ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρης Γιαννακίδης : «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει τις προϋποθέσεις να γίνει τόπος προόδου, ευημερίας και ανάπτυξης»

fonirodopis.gr

Τη διακήρυξη των Αρχών της «Κοινωνικής Συμμαχίας» παρουσίασε την Τρίτη (5/10), από κοινού με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Παύλο Δαμιανίδη, ο επικεφαλής του Συνδυασμού και Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο κ. Γιαννακίδης απηύθυνε ανοιχτό προσκλητήριο σε όλες τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ έτσι ώστε «να μπει η Περιφέρεια δυναμικά στο προσκήνιο στη νέα οικονομία, γεωγραφία και χωροταξία».

«Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Χρειαζόμαστε κοντά μας υπεύθυνους, συμμέτοχους και δημιουργικούς όλους τους πολίτες, για να συνυπογράψουμε και να ονειρευτούμε το συλλογικό ταξίδι στο μέλλον σε έναν κόσμο αβεβαιοτήτων και ανασφαλειών αλλά με ασφαλή πλοήγηση έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη σ’ ένα ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό φρόνημα και αξίες εθελοντισμού και προσφοράς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

Ενεργή συμμετοχή των πολιτών

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακίδης κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια παρά την «αγανάκτηση και τον θυμό που τους διακατέχει από τη σημερινή κατάσταση». Ο Νομάρχης Ροδόπης κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν γιατί η ενεργή συμμετοχή είναι αυτή που καθορίζει την πολιτική, είναι αυτή που δημιουργεί προοπτικές, είναι αυτή που δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον για πρόοδο κι ανάπτυξη. «Κι εμείς έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι είμαστε κοντά στον πολίτη, τον αφουγκραζόμαστε. Και θα το κάνουμε ακόμη με μεγαλύτερη ένταση στη συνέχεια μέσα από τα εργαλεία που μας παρέχει η σύγχρονη αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, ο «Καλλικράτης».  Κανείς μας δεν περισσεύει, κανείς μας δεν πρέπει να σιωπά» τόνισε ο κ. Γιαννακίδης.

Διαφάνεια – αξιοκρατία – ισότητα – ανανέωση

Στη συνέχεια ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ στάθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής περιφερειακής αντίληψης. «Ένα από τα συχνά λάθη που πραγματοποιούν οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, είναι η αδυναμία τους να διαμορφώσουν μια πολιτική και στρατηγική, η οποία θα πηγάζει από την κοινή αντίληψη πολιτών και αιρετών για τις βασικές αρχές και αξίες» σημείωσε για να προσθέσει πως «Εμείς, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, με συναίσθηση του λαϊκού αισθήματος και προσδοκιών, και με το νέο όραμα του «Καλλικράτη» θα  διαμορφώσουμε μαζί με τους πολίτες ένα κοινό πλαίσιο αξιών και στόχων, που θα μετουσιώνει σε δράσεις και συνέργειες, στις οποίες και πάλι ο πολίτης θα έχει λόγο.

Μέσα από τις ανοιχτές διαβουλεύσεις, μέσα από τα ηλεκτρονικά εργαλεία, που θα αξιοποιήσουμε, μέσα από την διαφάνεια, μέσα από την προσωπική επαφή, που όλοι αυτήν την περίοδο έχουμε ανάγκη. Δεν θα επιβάλλουμε αυτόβουλα και χωρίς διάλογο τις απόψεις μιας μειοψηφίας. Και δεν θα κάνουμε έναν ανούσιο και επιφανειακό διάλογο. Όλοι μας, όσοι συμπαρατασσόμαστε προερχόμαστε μέσα από την κοινωνία. Έχουμε ζήσει τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα ζούμε με την ίδια ένταση με τον καθένα και τώρα, τα γνωρίζουμε και είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε όσα δεν ξέρουμε αλλά και να θεσμοθετήσουμε ένα διάλογο, μέσα από τις υπάρχουσες διαδικασίες, αλλά και μέσα από πρωτοβουλίες που θα πάρουμε».

Ο κ. Γιαννακίδης αναλύοντας τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ισότητα, την ανανέωση και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, δήλωσε αναλυτικά :

«Διαφάνεια μέσα από την τήρηση όλων των διαδικασιών και την δημοσιοποίησή τους. Με πρόσβαση του πολίτη στα δημόσια έγγραφα, ανάρτησή τους στο διαδίκτυο.

Αξιοκρατία, που τόσο την ευαγγελιζόμαστε όλοι, μα τόσο καταστρατηγείται. Η επιλογές θα γίνονται μέσα από την αξία του καθενός και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που μας δίνει η κεντρική εξουσία για αυτό (ΑΣΕΠ, διαφάνεια διαγωνισμών κλπ).

Ισότητα σε όλους, ανεξάρτητα οικονομικής και κοινωνικής προέλευσης, γλώσσας και θρησκείας. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι αποτελούμε πρότυπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οφείλουμε να το αναδείξουμε, οφείλουμε να το εξελίξουμε. Γνωρίζουμε ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στις ευθύνες, άρα όλοι τότε είμαστε ίσοι και στα δικαιώματα.

Ανανέωση προσώπων, ιδεών, λειτουργιών. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αποδιώξουμε και αναθεματίσουμε τα πάντα στο βωμό της ανανέωσης. Θα διατηρήσουμε ότι είναι πρόσφορο για τους πολίτες αλλά δε θα διστάσουμε να ταχθούμε αντιμέτωποι με κάθε τάση συντηρητισμού, οπισθοδρόμησης και στασιμότητας. Και όλοι μας θα λάβουμε μέρος σε αυτήν την διαδικασία. Ανοιχτές διαβουλεύσεις, ενημερώσεις, λειτουργία διαδικτυακών τόπων, τοπικές συναντήσεις, όπου θα καταγράφονται οι νέες ιδέες, θα εντοπίζονται οι φορείς της καινοτομίας και θα γίνονται καθημερινότητα.

Ίσες ευκαιρίες για όλους. Εξάλλου αυτό είναι και το σύνθημα μας στο κάλεσμα που απευθύνουμε στον πολίτη, συστράτευση χωρίς αποκλεισμούς, κοινός αγώνας τώρα αλλά και ύστερα από τις εκλογές, κανείς δεν περισσεύει. Οι νοοτροπία των ημέτερων ανήκει οριστικά στο παρελθόν, αυτό που μένει είναι να χαράξουμε μαζί το μέλλον, μέσα από ένα δημιουργικό παρόν, μην κλείνεις τα μάτια».

Δέσμευση να γίνει η Περιφέρεια τόπος προόδου, ευημερίας και δημιουργίας

Στη συνέχεια, ο Άρης Γιαννακίδης, τόνισε τη δέσμευση του εφ’ όσον καταφέρει και εκλεγεί. «Ζούμε σε μια περιοχή μεγάλων ευκαιριών και δυνατοτήτων. Σε μια περιοχή που διαθέτει όλα εκείνα τα οικονομικοκοινωνικά χαρακτηριστικά που την καταστούν πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους. Το αγροτικό της υπόβαθρο, οι βάσεις της βιομηχανίας, οι τουριστικές υποδομές και δυνατότητες, το φυσικό κάλος, τα μνημεία πολιτισμού, τα ιδιαίτερα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά της, η πύλη προς την Ανατολή, το πνεύμα της περιοχής και πάνω από όλα οι άνθρωποί της, αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για όσα θέλουμε να πετύχουμε.

Και είμαστε στην ευχάριστη θέση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας να μην έχουν έχουν αλλοιωθεί από βίαιες παρεμβάσεις. Κι ας έχουμε κάποια προβλήματα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτά, αλλά στις λύσεις που καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε με τον τρόπο που εμείς ξέρουμε. Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα, όλοι ξέρουμε τι μας κράτησε πίσω στο παρελθόν, που υστερούμε, μα ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από αυτήν την κατάσταση και να κοιτάξουμε μπροστά με αισιοδοξία, πίστη, δύναμη και πάνω απ΄όλα σχέδιο.

Ο «Καλλικράτης» μας δίνει πλέον αυτήν την δυνατότητα. Οι υπάρχουσες δομές της περιφέρειας σε επίπεδο ανθρωπίνου δυναμικού, εξοπλισμού εγκαταστάσεων και τεχνογνωσίας αποτελούν την βάση των δυνατοτήτων μας. Η απευθείας διαχείριση των κονδυλιών του ΕΣΠΑ, θα μας δώσει τη δυνατότητα να δώσουμε άμεσες λύσεις. Και θα μας καταστήσει ακόμη δυνατότερους συνομιλητές με την κεντρική εξουσία. Γιατί όπου χρειαστεί θα σταθούμε δίπλα της, αλλά όταν το έχει ανάγκη ο πολίτης θα βρεθούμε απέναντί της, ανεξάρτητα τις όποιες κομματικές μας πεποιθήσεις. Είμαστε εδώ για τον πολίτης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τον Έλληνα πολίτη και όχι για να αποτελέσουμε τους απλούς εκτελεστές του κυβερνητικού έργου.

Και θα χρησιμοποιήσουμε, πέρα από το ΕΣΠΑ, όλα τα χρηματοδοτικά πλαίσια που έχουμε στην διάθεσή μας  και δεν αξιοποιούνται επαρκώς αυτήν την στιγμή, είτε πρόκειται για τομεακά προγράμματα, είτε πόρους από Ευρωπαϊκά προγράμματα, είτε από την προσέλκυση επενδυτών. Εκτός από την πολιτική βούληση διαθέτουμε και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαθέσιμα κονδύλια αλλά και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης. Και για αυτό απαιτείται το κατάλληλο θεσμικό αλλά και ψυχολογικό πλαίσιο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Να καταστήσουμε την Περιφέρεια βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο»

Ο κ. Γιαννακίδης στη συνέχεια ανέλυσε την πρόταση, βάσει της οποίας θα γίνουν οι δεσμεύσεις του πράξη. «Η Περιφέρειά μας μπορεί και θα αποτελέσει ένα βιώσιμο μοντέλο αειφορίας. Δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος με «περαστικούς» επενδυτές. Θα δημιουργηθεί το απαραίτητο νομικό και θεσμικό πλαίσιο ώστε οι επενδύσεις που θα προκύψουν να έχουν μακροπρόθεσμη πνοή και να συνδεθούν στενά με τον παραγωγικό ιστό της περιοχής. Για να αξιοποιηθούν τα τοπικά προϊόντα. Για να εξελιχθεί η υπάρχουσα τεχνογνωσία. Για να ενισχυθεί ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Για να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας. Για να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον δημιουργικότητας και καινοτομίας, συνδεδεμένο με τους πολίτες και όχι ξεκομμένο από αυτούς. Σε διαφορετική περίπτωση κάθε προσπάθεια θα καταρρεύσει, όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα στο παρελθόν.

Και θα γίνουμε συμμέτοχοι και πρωτοπόροι στην πράσινη ανάπτυξη. Μπορούμε, έχουμε την δυνατότητα, καθώς το φυσικό περιβάλλον μας δίνει όλα αυτά τα όπλα που απαιτούνται. Έχει αποδειχθεί από πρωτοβουλίες μικρής κλίμακας που έχουν στεφθεί με επιτυχία στην περιοχή. Και η πράσινη ανάπτυξη δεν αποτελεί μια μεγαλόσχημη εξαγγελία. Είναι η εκμετάλλευση όλων εκείνων των φυσικών πηγών με τρόπο τέτοιο που είναι προς όφελος του πολίτη και χωρίς να θιγεί το οικοσύστημα. Είναι η δημιουργία υποδομών με σεβασμό προς το περιβάλλον, ώστε να μην αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά της περιοχής και να μην διαταραχθεί η οικολογική ισορροπία. Είναι η εκμετάλλευση  των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, που τόσο απλόχερα μας έδωσε αυτός ο τόπος.

Και αν για κάτι είμαστε περήφανοι χωρίς αμφισβήτηση είναι η κοινωνική συνοχή που έχουμε πετύχει, ως συμπολίτες, ως ενεργά μέλη μιας δραστήριας κοινωνίας, ως συνάνθρωποι μιας περιοχής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δεν είναι πολλές  περιοχές στον Ευρωπαϊκό χώρο που κατάφεραν να ξεπεράσουν αγκυλώσεις του παρελθόντος, μνήμες, γεγονότα και προκαταλήψεις και να συνδράμουν αρμονικά για το κοινό συμφέρον. Φυσικά, υπάρχει ακόμη περιθώριο για δράση. Μα έχουμε δημιουργήσει εκείνο το πλαίσιο για να προχωρήσουμε ταχύτερα στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων από όπου κι αν προέρχονται αυτές, Τα μαθήματα και οι καλές πρακτικές του παρελθόντος πολλά, Τώρα πλέον υπάρχουν και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να ενταθεί η στήριξη όσων βρίσκονται στο περιθώριο του κοινωνικού ιστού.

Μα και όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν μέσα από την ανάπτυξη συνεργειών σε Περιφερειακό, Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Περιφέρειά μας, οι νομοί της και τα νησιά της, αποτελούν έναν ενιαίο χώρο όπου η κάθε περιοχή διατηρεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Και βλέπουμε με σεβασμό την κάθε περιοχή τον κάθε νομό, αλλά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ενιαία, στο σύνολο τους. Και για αυτό θα υπάρχει ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με φορείς και πολίτες όλης της Περιφέρειας.

Αλλά θα αναπτύξουμε και συνεργασίες με άλλες περιοχές της Ελλάδας, θα αναζητήσουμε πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί κι έχουν επιτύχει, θα δούμε τα λάθη που κάναν για να τα αποφύγουμε, θα συμπράξουμε για δράσεις που απαιτούν ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας. Αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα καταστούμε πρωτοπόροι αξιοποιώντας την υπάρχουσα πλούσια εμπειρία της περιοχής. Η Επιτροπή των Περιφερειών, τα Ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας, η υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων διακρατικής συνεργασίας, αποτελούν εργαλεία που διαθέτουμε και θα αξιοποιηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι στο παρελθόν. Για να έρθουμε πιο κοντά στην υπόλοιπη Ευρώπη, για να μας γνωρίσει καλύτερα και η υπόλοιπη Ευρώπη.  Όπως είναι φυσικό, θα αναπτύξουμε άμεσα συνεργασία με τους εγγύς γείτονές μας, Τουρκία και Βουλγαρία, ώστε να έχουμε άμεσα οφέλη σε πολλούς τομείς της δραστηριότητας που πλήττονται αυτή τη στιγμή από την υστέρηση τέτοιων συνεργασιών.

Δεν υποσχόμαστε βέβαια ότι θα αλλάξουμε από τη μία μέρα στην άλλη τον κόσμο. Δεν ευαγγελιζόμαστε μια γη της επαγγελίας, με ένα μαγικό ραβδί. Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Δεσμευόμαστε όμως για μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Δεσμευόμαστε για έναν κοινό αγώνα ενάντια σε ότι μας έχει πληγώσει μέχρι τώρα. Δεσμευόμαστε για την μετουσίωση των αξιών μας σε δράσεις. Δεσμευόμαστε για την δημιουργία ενός κοινού πλαισίου αξιών, σύμφωνα με τις εθνικές και λαϊκές αξίες. Οραματιζόμαστε μια Περιφέρεια ανάπτυξης και προόδου και έχουμε σχέδιο για αυτό. Οραματιζόμαστε το αύριο όλοι μαζί, με την συμμετοχή όλων».

Παύλος Δαμιανίδης : «Έχουμε ήδη έτοιμους τους άξονες και τις ενέργειες για να υλοποιηθεί το όραμα μας»

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Παύλος Δαμιανίδης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, τόνισε πως οι άξονες και οι ενέργειες πάνω στις οποίες θα υλοποιηθεί το κοινό όραμα είναι ήδη έτοιμοι.

Ο κ. Δαμιανίδης τόνισε ότι σκοπός είναι να δημιουργηθεί πρώτιστα μια Περιφέρεια και μια Ροδόπη που θα ικανοποιεί τους κατοίκους της, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά σε κοινωνικά, αγροτικά, οικονομικά και τουριστικά θέματα.

Όσον αφορά το διοικητικό επίπεδο, σύμφωνα με τον Παύλο Δαμιανίδη, η Ροδόπη αποτελεί την έδρα της Περιφέρειας και αυτό θα πρέπει να αναδειχθεί, να αποτελέσει την έδρα του διοικητικού κέντρου με συντονιστικό ρόλο αλλά και παράλληλη λειτουργία δομών σε όλους του νόμους, ώστε να εκτελείται το απαιτούμενο έργο με αρτιότητα και συνέπεια σε όλες τις περιοχές και να επιτευχθεί η «περιφερειακή αποκέντρωση».

Όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, οκ. Δαμιανίδης τόνισε ότι «θα στοχεύσουμε στην ανάπτυξη της πράσινης γεωργίας και στην ανάπτυξη καλλιεργειών και προϊόντων ποιοτικών, που θα βρίσκονται σε αρμονία με την περιοχή και σε συνάρτηση με την Εθνική αγροτική πολιτική. Σκοπός να δημιουργήσουμε κίνητρα για να τονώσουμε τις αγροτικές περιοχές και να υποστηρίξουμε τον αγρότη, μέσα από το πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη για την Περιφέρεια. Θα αξιοποιήσουμε επίσης μεγάλα πλεονεκτήματα της περιοχής που ακόμη παραμένουν ανενεργά, όπως η γεωθερμία.
Θα δράσουμε με σεβασμό στο περιβάλλον. Η πράσινη ανάπτυξη που κατά κόρον χρησιμοποιείται θα αναπτυχθεί και θα παρουσιαστεί μέσα από συγκεκριμένες δράσεις. Η αξιοποίηση και ανάδειξη των δασών μας, των βιοτόπων, η εκμετάλλευση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, θα μπουν στο επίκεντρο της δραστηριότητάς μας».

Σε γεωγραφικό επίπεδο, σύμφωνα πάντα με τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, «καλούμαστε να αναδείξουμε τη Ροδόπη επίσης ως διαμετακομιστικό κέντρο, προϊόντων, εμπορευμάτων, ανθρωπίνου δυναμικού, ακόμη και ιδεών. Η γεωγραφική θέση της περιοχής μας επιτρέψει να αποτελέσουμε το σημείο αναφοράς των επιχειρηματικών συνεργειών προς την υπόλοιπη Ελλάδα, όντας την ίδια στιγμή πύλη προς τον Βορρά μέσω της Βουλγαρίας και την Ανατολή μέσω της Τουρκίας.

Η δημιουργία ενός κέντρου προώθησης επενδυτών και στελεχών είναι στις προτεραιότητές μας, ως ένα ακόμη εργαλείο για τη δημιουργία του κατάλληλου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που θα διέπεται από την ανταγωνιστικότητα και την άρτια και ανοιχτή σε όλους διαχείριση των πληροφοριών. Θα δώσουμε κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτών, εξασφαλίζοντας όμως την πραγματική δυνατότητα και διάθεσή τους να συνεισφέρουν στην περιοχή. Αλλά και θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε την περιοχή ως ένα ζωντανό εργαστήρι επιχειρηματικότητας και καινοτομίας μέσα από τις δράσεις που έχουμε επιλέξει, με άμεση σύνδεση με την παραγωγική της δραστηριότητα.

Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ αλλά και της Ψηφιακής Σύγκλισης, θα καταστήσουμε την περιοχή ηλεκτρονικό κόμβο, που θα υποστηρίζει όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται αλλά και θα αναπτυχθούν την επόμενη περίοδο. Επίσης, με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα απολαμβάνουν καλύτερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες αλλά και θα έχουν άμεση και ολοκληρωμένη πρόσβαση στην πληροφορία, που τόσο ανεκτίμητη είναι την σημερινή εποχή».

Στον τομέα του τουρισμού, ο Παύλος Δαμιανίδης σημείωσε πως «έχουμε σχεδιάσει συγκεκριμένα μέτρα. Θα συμπληρώσουμε τις υποδομές και θα προβάλλουμε τον ορεινό όγκο, τις παραθαλάσσιες περιοχές αλλά και την μοναδικότητα των χωριών της Ροδόπης, που σπάνια συναντά κανείς πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Και να αναδείξουμε την Ροδόπη ως κέντρο συνεδριακού τουρισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή και πέρα από τον Ελληνικό χώρο. Στόχος είναι να ανεδείχθη η ταυτότητά της περιοχής ώστε να αποτελέσει η Ροδόπη-Περιφέρεια ΑΜΘ προορισμό 52 εβδομάδων. Θεωρείται δύσκολος στόχος ο οποίος σήμερα μπορεί να επιτευχθεί ένεκα του Καλλικράτη που επιτρέπει ολοκληρωμένες και διατοπικές παρεμβάσεις».

Όσον αφορά τις υποδομές, ο κ. Δαμιανίδης τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε και στην περαιτέρω βελτίωση των υποδομών και των δικτύων, που έχει ανάγκη η περιοχή αλλά όχι ξεκομμένα από τον ευρύτερο σχεδιασμό αλλά σε σύνδεση με τις στρατηγικές που θα αναπτυχθούν. Περαιτέρω βελτίωση του οδικού δικτύου, δημιουργία υποδομών για την αξιοποίηση και προστασία των υδάτινων πόρων, παρεμβάσεις με γνώμονα την εκμετάλλευση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας».

Τέλος, στον τομέα της κοινωνικής συνοχής, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης δήλωσε πως «θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και κοινή δραστηριότητα των κοινωνικών ομάδων, μέσα από ενέργειες στοχευμένες σε σημεία που «πονάμε», ενισχύοντας έτσι την κοινή κοινωνική συνείδηση αλλά και τις δεξιότητες, όσων βρίσκονται στις παρυφές της κοινωνίας».

Οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες με το Συνδυασμό της «Κοινωνικής Συμμαχίας»

Δράμας : Ιωάννης Ξανθόπουλος

Καβάλας : Αρχέλαος Γρανάς

Ξάνθης : Φώτης Καραλίδης

Ροδόπης : Παύλος Δαμιανίδης

Έβρου : Γεωργία Νικολάου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ