ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Παραδέχθηκε έμμεσα την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας… εις όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων !

Avatar

Διαβάζοντας την προηγούμενη Τετάρτη (22/9) την ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων του Ομίλου Στασινόπουλου προς τον κ. Πεταλωτή οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι καταρχάς συμφωνήσαμε με τη θέση τους, καθώς είναι λίγο πολύ γνωστή η κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας μας.

Όμως, η άμεση απάντηση του κ. Πεταλωτή μας έκανε να προβληματιστούμε καθώς όπως είπε ο ίδιος «το ΙΚΑ πληρώνει κανονικά με βάση την ρύθμιση, οι οφειλές του ΟΠΑΔ είναι ελάχιστες ενώ μεταξύ του ΟΓΑ και του Ομίλου Στασινόπουλου υπάρχει δικαστική διένεξη».

Η απάντηση αυτή του κ. Πεταλωτή μας έκανε να θυμηθούμε τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πριν από δύο περίπου μήνες ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Χατζηνέστωρος, σύμφωνα με τον οποίο τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς το Νοσοκομείο ανέρχονται στο ποσό των 28 εκ. ευρώ.

Κατόπιν έρευνας που κάναμε διαπιστώσαμε ότι από την 01.01.2010 έως και σήμερα οι οφειλές του ΙΚΑ προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής ανέρχονται στο ποσό του 1,2 εκ. ευρώ ενώ οι συνολικές οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχονται στο ποσό των 4.275.551 ευρώ εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από τον ΟΓΑ.

Το ερώτημα λοιπόν που εύλογα γεννάται είναι, γιατί ενώ το ΙΚΑ αποπληρώνει κανονικά τις οφειλές του σε ιδιωτικό όμιλο (Στασινόπουλου) υγείας αδυνατεί να εξοφλήσει ένα δημόσιο νοσοκομείο (Κομοτηνής) και χρωστάει σήμερα σε αυτό 1,2 εκ. ευρώ, ποσό και το οποίο θεωρούμε αρκετά υψηλό για τους εννέα (9) πρώτους μήνες του τρέχοντος έτος;

Και γιατί οι συνολικές οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής ανέρχονται για το 2010 σε 4,5 ευρώ περίπου; Αν αυτό δεν συνιστά υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν υγείας εις όφελος των ιδιωτικών επενδύσεων, τότε τι συνιστά κ. Πεταλωτή;

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι οφειλές των 28 εκ. ευρώ αφορούσαν χρέη των ασφαλιστικών έως και την 31.12.2009, χρέη των οποίων οι εκχωρήσεις παραχωρήθηκαν από το Νοσοκομείο Κομοτηνής προς το ελληνικό δημόσιο, το οποίο και προχώρησε σε ειδική ρύθμιση προκειμένου να εξοφλήσει τους προμηθευτές.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ