιάσμου και
2) Προσθήκη 6 αιθουσών στο Λύκειο Ιάσμου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο Δήμαρχος Ιάσμου, Κυριάκος Αμούτζας προέβη στην ακόλουθη δήλωση : «Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο αυτών έργων ανέρχεται στο ποσό των 6.502.000 ευρω. Ωστόσο δεν σταματάμε εδώ. Τηρώντας τις υποσχέσεις μας θα σας ενημερώσουμε πολύ σύντομα για ένα ακόμη μεγάλο έργο στο Δήμο μας προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Συνολικά επομένως μιλάμε για έργα προϋπολογισμού γύρω στα 10.000.000 ευρώ. Αναμφισβήτητα λοιπόν πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Δήμου  Ιάσμου.

Θεωρώ στο σημείο αυτό υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον Ο.Σ.Κ. Α.Ε. την εκπόνηση των μελετών και την δημοπράτηση των έργων. Ιδιαίτερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω το συνεργάτη μου στο Δήμο κ. Τσακμακίδη Λευτέρη που χειρίστηκε κατ΄ αποκλειστικότητα και για λογαριασμό του Δήμου Ιάσμου, την όλη υπόθεση.

Στις αρχές του 2009 απεσταλμένοι του Ο.Σ.Κ. επισκέφτηκαν το Νομό μας με στόχο την καταγραφή των αναγκών κάθε Δήμου σε σχολικές μονάδες. Με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω ότι σχεδόν 2 χρόνια μετά είμαστε ο μοναδικός δήμος σε επίπεδο Νομού Ροδόπης που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, να πάρουμε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και να δώσουμε γενικώς στον Ο.Σ.Κ. ο,τι μας ζήτησαν προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Μέχρι και τα όρια του οικισμού Ιάσμου έπρεπε να αλλάξουμε. Και το πετύχαμε κινούμενοι με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Τα έργα αυτά είναι κεφαλαιώδους σημασίας για το Δήμο μας. Αφενός μεν θα λύσουμε οριστικά πλέον το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Ίασμο, αφετέρου η κατασκευή τους θα αποτελέσει ένα αναπτυξιακό πυλώνα του τόπου μας, δίνοντας δουλειά σε πολλούς κατοίκους της περιοχής μας.

Σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή για τη χώρα μας αφού η κρίση χτυπά πλέον, σχεδόν κάθε νοικοκυριό, το μεγάλο ζητούμενο για όλους μας είναι, η ανάπτυξη και η βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Ο Δήμος μας δουλεύοντας με επιμονή, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, υλοποιεί στην πράξη και όχι στα λόγια, τις δεσμεύσεις  του απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ