ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ της Κομοτηνής και του Κίρτζαλι

Avatar

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης των Δήμων Κομοτηνής και Κίρτζαλι Βουλγαρίας υπέγραψαν την Πέμπτη (23/9) στο Τουριστικό Περίπτερο της Νυμφαίας οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων, Δημήτρης Κοτσάκης και Χασάν Ασίζ, αντίστοιχα.

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων αποτελεί τον καρπό των άριστων σχέσεων που διατηρούν εδώ και 19 χρόνια οι δύο πόλεις, ενώ μέσω του πρωτοκόλλου αναμένεται να δημιουργηθούν ιδιαίτερες δυνατότητες χρηματοδότησης και για τους δύο Δήμους, με την αξιοποίηση του προγράμματος «Η Ευρώπη των Πολιτών».

Δημήτρης Κοτσάκης : «Το πρωτόκολλο αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα της συνεργασίας μας»

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Δημήτρης Κοτσάκης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα τον φίλο Δήμαρχο του Κίρτζαλι, Χασάν Ασίζ, για να υπογράψουμε μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Η Ευρώπη των Πολιτών» ένα Σύμφωνο Αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Είναι ένα πρώτο βήμα που μας δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούμε σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης, το οποίο φυσικά δίνει και ιδιαίτερες δυνατότητες χρηματοδότησης αλλά και δίνει σε μας τη δυνατότητα πλέον και θεσμικά να συνεργαζόμαστε σε διάφορα επίπεδα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, με πολιτιστικές αλλαγές, αλλά υπάρχουν πλέον και δυνατότητες για την ανάπτυξη των περιοχών μας μέσα από τη διάνοιξη του κάθετου άξονα που προβλέπεται να γίνει του χρόνου.

Η συνεργασία μας με τον κ. Χασάν Ασίζ τα 4 αυτά χρόνια επεκτάθηκε και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Αυτή η συνεργασία και φιλία έχει φέρει ήδη κάποια αποτελέσματα όσον αφορά το εργοστάσιο χρυσού στο Κίρτζαλι, το οποίο θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ώστε να αποφευχθεί αυτή η περιβαλλοντική ρύπανση που προβλέπεται στην περιοχή μας.

Έχουμε να κάνουμε πολλά μέσα από τη συνεργασία που μπορεί να ξεκινήσει μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία πρέπει να πλαισιωθεί και από άλλους φορείς, να προετοιμάσουμε το έδαφος της επικοινωνίας που θα μας δώσει ο καινούριος δρόμος ώστε να κερδίσουμε και τα δύο μέλη αυτής της συνεργασίας το δυνατό περισσότερα».

Χασάν Ασίζ : «Μαζί θα επιλύουμε προβλήματα και μαζί θα δημιουργούμε το μέλλον μας»

Ο Δήμαρχος του Κίρτζαλι, Χασάν Ασίζ, με τη σειρά του πρόσθεσε πως «Είναι μία ιστορική μέρα για την Κομοτηνή και το Κίρτζαλι με την υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης. Είμαι πολύ ευτυχισμένος σαν Δήμαρχος που φτάσαμε μέχρι την υπογραφή από τη στιγμή που εδώ και 9 χρόνια δουλεύω πάνω στο σχέδιο του δρόμου σύνδεσης των δύο πόλεων, πρώτα ως Αντιδήμαρχος Κίρτζαλι και τα τελευταία 7-8 χρόνια ως Δήμαρχος.

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να υπογράψουμε αυτό το πρωτόκολλο. Εδώ και 19 χρόνια έχουμε σχέσεις με την Κομοτηνή και τώρα ήρθε η ώρα για αυτό το πρωτόκολλο.

Πιστεύω ότι αυτό το πρωτόκολλο θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποφασίσουμε για κοινά προβλήματα σχετικά με το περιβάλλον και την οικολογία. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και μαζί θα αναπτύξουμε τον τουρισμό.

Το Κίρτζαλι δεν είναι τόσο ενδιαφέρον αν δεν μπει μέσα και η Κομοτηνή όπως και το αντίστροφο αν εμείς δεν συνδέσουμε τις δύο πόλεις μεταξύ τους.

Υπάρχει μπροστά μας ένα πολύ λαμπρό μέλλον. Θέλω να ευχαριστήσω το φίλο μου Δημήτρη Κοτσάκη και την ομάδα του που τα τελευταία χρόνια δουλέψαμε πολύ καλά, πραγματοποιήσαμε κοινά σχέδια και υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε».

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ