ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικισμούς της Ροδόπης επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης

fonirodopis.gr

Την Τρίτη (28/9), ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, επισκέφθηκε οικισμούς του νομού Ροδόπης.

Πιο συγκεκριμένα, τον οικισμό του Πολυάνθου, της Σάλπης, της Αμβροσίας, του Παλλαδίου και της Νέας Καλλίστης. Είχε την ευκαιρία, αφενός μεν να γνωριστεί με τους κατοίκους της περιοχής και αφετέρου, να συζητήσει εκτενώς τα προβλήματα τοπικής και περιφερειακής κλίμακας.

Μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν στον οικισμό της Αμβροσίας ήταν και αυτό της ανυπαρξίας αρδευτικών δικτύων αλλά και άρδευσης γενικότερα της περιοχής, με δεδομένο ότι η κατασκευή του φράγματος του Κομψάτου κυοφορείται επί μια εικοσαετία περίπου και η δε προοπτική του δεν φαίνεται να είναι άμεση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν πρακτικές διοχετεύσεις των νερών, τα οποία φεύγουν αχρησιμοποίητα στην Λίμνη Βιστωνίδα και στη θάλασσα, όπως ακριβώς έγινε στα προηγούμενα 10 χρόνια και συνεχίζεται στην πεδιάδα της Ξάνθης, όπου με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι υπόγειοι υδροφορείς σε μια έκταση περί τα 110.000 στρέμματα γης.

Τέθηκε επίσης έντονα, στον οικισμό του Παλλαδίου, το θέμα των εκκρεμοτήτων  και της μη καταβολής των επιδοτήσεων του προγράμματος των νέων αγροτών που αριθμεί στον Νομό Ροδόπης εκατοντάδες άτομα. Συμφώνησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ότι είναι ένα μείζον πρόβλημα το οποίο η δε ένταξη στο πρόγραμμα αντί να επιλύσει και να διευκολύνει δυσχέρεναι και επιδίνωσε την θέση των νέων αγροτών αφού τους υπέβαλλε σε δαπάνες μεγάλης κλίμακας σε αρκετές των περιπτώσεων.

«Η ζημιά στο βαμβάκι από το σκουλήκι να καλυφθεί εδώ και τώρα. Να μην χαθεί η επιδότηση»

Κατόπιν, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, μετά από πρόσκληση των κατοίκων της περιοχής Πολυσίτου – Ξάνθης, επισκέφτηκε αγροτεμάχια βαμβακοκαλλιέργειας, που πλήττονται από το πράσινο σκουλήκι, στην περιοχή.

Διαπίστωσε ότι η καταστροφή από το πράσινο σκουλήκι είναι τόσο μεγάλη που, σε πολλές περιπτώσεις, δεν συμφέρει ούτε καν η συγκομιδή της ελάχιστης εναπομένουσας ποσότητας. Πλέον αυτού είναι βέβαιη η απώλεια της επιδότησης, λόγω μη τήρησης του πλαφόν της παραγωγής (70% της μέσης παραγωγής βαμβακοκαλλιέργειας της περιοχής). Το πρόβλημα υπάρχει στους βαμβακοκαλλιεργητές και των 5 Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Γιώργος Παυλίδης  δήλωσε σχετικά: « Το να παραπέμπεται το θέμα της αποζημίωσης, ειδικά σ’ αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τους αγρότες, στο μέλλον και στα ΠΣΕΑ, το να μην λαμβάνεται πρόνοια για αποζημίωση, δεν είναι  ζημιά μόνο για τα ήδη βαριά πληττόμενα  αγροτικά νοικοκυριά αλλά και για την εθνική οικονομία. Η ζημιά, είτε είναι από αιτίες που προβλέπει ο ΕΛΓΑ είτε πέραν αυτών, είναι ζημιά για τους αγρότες. Πλέον αυτού επιβάλλεται, όπως δεν φαίνεται να γίνεται, να διασφαλιστεί η επιδότηση. Είναι απώλεια εισοδήματος που οδηγεί σε δύσκολες μέρες.

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι η λογική της αύξησης των εσόδων και της περικοπής των δαπανών, όχι μόνο δεν βελτιώνει την οικονομία, αλλά την οδηγεί σε απρόβλεπτες καταστάσεις. Όφειλε ο καθένας μας να μεγιστοποιήσει το ενδιαφέρον του για το κάθε μέλος της κοινωνίας, για την κοινωνία, αλλά και για την βασανισμένη τάξη των αγροτών».

Επίσκεψη στη Δράμα

Την επόμενη ημέρα Τετάρτη (29/10), ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης, επισκέφθηκε τον Νομό Δράμας.

Παρέστη στην Επιμνημόσυνη Δέηση παρουσία του συνόλου των τοπικών αρχών στην μνήμη των σφαγιασθέντων Δραμινών από τους Βούλγαρους το έτος 1941.

Στην συνέχεια, μετέβη στο Δοξάτο Δράμας όπου παρέστη στην εκεί Επιμνημόσυνη Δέηση για τον σφαγιασμό των εκατοντάδων Δοξατινών κατά το έτος 1941 επίσης από τους Βουλγάρους.

Είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της Δράμας κ. Θωμά Μαργαρίτη, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής.

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ανεργίας αλλά και οι προτάσεις ανάπτυξης εκ μέρους του εργατικού Κέντρου για το Νομό της Δράμας.

Επίσκεψη στην Καβάλα

Την Πέμπτη (30/10), ο Γιώργος Παυλίδης πραγματοποίησε συναντήσεις  με αρχές και φορείς του νομού Καβάλας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ.Ανδρέα Μπαλίκα και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Οι συναντήσεις στράφηκαν σε θέματα που αφορούν την περιοχή της Καβάλας, αλλά και την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Γιώργος Παυλίδης έκανε αναφορά στη σχεδιαζόμενη «άλλη πολιτική»  στην Περιφέρεια.

Ο κ. Παυλίδης πραγματοποίησε συγκεκριμένα συναντήσεις στο Επιμελητήριο Καβάλας, στη Νομαρχία, στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως ενώ τέλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ