ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Εκδήλωση από το σύλλογο στήριξης και αποκατάστασης καρδιοπαθών και πρόληψης καρδιοπαθειών νομού Ροδόπης

Avatar

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της καρδιάς, ο σύλλογος Στήριξης και Αποκατάστασης καρδιοπαθών και πρόληψης Καρδιοπαθειών Νομού Ροδόπης πραγματοποίησε εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση γύρω από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σύλλογος. Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γεώργιος Μπουγιούκας καθηγητής ΔΠΘ και διευθυντής της κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και ο Γεώργιος Χαλκιάς μέλος του Ιατρικού προσωπικού της καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Την εκδήλωση συντόνισε η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μιντίδης δήλωσε εκ μέρους όλου του ΔΣ πως είναι μεγάλη χαρά που ο σύλλογος συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό της καρδιάς που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Για την συγκεκριμένη εκδήλωση ο κ. Μιντίδης ανέφερε πως σκοπός της είναι η ενημέρωση από αξιόλογους ομιλητές. Επίσης ο κ. Μιντίδης τόνισε πως αυτή η εορτή θα πρέπει να είναι μια αφετηρία μίας ετήσιας ενημέρωσης για την φροντίδα της καρδιάς και όχι μία απλή και τυπική εκδήλωση.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου ανέφερε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσει μηνύματα στον κόσμο για να έχουμε μία γερή καρδιά γιατί τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η σημερινή μάστιγα της ανθρωπότητας όπου το 1/3 των θανάτων οφείλεται σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το σύνθημα της φετινής χρονιάς είναι «εγώ δουλεύω με την καρδιά μου», δηλάδή ο καθλενας να ξεκινάει στη δουλειά με κέφι, με μεράκι, με όρεξη, να κοιτάζει το περιβάλλον στο οποίο εργάζεται να είναι όμορφο, να είναι υγιεινό, απαλλαγμένο από καπνό, από τσιγάρο, να φροντίζει τη διατροφή του, να είναι πιο υγιεινή η διατροφή, να περπατάει, να κάνει διαλλείμματα στη δουλειά και να είναι πιο αποδοτικός όταν συμβούν όλα αυτά και βέβαια να συντελεί στο να διατηρεί την καρδιά όσο γίνεται πιο γερή.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε ψυχαγωγική βραδιά με ζωντανή μουσική.

Στέφανος Κούκλαρης

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ