ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωνούλες…Κραυγές (294/05.10.2010)

Τα αντάρτικα συνεχίζονται

Κακό πράγμα αυτοί οι ΠΑΣΟΚοι με την εγωιστική νοοτροπία οτι όλα είναι καλά όταν οσα αποφασίζονται συμφωνούν με τις επιθυμίες τους και την παραγοντίστικη πολιτική τους. Στην παρούσα συγκυρία αυτό που γινεται με την κατάρτιση των συνδυασμών και τις ανίερες συμμαχίες δεν έχει προηγούμενο. Όλοι οι φιλόδοξοι φορτώθηκαν την σημαία του ΠΑΣΟΚ και αγωνίζονται τάχα για την προώθηση των αρχών του κινήματος. Το φαινόμενο αναμενόμενο αφού εδώ και αρκετά χρόνια η κομματική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να διαλύσει τις οργανώσεις και να απαξιωθεί κάθε έννοια κομματικής λειτουργίας.

Οι αποφάσεις που παίρνονται σε καθημερινή βάση αλλά και όσες πάρθηκαν για τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ήταν αποτέλεσμα μυστικών διεργασιών και  ύποπτων συναλλαγών μερικών ανθρώπων που σε πολλές περιπτώσεις  λειτούργησαν σύμφωνα με τις προσωπικές τους επιλογές  μακριά απο  καταστατικές διαδικασίες και τις κομματικές εγκυκλίους. Τώρα ο καθένας σε συνεργασία με μια ομάδα συμπαθούντων μπροστά στο έλλειμμα κομματικής πειθαρχίας  και συντονισμένης λειτουργίας  των οργάνων αποφασίζει οτι  θέλει.

Στη περιοχή του δήμου Ιάσμου παλιοί συνδικαλιστές και αυτοδιοικητικοί παράτονες που έχασαν την εξουσία επιτίθενται εναντίον του υποψήφιου δημάρχου Αμούτζα και προσπαθούν με μυστικές συμφωνίες και ανίερες συμμαχίες να μειώσουν την παρεμβατική δυνατότητα που έχει ώστε να μην εκλεγεί. Δεν φτάνουν στο σημείο βέβαια να σχηματίσουν ένα ανεξάρτητο συνδυασμό γιατί δεν εχουν την δυνατότητα να το πετύχουν αλλά ροκανίζουν τις όποιες ενέργειες του Αμούτζα και παροτρύνουν τους δημότες να ψηφίσουν ακόμη και μειονοτικό υποψήφιο.

Στην Κομοτηνή, μετά την  προτίμηση του ΠΑΣΟΚ στον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη υπήρξαν συναντήσεις  τριών φιλόδοξων για το δημαρχιακό αξίωμα αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν αφού ο καθένας απο τους  τρεις ήθελε για τον εαυτό του την πρωτοκαθεδρία. Έτσι οι δυο απ’ αυτούς τράβηξαν το δικό τους δρόμο στην διεκδίκηση κάποιας θέσης στο  επόμενο δημοτικό αξίωμα με τον τρίτο που είναι τελείως απομονωμένος να προσπαθεί να ευνοήσει τον μέχρι χθες αντίπαλο του σατιρίζοντας τον πρόσκαιρο συνομιλητή του.

Όλα αυτά βέβαια για την εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων. Κι όμως όλοι αυτοί  μέχρι χθες ζητούσαν την στήριξη του κομματικού μηχανισμού και αύριο βέβαια θα  εξακολουθούν να συμμετάσχουν σε κομματικές διαδικασίες όταν και όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.

Στις Σάπες, μια ομάδα μελών και φιλών του ΠΑΣΟΚ  αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών του νέου Καλλικρατικού Δήμου που περιλαμβάνει και την περιφερεια του πρώην δήμου Μαρώνειας. Στη  διαμάχη αυτή συμμετέχουν  κύρια μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης που είναι ενεργά μέλη του αντάρτικου συνδυασμού. Σαν επιχείρημα τα μέλη αυτά έχουν  το γεγονός ότι δεν εισακούστηκαν σχετικές εισηγήσεις που εκαναν σε προσωπική βάση προς πολιτικά και κομματικά στελέχη του κινήματος εκτός διαδικασιών βέβαια.

Τα άτομα αυτά αντί να προχωρήσουν στα αυτονόητα και να επιβάλουν τις καταστατικές διαδικασίες ενήργησαν μέσα στο ίδιο φαύλο καθεστώς και τώρα επικαλούνται την έλλειψη διαδικασιών για να παραγοντίζουν και να προωθούν διασπαστικές κινήσεις. Όμως όλα αυτά καταγράφονται και ο κάθε κατεργάρης θα πρέπει να απολογηθεί για την σαμποταριστική πολιτική του.

Άνθρωποι που επί χρόνια λυμαίνονταν το κίνημα ζούσαν και εξακολουθούν να ζουν από το ΠΑΣΟΚ σε κάθε ευκαιρία  βγάζουν τα απωθημένα τους.

Ίδια τακτική

Ας μη νομίζουν οι αναγνώστες μας ότι στη Νέα Δημοκρατία όλα είναι αγγελικά πλασμένα. Στην περίπτωση της υποψηφιότητας Παυλίδη για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ παρουσιάστηκαν αμέσως οι  εσωκομματικές κόντρες εξαιτίας όμως δυο διαφορετικών δικαιολογιών. Η μια είχε να κάνει με την ταύτιση του υποψηφίου με την Ντόρα Μπακογιάννη και η άλλη με την εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό των  εσωκομματικών αντιπάλων. Και οι δυο περιπτώσεις είχαν σαν  πρωταγωνιστές τους οπαδούς της πλευράς Καραμανλή τον οποίο οι  υπερασπιστές θεωρούν αρχηγό παρόλο που βρίσκεται στο περιθώριο αλλά συντηρούν την ελπίδα οτι πολύ γρήγορα θα  επανέλθει σαν αρχηγός στη ΝΔ αφού θεωρούν τον Σαμαρά  μεταβατικό αρχηγό του κόμματος.

Η  «ανεξάρτητη» κάθοδος του Παυλίδη για το αξίωμα του περιφερειάρχη και η αναγκαστική αναγνώριση της υποψηφιότητας του από τη ΝΔ ανέτρεψε τις διαθέσεις της ηγεσίας και περιόρισε τις υποψηφιότητες σ’ αυτή του αντιπεριφερειάρχη.

Η γνωστή εσωκομματική κόντρα μεταξύ Στυλιανίδη και άλλων διεκδικητών πολιτικών θέσεων για την διεκδίκηση της πρωτοκαθεδρίας στο νομό, ξαναβγήκε στην επιφάνεια όποτε αποκλείστηκαν από την θέση του  αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης αξιόλογα στελέχη του δεξιού χώρου (Μπαμπασίδης, Αθανασιάδης, Αντωνακάκης κλπ). Φάνηκε ότι η πιθανή επικράτηση του Ντορικού Παυλίδη θα ήταν μια δύσκολη υπόθεση για τους Καραμανλικούς στο μέλλον κι αυτό δεν μπορούσαν ούτε να το φανταστούν.

Έτσι η λύση Μιχελή παρουσιάστηκε σαν η ιδανική λύση αφού ο  υποψήφιος για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη δεν είχε την ανάλογη εκλογιμότητα ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη ψήφο των πολιτών της Ροδόπης. Όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση τα πράγματα δεν εξελίχθησαν με ευνοϊκό τρόπο αφού οι εσωκομματικές τριβές ήταν εξίσου σοβαρές μέχρι διχαστικές. Ο Μιχελής βέβαια βρήκε στη Σολομώντια λύση και έβαλε στο ψηφοδέλτιο του εκπρόσωπους όλων των αντιμαχόμενων αγροτικών στελεχών κι έτσι φαίνεται ότι έλυσε προσωρινά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Όμως, δεν θεωρείται από τους  νεοδημοκράτες σαν αξιόπιστη πολιτική λύση και  πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται να πριμοδοτήσουν τον αντίπαλο συνδυασμό του Άρη Γιαννακίδη που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Ροδόπη.

Εκλεκτή υποψηφιότητα

Προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στη περιοχή των Σαπών ο υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Ηλίας Ιωαννάκης. Φιλοδοξεί βέβαια, κι αυτό διακηρύττει, να συμβάλει με την κάθοδο του στις εκλογές και την πιθανή εκλογή του στη θέση του δημάρχου στην αναβάθμιση του Δήμου και στην χρηστή διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου. Ο ίδιος στο βιογραφικό που έστειλε σε τοπικές εφημερίδες παρουσιάζει μια αξιόλογη πορεία και δραστηριότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ήταν συνεργάτης του Δημάρχου   Τάσου Βαβατσικλή αλλά στη συνέχεια πολέμιος του αφού για λόγους προσωπικούς λόγω διαμάχης σε κάποιο ταξίδι στο Βόλο  για την παρουσίαση κάποιου μουσικού προγράμματος, εντάχθηκε στο συνδυασμό «Αναγέννηση Κομοτηνής» του Σταμάτη Μαρούδα.

Σήμερα, ο Ηλίας Ιωαννάκης προσπαθεί να φανεί ως ο  αναμορφωτής του δήμου Σαπών και συγκέντρωσε σε μια δημοτική παράταξη πολίτες που προέρχονται από διάφορους ιδεολογικούς χώρους. Αυτό δεν είναι  κατακριτέο αν όλοι εχουν την ίδια φιλοσοφία για τη συμμετοχή τους στα κοινά. Όμως ο συνδυασμός του Ηλία Ιωαννάκη περιλαμβάνει και κάποιον που με δικαστική απόφαση απεδείχθη ότι ήταν κύριος υπεύθυνος  απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Ο  φιλόδοξος να εξυγιάνει τα οικονομικά του δήμου Σαπών σε πιθανή εκλογή Ιωαννάκη ισχυρίζεται ότι είναι αθώα περιστερά και προσπαθεί με διάφορες δικαιολογίες να παρουσιαστεί άσπιλος και αμόλυντος.

Ο Ηλίας Ιωαννάκης ενημερώθηκε για την υπόθεση της απάτης αλλά εξακολουθεί να τον έχει δίπλα του. Κάποιοι ανέλαβαν την υποχρέωση να αποστείλουν στον υποψήφιο δήμαρχο τα πρακτικά της δικαστικής απόφασης ώστε να ενημερωθεί καλύτερα και να μην προφασίζεται στο μέλλον ότι δεν γνώριζε. Φυσικά η επίμαχη απόφαση και αλλά πολλά στοιχεία θα δημοσιευτούν σε έντυπα προκειμένου να μάθουν όλοι οι δημότες του Δήμου Σαπών τα πεπραγμένα του  φιλόδοξου  δημοτικού συμβούλου.

Με ξένα κόλυβα

Το έλα να δεις γίνεται πραγματικά ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους. Το φυσιολογικό θα ήταν να βλέπαμε μέχρι στιγμής κόντρες και διαμάχες μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων της Κομοτηνής όμως αυτό που συμβαίνει στην ουσία είναι κόντρες και διαμάχες μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.

Δημοτικών συμβούλων όμως όχι αντίθετων συνδυασμών αλλά του ίδιου συνδυασμού. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι σε συνδυασμό για το Δήμο Κομοτηνής δημοτικός σύμβουλος έχει καταφέρει να εξαγριώσει αρκετούς συνυποψηφίους του με τις τακτικές που ακολουθεί.

Γυρνάει σε οικισμούς της πόλης, κατηγορεί τους εσωπαραταξιακούς του αντιπάλους και τάζει λαγούς με πετραχήλια. Παρέα με έναν περιφερειακό σύμβουλο γυρνάνε στους οικισμούς και λένε «ψηφίστε μας και εμείς θα σας εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από τα ταμεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ», πράγμα φυσικά και το οποίο δεν ισχύει καθώς δεν έχουν καμία τέτοια πρόσβαση. Άρχισαν από τώρα να κοροϊδεύουν τον κόσμο, προκειμένου να τον εξαπατήσουν και να πάρουν τη ψήφο του.

Πάντως, από την τακτική των δύο προαναφερόμενων συμβούλων, ενός δημοτικού και ενός περιφερειακού, ήδη τα Κρανοβούνια χωρίστηκαν στα δύο.

Διαφήμιση
Σχολιάστε
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

TΟΥΡΚΙΑ

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

Πάνω από 180 πυρκαγιές απανθράκωσαν δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές στα τουρκικά παράλια από την περασμένη Τετάρτη – Επικρίσεις στον Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανεξέλεγκτες συνεχίζουν να μαίνονται πολλές πυρκαγιές στην  νότια Τουρκία λόγω καιρικών συνθηκών προκαλώντας χάος σε πολλές πόλεις αφήνοντας εκτεθειμένο τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σωστικά συνεργεία απομακρύνουν σήμερα εκατοντάδες χωρικούς από τις εστίες τους διά θαλάσσης, καθώς η πυρκαγιά που συνεχίζει να μαίνεται στην πόλη Μίλας έχει πλησιάσει επικίνδυνα θερμοηλεκτρικό σταθμό όπου είναι αποθηκευμένοι χιλιάδες τόνοι λιγνίτη.

Υπό τον ήχο σειρήνων που καλούσαν να εκκενωθεί η περιοχή, κάτοικοι με τα λιγοστά υπάρχοντά τους που μπόρεσαν να περισώσουν από τα σπίτια τους επιβιβάστηκαν σε εξωλέμβια της ακτοφυλακής, που κινητοποιήθηκαν από το λιμάνι Ερέν, όχι μακριά από την πόλη Μίλας, στα όρια της οποίας βρίσκεται ο θερμοηλεκτρικός σταθμός, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Οι πυρκαγιές άνευ προηγουμένου που σαρώνουν την Τουρκία εδώ και πάνω από μια εβδομάδα αποδίδονται από ειδικούς στον ακραίο καύσωνα που πλήττει το νότιο τμήμα της χώρας και την κλιματική αλλαγή.

Οι τοπικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεξαμενές υδρογόνου που χρησιμοποιείται για την ψύξη του σταθμού, ο οποίος λειτουργεί με καύσιμο και με λιγνίτη, άδειασαν και κατόπιν εργαζόμενοι τις γέμισαν νερό προληπτικά.

«Όμως υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να εξαπλωθεί στους χιλιάδες τόνους λιγνίτη που βρίσκονται στο εσωτερικό», του σταθμού δήλωσε, ανήσυχος, ο Οσμάν Γκούρουν, τοπικός αξιωματούχος.

Φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από τον δήμαρχο της Μίλας, Μουχαμέτ Τόκατ, απαθανατίζουν φλόγες προ των πυλών του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού.

«Ο σταθμός εκκενώνεται πλήρως», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Τόκατ, που ανήκει στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο την Τετάρτη, χάρη στις προσπάθειες δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών που έστειλε η Ισπανία και ελικοπτέρων. Όμως οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν χθες το απόγευμα.

«Σας παρακαλούσαμε και σας προειδοποιούσαμε εδώ και μέρες. Η πυρκαγιά έχει ζώσει τον θερμοηλεκτρικό σταθμό», ανέφερε νωρίτερα χθες ο δήμαρχος της Μίλας, ζητώντας «να σταλεί επειγόντως ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος» στην περιοχή του.

Πάνω από 180 πυρκαγιές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δέχεται σφοδρές επικρίσεις για το πώς χειρίζεται τις πυρκαγιές, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, παραχωρούσε συνέντευξη ζωντανά στην τηλεόραση όταν δόθηκε εντολή εκκένωσης· αναγνώρισε πως ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός «διατρέχει κίνδυνο να καταστραφεί από τη φωτιά».

Πάνω από 180 πυρκαγιές απανθράκωσαν δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές στα τουρκικά παράλια στη Μεσόγειο από την περασμένη Τετάρτη.

Οι φωτιές εξάλλου έπληξαν τουριστικούς προορισμούς, όπου μόλις είχε μπορέσει να ξαναρχίσει η δραστηριότητα, έπειτα από μήνες περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δορυφορικής παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η «ισχύς της ακτινοβολίας» των πυρκαγιών στην Τουρκία βρίσκεται σε επίπεδο «χωρίς προηγούμενο» από το 2003.

Η αντιπολίτευση προσάπτει στον πρόεδρο Ερντογάν πως δεν φρόντισε να συντηρηθεί ο στόλος των τουρκικών πυροσβεστικών αεροσκαφών και ότι άργησε να δεχθεί τη διεθνή βοήθεια που προσφέρθηκε στην Τουρκία.

Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο (RTÜK) προειδοποίησε τα τηλεοπτικά δίκτυα εναντίον της μετάδοσης ειδήσεων για τις φωτιές που θα μπορούσαν να «προκαλέσουν φόβο και ανησυχία» στον πληθυσμό.

Ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε από την πλευρά του την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να προσποριστεί πολιτικό όφελος από τις πυρκαγιές, παρότι και άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, πλήττονται επίσης από το φαινόμενο. «Οι δασικές πυρκαγιές είναι διεθνής απειλή, όπως η πανδημία του νέου κορωνοϊού», επιχειρηματολόγησε, υπερασπιζόμενος τον εαυτό του και την κυβέρνησή του.

«Όπως σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μεγάλη αύξηση των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει θέση για μικροπολιτική στο ζήτημα αυτό», υποστήριξε ο αρχηγός του κράτους.

«Είμαστε σε πόλεμο»

Τις πρώτες ημέρες των πυρκαγιών, αρθρογράφοι και σχολιαστές φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ είχαν κατηγορήσει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), αυτονομιστική κουρδική οργάνωση που η Άγκυρα και οι δυτικοί σύμμαχοί της χαρακτηρίζουν τρομοκρατική, πως ευθυνόταν για τις πυρκαγιές.

Όμως πλέον οι αρχές αποδίδουν τις πυρκαγιές στο κύμα καύσωνα που εξακολουθεί να πλήττει τη νότια Τουρκία.

Ειδικοί έχουν τονίσει ότι η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τη συχνότητα και την ένταση των δασικών πυρκαγιών σε χώρες όπως η Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας, ο Μπεκίρ Πακντεμιρλί, σημείωσε ότι η θερμοκρασία στην πόλη Μαρμαρίς, στο Αιγαίο, έσπασε ιστορικό ρεκόρ, φθάνοντας τους 45,5° Κελσίου αυτή την εβδομάδα.

«Είμαστε σε πόλεμο», είπε ο υπουργός σε δημοσιογράφους. «Πρέπει να κρατήσουμε ακμαίο το ηθικό μας (…). Καλώ τους πάντες να κάνουν υπομονή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΘ: 602.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν στόχο να αναδείξουν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ως τουριστικό αξιοθέατο αλλά και ως χώρο πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το έργο της προστασίας και της αναβάθμισης των υποδομών του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας με πόρους ύψους 602.500 ευρώ.

Το έργο θα υλοποιηθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις που έχουν στόχο να αναδείξουν το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας ως τουριστικό αξιοθέατο αλλά και ως χώρο πολιτισμού.

1. Εργασίες για την ανάδειξη και την προστασία του καθ’ αυτού μνημείου

Δημιουργία μιας μόνιμης υπαίθριας έκθεσης (openair) στο νοτιοανατολικό τμήμα του θεάτρου όπου θα εκτίθενται αρχιτεκτονικά ευρήματα από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο του θεάτρου.

Στερεώσεις και συγκολλήσεις τμημάτων, πυροπροστασία.

2. Συντήρηση ευρημάτων

Δημιουργία ενός εργαστηρίου πεδίου με ειδικά μηχανήματα και εργαλεία για τη συντήρηση αρχιτεκτονικών ευρημάτων από το ανατολικό τμήμα του θεάτρου.

3. Προσβασιμότητα

Εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας στησκηνή του θεάτρου.

4. Εργασίες πεδίου

Αποψιλώσεις και καθαρισμοί του αρχαιολογικού χώρου, χωματουργικές εργασίες, απορροή ομβρίων, καλλωπισμός και φυτεύσεις.

5. Εξυπηρέτηση κοινού

Κατασκευή οικίσκου για την εξυπηρέτηση του κοινού, τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και πληροφόρησης,τύπωση φυλλαδίων τα οποία θα είναι και σε γραφή Braille, κατασκευή φυλακείου και χώρου WC ο οποίος θα είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ.

6. Μελέτες

Εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (αρχιτεκτονική, στατική, τοπογραφική, πυρόσβεσης, διαχείρισης όμβριων υδάτων κτλ.)

7. Δράσεις προβολής

Διοργάνωση ημερίδας με θέμα τα αρχαία θέατρα στη Θράκη και πραγματοποίηση εκδηλώσεων μουσικής και θεάτρου.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης χρηματοδότησης, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη και ενημερώθηκε για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης κυρία Χρύσα Καραδήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν 12 μετανάστες σταμάτησε την ξέφρενη πορεία του ύστερα από τροχαίο στην είσοδο της Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας αλλοδαπός διακινητής μεταναστών συνελήφθη την Τετάρτη 4 Αυγούστου στην Κομοτηνή ύστερα από μια επεισοδιακή καταδίωξη, η οποία έληξε με τροχαίο ατύχημα.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Επαρχιακή Οδό Ξυλαγανής – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ένα διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες.

Ο δράστης αρχικά δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Ξυλαγανή και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διαδρομή που ακολούθησε το όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών με άλλο όχημα, ενώ στη συνέχεια πλησίον της πόλης της Κομοτηνής ακινητοποιήθηκε μετά από εκτροπή, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.  

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι για την οπίσθια πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 30-7-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σε μια δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Επαρχιακή Οδό Ιμέρου – Φαναρίου (ύψος οικισμού Μέσης), οι αστυνομικοί συνέλαβαν και δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.  

Δείτε το βίντεο από την κατάληξη της καταδίωξης στην είσοδο της Κομοτηνής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Υποχωρεί ο καύσωνας – Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη

Από την Παρασκευή υποχώρηση του καύσωνα και επικράτηση ενισχυμένων ανέμων – Νέα άνοδος της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (06-08-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τη λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές. Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.

Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Το Σαββατοκύριακο (07,08-08-2021) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.

Σημαντική ενίσχυση των ανέμων αναμένεται σήμερα, γεγονός που – μαζί με τον παρατεταμένο καύσωνα – αναμένεται να δυσχεράνει ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών, ενώ από την Παρασκευή η χώρα θα μπει σε «κόκκινο» συναγερμό για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά ενώ ο καύσωνας θα κάνει την κατάσταση επικίνδυνη.  Στα ύψη αναμένεται να φτάσει την ίδια ώρα και σήμερα ο υδράργυρος, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια από νωρίς το απόγευμα και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και πιο συγκεκριμένα θα φτάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 39 με 42 βαθμούς,
β. στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 43 και κατά τόπους τους 44 με 45 βαθμούς και
γ. στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και στα νησιά πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
TΟΥΡΚΙΑ11 λεπτά πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29 λεπτά πριν

ΠΑΜΘ: 602.500 ευρώ από το ΕΣΠΑ για το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Έκτακτο δελτίο καιρού: Υποχωρεί ο καύσωνας – Ισχυρές καταιγίδες σε Μακεδονία και Θράκη

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ώρες πριν

Συνελήφθησαν άλλοι δύο δράστες της απαγωγής των Πακιστανών στην Κομοτηνή

ΞΑΝΘΗ19 ώρες πριν

Ξάνθη: Αγνοείται 21χρονος που βούτηξε στον ποταμό Νέστο

ΡΟΔΟΠΗ19 ώρες πριν

Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη σε οικισμούς της Ροδόπης

ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες πριν

Πυρκαγιές: Εκτός μάχης με πρόβλημα στον κινητήρα το Beriev 200 – Με το ζόρι επέστρεψε στην Ελευσίνα

ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: «Βοηθήστε μας, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Στη μάχη της πυρασφάλειας οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής

TΟΥΡΚΙΑ11 λεπτά πριν

Χάος στην Τουρκία με τις φωτιές: Με βάρκες φεύγουν οι κάτοικοι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 ώρες πριν

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή μεταναστών στην Ε.Ο. Ξυλαγανής – Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Δραματικές ώρες στην Εύβοια: «Βοηθήστε μας, θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πύρινος εφιάλτης στη Βαρυμπόμπη: Καίγονται σπίτια – Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Μηταράκης: «Η Τουρκία προκάλεσε ναυάγιο βάρκας και εγκατέλειψε τους μετανάστες»

ΒΟΥΛΗ5 ημέρες πριν

Στους Έλληνες Βουλευτές ξένων Κοινοβουλίων μίλησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

TΟΥΡΚΙΑ5 ημέρες πριν

Η Τουρκία καίγεται γιατί δεν διαθέτει ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος – Μπουγέλωσαν τον Τσαβούσογλου

ΚΑΒΑΛΑ5 ημέρες πριν

Εγκαταλείπουν άρον – άρον τη Θάσο οι Ρουμάνοι τουρίστες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Στυλιανίδης σε Λιβανό: «Επείγον θέμα για τη Ροδόπη η ένταξη του Φράγματος Ιάσμου»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Σπήλιος Λιβανός: «Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x