ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μετέτρεψε τη χώρα αντί για Δανία του Νότου σε Αφρική του Βορρά»

fonirodopis.gr

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

«Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζει για την συμπλήρωση ενός χρόνου στην εξουσία είναι όμως βέβαιο ότι οι πολίτες δεν διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα χαράς. Το ΠΑΣΟΚ σε αυτόν τον χρόνο «κατάφερε να αυξήσει την ανεργία, να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις να αυξήσει την φορολογία και να προωθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

«Κατάφερε» επίσης να διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους διαλύοντας το ασφαλιστικό και κατεδαφίζοντας ότι είχε απομείνει από το εργασιακό. Παράλληλα εξαπάτησε πλήρως τους πολίτες, οι οποίοι ασφαλώς θυμούνται με πικρά χαμόγελα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος.

Επιδεικνύοντας απίστευτο πολιτικό κυνισμό έβαλε τη χώρα στο «μνημόνιο αποδόμησης» υποθηκεύοντας όχι μόνο το  παρόν αυτής της γενιάς αλλά και το μέλλον της επόμενης. Τώρα απλώς ετοιμάζει γεμάτο όρεξη την νέα μείωση των εισοδημάτων, την νέα φοροεπιδρομή και την νέα λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Πανηγυρίζει γιατί «καταφέρνει» να μετατρέψει τη χώρα αντί για Δανία του Νότου σε Αφρική του Βορρά. Η αντικοινωνική οικονομική του πολιτική, η ακραία νεοφιλελεύθερη δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από τις πολιτικές της Θάτσερ. Οι πολιτικές αυτές δημιουργούν τεράστια ρήγματα στην κοινωνική συνοχή και διαλύουν κάθε ίχνος αλληλέγγυας κοινωνίας.

Συνεχίζει με αξιοσημείωτη συνέπεια τις ολέθριες πολιτικές της Ν.Δ. και επικαλούμενο το χάος που κληρονόμησε συνεχίζει απτόητο την τρομοκράτηση των πολιτών. Επιτίθεται με πρωτοφανές μένος στο εισόδημα που παράγεται από την εργασία και είναι γαλαντόμο προς το κεφάλαιο.

Επιδεικνύοντας  μέχρι παρεξηγήσεως πρωτοφανή διαπραγματευτική ανικανότητα οδήγησε τη χώρα στο «σπιράλ του θανάτου» και σήμερα παίρνει τα συγχαρητήρια των νεοφιλελεύθερων όπου γης γιατί όντως δείχνει ότι έκανε τη χώρα πειραματόζωο. Ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ έρχεται να προστεθεί στα 5,5 χρόνια διακυβέρνησης της Ν.Δ. Συνολικά 6,5 χρόνια θλίψης για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους τους άνεργους.

Το ερώτημα είναι απλό και σαφές: Στις επερχόμενες εκλογές μπορούμε να εμπιστευθούμε αυτό το κόμμα και τους υποψηφίους του στην αυτοδιοίκηση; Μπορούμε να εμπιστευθούμε το κόμμα που με περρισή αλαζονεία ο αντιπρόεδρος του δηλώνει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» προσβάλλοντας βάναυσα την πλειονότητα των πολιτών;

Είναι καιρός για μια ηχηρή τιμωρία αυτών που απλώς θεώρησαν τον λαό τουλάχιστον αφελή. Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ως απαρχή της ανατροπής αυτών των πολιτικών».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ